USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Які вони: волинські дороги для луцьких автомайданівців

1 Лютого 2014 09:00
Луцький автомайдан віднедавна став потужною мобільною силою активістів, які не бояться висловлювати власну думку та боротись за майбутнє країни. Чоловіки заради спільної мети «накатали» дорогами Волині вже не одну сотню кілометрів. На жаль, не до всіх активістів дороги «прихильні» – серед них є ті, хто вже встиг пошкодити авто під час пробігів.

В черговий раз відстояти власні ідеї і переконання вони мали змогу під час автопробігу з Луцька до Старої Вижівки та Ратного. Попри «мінус» майже в 20 градусів, всі благополучно завелись та зрання виїхали. Єдина «болячкою», спільною для багатьох, стало бокове скло, яке примерзло до дверей. Щоправда, необхідність опустити вікна у такий холод виникала хіба в тих, хто палить за кермом.

Дорога до Ковеля – чиста та прибрана, наскільки це можливо, зважаючи на морози та снігопади.
Водії кажуть, нею можна спокійно рухатись на швидкості в 70-80 кілометрів за годину. Перевищувати цей ліміт не рекомендують ні асам, які впевнені у своїх навичках, ні тим, хто надіється на допомогу анти-блокувальної гальмівної системи (ABS), ні щасливим власникам новенької «шиповки». Тому ще перед виїздом водіїв попереджують: не порушувати правила дорожнього руху та не перевищувати безпечний швидкісний ліміт (колона рухається зі швидкістю в 60-80 кілометрів за годину).


Проблеми виникають на другорядних дорогах. Так, з’їхавши з траси у напрямку Старої Вижівки, колеса вже не відчувають під собою хай слизький, але асфальт, а попадають на сніг і лід. Особливо небезпечні ділянки, де лід вже встиг намерзнути з однієї сторони. Водії з досвідом пояснюють: коли автівка на швидкості потрапляє однією стороною на лід, а іншою – на асфальт, то уникнути заносу і розвороту досить важко. А тому рекомендують їхати по суцільному покриттю – або сніг, або асфальт.

Жертвою слизького асфальту вже встиг стати один з активістів. Інцидент трапився під час візиту автомайдану в Іваничівську РДА.

«Дорога тоді була – просто каток. Фарами світиш, а вона відблискує. І нашого понесло в кювет. Але, на щастя, сніг був м’який, на авто не залишилось ні подряпини. Ми всі в шоці були, кажемо йому «ти везунчик»! Та, схоже, наврочили – тоді ж обганяв буса і вдарився в нього», - розповідає автомайданівець Леонід.
Ще один підступ зимових доріг – сильний вітер. Коли колона активістів під’їжджала до Ратного, окремі ділянки нагадували кадри з документального фільму про Північний полюс.
Вітер був настільки сильним, що піднімав сніг високо дороги прямо на дорозі. Леоніду та його потужному двохтонному «американцю» Ford Crown Victoria такі пориви вітру, все-ж, не страшні.
А от водіям легких малолітражок слід бути уважним за кермом у таких випадках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Ирина Показати IP 1 Лютого 2014 09:44
Ото с такими номерами- Луцький автомадан?! не смешите! наемники! честные, мля...
Сергій Показати IP 1 Лютого 2014 10:17
Хлопчики граються...
Антимайдан Показати IP 1 Лютого 2014 13:00
Дякую за фото, ще декілька номерів записав собі для роботи...
Сергій Показати IP 1 Лютого 2014 15:23
А в Києві автомайдаунам машинки почали палити. Хороший приклад для повторювання...
АнтіБОТ Показати IP 1 Лютого 2014 22:36
Для попередніх ботокомментів: сидіти за пк біля теплого ср***ника і щось коментувати може кожна розчі***ка, особливо коли в голові в неї вакуум! Ти прийди до хлопців і у вічі це їм скажи тоді точно "ХЛОПЧІКІ ПОГРАЮТЬСЯ"!!!
Бото Тролль Показати IP 1 Лютого 2014 22:45
Для антібота : Так в них у внутрішніх органах як не крути завжди все закінчується А*** :)))
решалы Показати IP 1 Лютого 2014 23:30
с жиру бесятся
авто... Показати IP 2 Лютого 2014 20:54
Машинки дешевенькі, пального "пють" зовсім мало... Чиє замовлення і чиї грошенята?
Боже, Показати IP 6 Лютого 2014 12:58
коли ж ця смута закінчиця?! Дайте людям працювати, та й самі спробуйте.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus