USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Алкоголь біля шкіл: в магазинів відбиратимуть ліцензії

22 Лютого 2010 16:56
У Луцьку поблизу міських шкіл розташовано десяток магазинів, які всупереч закону продають спиртні напої та цигарки, - зазначають співробітники обласної прокуратури.
Сьогодні на колегії обласний прокурор Андрій Гіль обурився тенденцією продажу алкогольних напоїв неповнолітнім у магазинах та кіосках Луцька.
В ході проведених в лютому перевірок прокуратурою Луцька встановлено факти продажу алкоголю та цигарок в кіоску товариства «Волинь-табак» на вулиці Конякіна, в магазинах «Алтея» на проспекту Соборності, «Наш Край-Експрес» на проспекті Волі (власник – ПП Іванюк О. В.), «Волиньпак» на проспекті Відродження (власник – ТзОВ «Рітейл-плюс»).
Ці магазини знаходяться в безпосередній близькості від дошкільного навчального закладу «Кобзарик», загальноосвітньої школи № 26, гімназії № 4 та № 18.
Працівники торгових закладів, які продавали спиртне дітям, притягнуті до адміністративної відповідальності. А до суб\'єктів підприємницької діяльності застосовані фінансові санкції. Нині вирішується питання анулювання вказаним підприємцям і підприємствам ліцензій на торгівлю алкогольними напоями і тютюновими виробами. До слова, магазини з алкоголем і цигарками розташовані біля шкіл, де працюють директорами чи то нинішні, чи колишні депутати міськради. Однак народні обранці чомусь крізь пальці дивляться на алкоголь за рогом школи.
У свою чергу Андрій Гіль доручив своїм підлеглим щотижня звітуватися йому персонально за відповідним напрямком роботи. Невідкладно розглядати питання про можливість анулювання ліцензій.
Також прокурор області висловив здивування, чому ініціатива з виявлення фактів про продаж алкоголю у магазинах неповнолітнім має йти зі сторони органів прокуратури. Адже питання належить і до компетенції місцевих органів влади, - пише «ВП».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
іруся Показати IP 23 Лютого 2010 08:13
Ну нарешті!Це треба прокуратуру піднімати,щоб нарешті влада відкрила очі!
Businka Показати IP 23 Лютого 2010 11:32
А як,взагалі, видавалася ліцензія цим магазинам? По закону дозвіл на торгівлю алкоголем заборонено біля шкіл. Особливо, я здивувалася,коли побачила, як у вересні 2009р,відкрився "Наш край-експрес", по Волі, і на полицях біля входу був дуже широко представлений асортимент пива і слабоалкогольних напоїв. Для наших людей закон НЕПИСАНИЙ!!! А ще забули про магазин "Садко", що знаходиться на вул. Винниченка біля НВК №9.Включіть і його до чорного списку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus