USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

12-річний сирота Давид хотів справжнього «Мінська» чи «Яву»... РЕПОРТАЖ

21 Грудня 2013 22:00
Подарунковими наборами, солодощами, іграшками та веселим дійством привітали благодійники з днем Святого Миколая вихованців Іваничівського інтернату.

У цьому закладі виховується 90 дітлахів з логопедичними відхиленнями. І якщо до спецзакладів схожого типу, які знаходяться ближче до обласного центру, часто навідуються меценати і благодійники, то у Іваничах, що розташовані за 90 кілометрів від Луцька, ситуація дещо інша.

«Цього року до нас на день Святого Миколая ніхто не приїжджав. Все своїми силами робили», - розповідає про урочистості, організовані працівниками закладу декілька днів тому, директор інтернату Людмила Ростиславівна.

Та на цьому свято для дітей не закінчилось – порадувати малечу вирішили у ВОГО «Фундація розвитку громад» та ВОБО «Радість дитинства». Волонтери ініціювали благодійну акцію, спробувавши себе у ролі чарівників. Попередньо вони завітали в інтернат та попросили дітей намалювати те, що ті мріють отримати у подарунок.

Маленький Віталик – напівсирота, його тато помер. Та і мама, з його слів, подарунки дарує йому не часто. Каже, що був чемним, тому Миколай приніс цукерки та іграшкову машинку.
Його товариш Владик хотів автомобіль на радіокеруванні. Натомість, отримав нічим не гірший великий бульдозер.
Дещо розчарувався у своєму подарунку 12-річний Давид:
«Я хотів мотоцикла. Справжнього! «Мінська» чи «Яву», - розповідає він. Хлопчик запевняє, що вміє керувати справжнім байком, тому ніяких проблем в управлінні в нього не виникло б.
Кошти для акції збирали волонтери. Також, небайдужі жертвували гроші у скриньки, які знаходились на заправках, у магазинах та громадських закладах. Серед інших чимало допомогли у цій справі представники «Максім-таксі» - надавали транспорт та всіляко сприяли організації благодійної акції.
І ось сьогодні, 21 грудня, «магічний» день настав. У гості до малечі завітав Святий Миколай у компанії кумедного Зайчика та затійливої Відьмочки.
Це – актори театру «ГарМиДер», які теж долучились до благої справи.

Діти ждали гостей з нетерпінням. Адже вже з порогу було чути дзвінкі голосочки, які цікавились, чи це не ми, бува, привезли їм Миколая. Дітлахи грайливі, веселі – знайомляться, питають, звідки приїхали, та весь час просять їх сфотографувати.




Дійство розпочалось зі знайомства дітей з казковими персонажами. Слідом за бешкетницею-Відьмочкою з’явилось Зайча, яке замерзло, і дуже хотіло гратись.
Ну і насамкінець у зал увійшов найбажаніший гість – Святий Миколай. Всі подарунки у його торбі були іменними, тому кожен з присутніх виходив до сивочолого дідуся, розповідав вірш чи просто хвалився добрими справами та отримував від нього подарунок.
Географічна віддаленість від обласного центру і стала одним з головних критеріїв вибору закладу, який відвідали благодійники. Виконавчий директор «Фундації розвитку громад» Юлія Євпак розповіла, що у деяких дитячих будинках потрібно було мало не в чергу записуватись для того, щоб привезти подарунки малечі. Тому благодійники вирішили знайти тих, хто отримує менше уваги від спонсорів.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus