USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Водії маршруток у Луцьку відмовляються возити дітей-пільговиків

3 Лютого 2016 23:00
Не завжди можуть скористатися своїми пільгами на безоплатний проїзд діти із багатодітних сімей. Подекуди водії маршруток відмовляють їм, хоча, наголошують депутати Луцької міської ради, не мають на це жодного права.

Про це йшлося під час пленарного засіданні 3-ої сесії Луцької міської ради вчора, 2го лютого.

Депутат Луцької міської ради Вікторія Побережна каже, що часто трапляються випадки, коли водії відмовляються возити дітей із багатодітних сімей.

«Маршрутчики не хочуть безкоштовно надавати послуги дітямпільговикам, які із багатодітних сімей, та посилаються на рішення виконкому, мовляв, вони як таксі працюють. А законами України передбачено, що діти із багатодітних сімей мають право на безплатний проїзд містом усіма видами громадського транспорту. Прошу роз’яснити це всім водіям», наголосила Побережна.

Із такими зауваженнями та рекомендаціями погодилися більшість присутніх обранців громади в залі й підтримали запит до Луцького міського голови.

Зауважимо, нещодавно Луцькі депутати вимагали від Києва кошти для «транспортних» пільговиків. Зокрема, йшлося про те, що Кабмін передбачив для всіх пенсіонерів безплатний проїзд в громадському транспорті, втім, кошти на це не виділив. Луцькі чиновники кажуть, що для міського бюджету це непідйомний тягар, тому просять грошей для виконання встановлених постанов від Кабміну.

До слова, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, у Луцьку готують зміни до договору про перевезення – перевізники міста просять змінити кількість пільговиків, які можуть одночасно безкоштовно їхати в маршрутках з семи до 4.

Нагадаємо, у 2015 році в Україні розглядали можливість запровадження адресної допомоги на відшкодування пільгового перевезення у громадському автомобільному транспорті. Міністерство соцполітики і Мінінфраструктури технічно повністю були готові до того, аби вже з 1 січня 2016 року монетизувати пільги на проїзд у транспорті. Втім, досі ідея не реалізована.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Анонім Показати IP 4 Лютого 2016 01:17
Дитина не займає багато місця в маршрутці. Як тільки язик повертається її висадити.
Риба Показати IP 4 Лютого 2016 08:43
Судячи по кабінах водіїв маршруток, де іконостаси та брудні дитячі іграшки, в їх головах "мракобесие", а в задах дитинство грає. А на табличках повно помилок. І все це доповнює дебільне радіо.
Кріс до Риба Показати IP 4 Лютого 2016 16:15
Зато за трешку удавятся... какие там ещё дети???
аяяй Показати IP 4 Лютого 2016 09:12
А давайте хай всix дiтей возять безкоштовно.Зумiли народити,зумiють I забезпечити.а то привикли ,що всi iм виннi,I що на все пiльги.
Анонім Показати IP 4 Лютого 2016 09:17
А чого вона має їздити безоплатно.Моя дитина платить, а ця к*рка що наклепала 5 і живе за мій рахунок,бо я плачу податки на цих к*р.Зняти пільги цим бездільницям, хай іде працює,заплатить податки ,а тоді народжує за свій рахунок.
оооо до Анонім Показати IP 4 Лютого 2016 12:35
Плати за всіх
Юрист Показати IP 4 Лютого 2016 09:23
Влада якщо видае закон на безкоштовний проїзд дітям то повинна відразу забезпечити матеріально. Або перерахувати кошти перевізникам або дати гроші тим самим дітям,а то скоро будуть їхати в громадському транспорті всі безкоштовно включаючи пільговиків Куликовської битви.
ліля Показати IP 4 Лютого 2016 10:37
Дійсно, пільг забагатодля дорослих. а дітей можна булоб возити за пів ціни.
Анонім Показати IP 4 Лютого 2016 17:51
люцькі маршрутчики - найбільші скупердяї і хами, які за гривню вдавляться власним гі"ном. у рівному, львові пенсіонери їздять безкоштовно
Анонім Показати IP 4 Лютого 2016 18:37
аяй хай пільговикі в магазині хліба візьмуть безплатно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus