USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Волинські таксисти проти «грачів»

6 Лютого 2014 13:52
На одне зареєстроване таксі у Ковелі припадає п’ять«нелегальних».

У місті діє 7 служб таксі, які є платниками єдиного податку. Їхні автівки офіційно відповідають за дотримання якості надання послуги та безпеку пасажирів. Тоді як від «нелегальних» перевізників пасажири не можуть нічого вимагати. Водій, який працює одноосібно, тобто «грачує», не має ні медичного, ні технічного контролю.

На сьогодні більшість машин таксі у Ковелі експлуатуються більше 20 років. Звичайно, будь-якому пасажирові таксі хотілося б сідати у гарну нову машину і, відповідно, не шкода було б платити гроші за комфортну послугу проїзду. Проте оновити автопарк ковельські таксисти-підприємці не мають змоги. Так стверджують в один голос. Директор МПП «Колос» Микола Матвійчук розповідає: «Ми заробляємо лише на покриття усіх витрат, пов’язаних з таксуванням, та на зарплату, яка є не такою високою, як здається. Якби наших усіх заробітків не забирали «нелегали», то ми мали б змогу навіть оновити свій автопарк. Адже теж хочемо дотримуватися європейських стандартів у перевезенні людей».

Безсумнівно, «нелегальні» перевізники створюють неконкурентні умови для тих представників цього бізнесу, які дотримуються закону та чесно сплачують податки. Таксисти-підприємці втрачають чималі кошти через нечесну конкуренцію з «грачами», які дозволяють собі самі встановлювати тариф на перевезення. Часто-густо вартість проїзду у таксиста-нелегала на кілька гривень більша, ніж у представників певної фірми таксі. Через таку ситуацію на ковельському ринку таксі страждають не лише самі перевізники, а й пасажири-ковельчани. До того ж чимала сума не потрапляє до місцевого бюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus