USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Волинянина покарали за смертельну аварію в Польщі

14 Серпня 2017 18:02
39-річного мешканця одного із сіл Ковельського району засудили за смертельну ДТП, яка сталася 24 серпня 2016 року в Польщі. Про це повідомляє Район.Ковель.

Так, близько 4 ранку чоловік їхав автомобілем марки «Renault Trafic» у село Наталін Хелмського повіту зі сторони Грубешова. За даними слідства, під час погіршення видимості у напрямку руху, викликаного світлом фар зустрічного транспорту, він не зменшив швидкість, а коли на дорогу вибігла тварина, то виїхав на узбіччя та допустив зіткнення з придорожнім деревом.

У результаті ДТП одна із пасажирок авто померла від отриманих травм органів грудної клітки та черевної порожнини. У інших двох жінок, які їхали в авто, судмедекспертиза зафіксувала тілесні ушкодження середньої тяжкості у вигляді закритих переломів стегнових кісток та гематоми гомілки.

Під час судового засідання обвинувачений повність визнав свою вину, щиро розкаявся та просив суворо не карати.

Зі слів чоловіка, рухаючись зі швидкістю, яка не перевищувала допустимої, він побачив, як йому назустріч з увімкнутими фарами дальнього освітлення рухався транспортний засіб, який фактично на його сигнали не реагував. При роз’їзді зі зустрічним авто перед машиною вибігла тварина, схожа на козулю. Відтак, зі слів винуватця ДТП, він раптово прийняв вліво та, не впоравшись з керуванням, допустив зіткнення з деревом.

Обидві травмовані волинянки на суді наголосили, що жодних претензій до водія не мають. Всі потерпілі, у тому числі й чоловік загиблої жінки, просили суд не позбавляти волі обвинуваченого та призначити не суворе покарання.

До початку судового розгляду потерпілим було заявлено цивільний позов про відшкодування 45 758 гривень матеріальної шкоди та 300 000 гривень – моральної. У ході розгляду справи останній подав заяву про залишення цивільного позову в частині моральної шкоди без розгляду, а також в частині витрат на встановлення та виготовлення надгробного пам’ятника.

Суд врахував ту обставину, що обвинувачений та його дружина опікується трьома малолітніми дітьми-сиротами (2009, 2012, 2015 років народження) із метою подальшого їх усиновлення. Фактично єдиним джерелом доходу сім’ї, крім власного господарства, є поїздки чоловіка автомобілем на заробітки, у тому числі за межі України.

Вироком Ковельського міськрайонного суду винному водію призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 4 чотири роки без позбавлення права керувати транспортними засобами, але звільнено від реального ув’язнення з випробувальним терміном на 3 роки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus