USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Квітковий ринок у Луцьку знову переносять: тепер до філармонії

21 Вересня 2015 16:16
Міські владці вкотре надумали змінити «дислокацію» квіткового ринку. Так, цього разу квітникарів хочуть переселити на вулицю Глушець, 41а, біля приміщення Волинської філармонії.

Про це заступник начальника управління містобудування та архітектури Ярослав Матвіїв повідомив під час засідання виконавчого комітету сьогодні, 21 вересня.

На думку посадовця, квітковий ринок по проспекту Волі,41 не може функціонувати з тієї причини, що територія, на якій заплановане розміщення ринку, є прибудинковою.

«До того ж, там відсутні усі необхідні мережі – вода, каналізація. А без цього ринок не може функціонувати повноцінно й нормативно», – каже Ярослав Матвіїв.

Як альтернативу він запропонував розмістити останній на вулиці Глушець, 41а, біля обласної філармонії.

«Нещодавно я був біля магазину «Перлина», оцінював ситуацію. Те, що там є, не витримує жодної критики. Неестетичні торгові намети повинні відійти в далеке минуле. Ми маємо цивілізовано мислити про такі речі, адже за вікном – 21 століття. На противагу попередньому варіату, біля філармонії є всі комунальні мережі. Крім цього, якщо взяти до уваги радіус доступності, то відстань від нового квіткового ринку до київського майдану становить 800 метрів, з центру – кілометр.

Так, між проспектом Волі і вулицею Глушець є певний інтервал, але це не суттєво. Крім цього, біля філармонії є можливість будувати стаціонарні тимчасові споруди, захищені від вітру, та встановити біовбиральні. Такий ринок функціонував би довгі роки й мав би належний вигляд», – резюмував заступник головного архітектора Луцька.

Й справді, процедура утримання квітів та їх продаж вимагає, як мінімум, наявності каналізації, аби продавці могли зливати використану воду.

Однак представник ініціативної групи Володимир Савчук звернувся до Луцького міського голови Миколи Романюка із проханням залишити квітковий ринок на тому місці, де він є зараз. Чоловік запевнив, що насправді квітникарі не створюють жодних проблем для лучан.

Він наголосив, що постійні клієнти просять, щоб квітковий ринок залишили на місці.

«Ми дивуємось, чому нас звідти виганяють. Є багато інших проблем і в країні, і в Луцьку. У центрі міста повинен бути квітковий ринок, доступний для всіх. Ми зробили опитування покупців – так вони всі за нас. Можете особисто зателефонувати кожному. Зазначу, що в центрі міста ринок можливо окультурити. Спільними силами ми це зможемо. Ми не заробляємо великих коштів, а зимою працюємо у валянках. Нас там 18 людей, ми не потребуємо багато місця. Мені 65 років. Ми з чоловіком вирощуємо квіти. Так склалося життя, що вдіяти. Ми лише просимо разом сісти і за 30 хвилин обговорити усі можливі варіанти», – сказала продавець квітів Надія Когут.

Тож, вислухавши усі «за» і «проти» , міський очільник Микола Романюк запропонував членам виконкому створити робочу групу на чолі зі своїм заступником Тарасом Яковлевим, яка б вирішила конфлікт між квітникарями і владою та допомогла досягнути компромісу. Таким чином, наразі питання щодо розміщення ринку зняли з розгляду виконавчого комітету.

Насамкінець, перший заступник міського голови Тарас Яковлев назвав квітковий ринок у центрі міста у такому стані, яким він є «радянським союзом».

«Порівняйте хоча б наш квітковий ринок з таким же у Львові. Як мінімум, ви могли б замінити негарні ящики та лавки кованими підставками для квітів. І, майте на увазі, якщо попереднє місце розташування ринку й збережеться, то там буде не «базар», а місце для здійснення господарської діяльності, і ви будете сплачувати за це податки», – резюмував посадовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 27
Ігор Показати IP 21 Вересня 2015 16:28
Та скільки ви будете возитися з цими спекулянтами. Надоїло читати і слухати.Ви влада, ви видаєте закони, а вони хай підпорядковуються.Хай кожен біля свого дому влаштує базар.Вони платять за землю,яку зайняли чи ні? А скільки деруть за квіти.На базар всіх ще слухати бред старих бабок.Зробили свинюшник в центрі міста. порозчепірувалисяі сидять,як репухи.
Лучанин до Ігор Показати IP 21 Вересня 2015 17:23
Спекулянт? Взагалі то всі хто перепродає що небудь, вірніше всі торгівці зараз є спекулянтами, так як державної торгівлі не існує!
qwert Показати IP 21 Вересня 2015 16:35
Нах... з могу двору! Торгуйте на театральній площі!!!
Анонім Показати IP 21 Вересня 2015 16:57
А про те,що на Волі 41 нема умов владці і матвіів зрозуміли тільки сьогодні, а до того, що було все нормально?! Ну, клоуни!
Анонім Показати IP 21 Вересня 2015 17:08
Як найти місце в самому центрі Луцька під багатоквартирний будинок то в них і місце найшлось, і водопостачання з каналізацією і громадський туалет вже нікому не потрібний. Все для людей. От і поставте там критий ринок і не ганяйте людей як мяч по місту.
Лучанин Показати IP 21 Вересня 2015 17:21
Біля ЦУМу збоку можна поставити наметики і повернути все на свої місця!
Анонім до Лучанин Показати IP 21 Вересня 2015 17:28
палиці оренду не заплатиш..
Анонім Показати IP 21 Вересня 2015 17:23
А ВАЛЮТЧИКІВ ПІД УВД.
Лучанка Показати IP 21 Вересня 2015 17:35
І я пропоную зробити цей ринок на місці де корито для фонтана. Все одно його ніколи не побудують. А там є і каналізація, і водопровід, і навідь громадська вбиральня))).
Людмила до Лучанка Показати IP 22 Вересня 2015 11:25
Ви мене випередили. Квіти купують люди. Якби не було попиту, то продавці самі звідти пішли, і то давно. В центрі - зручно для всіх, бо транспорт їде весь через центр. Хто не купує квітів, то нехай не заздрить тим, хто має кому купувати. А влада мала би думати не про те, куди забрати і запхати продавців, а про те, де для мешканців міста зробити зручне місце для придбання квітів. А воно в центрі однозначно!
вася Показати IP 21 Вересня 2015 17:38
а валютчиків теж туди переведуть? Бо без квітів їм тут буде незатишно
Анна Показати IP 21 Вересня 2015 17:48
Давно пора. В центрі місця, біля дитячої поліклініки: клоака.
клоун Показати IP 21 Вересня 2015 17:54
Квіти базар біля Никитиобминки
вова Показати IP 21 Вересня 2015 17:55
Да....
Люмпен Показати IP 21 Вересня 2015 18:04
Ці люди ж не наркоту та не лайно продають,що всі на них так накинулися. Та і статки у них там від цього бізнесу не мільйонні,тому хай би торгували і б виживали.
Вибач Показати IP 21 Вересня 2015 18:58
Да до нїкїти
варшавка Показати IP 21 Вересня 2015 19:39
Валюту в ато їнїікіту їкісу
кот Показати IP 21 Вересня 2015 19:41
Кцпіквіт
саня Показати IP 21 Вересня 2015 19:42
Привіт
Петро Показати IP 21 Вересня 2015 20:59
Владі потрібно повернутися до фундаментальних рішень містобудування. По-перше:фонтан неодмінно мае функціонувати,бо це не лише прикраса,а найперше-це технологічний об'ект,під фонтаном знаходяться резервуари з водою,а ця вода е частиною протипожежного комплексу,який обслуговуе драмтеатр ім.Т.Шевченка. Фонтан і туалет побудовані не просто для забави. Туалт і фонтан повинні працювати,аби не застоювалась вода,не загнивала в резервуарах. А зараз там вода брудна і застояна і ні хто не гарантуе,що ця вода зможе,не дай Боже, бути використана за призначенням і захистити театр і людей в ньому від пожежі. А от,якщо,не дай Боже,станеться найгірше,то замість води буде литися бруд,який заб'е трубопроводи і тоді по тюрмах сидітимуть усі розумники. Саме в театрі знаходиться пункт управління фонтаном. Але міська влада така ''розумна'',що не чуе нікого. Пожежники це прекрасно знають,але ... всім все до ду.... В саме в такій фонтанно-туалетній аурі і квітникаркам існувати,адже ж тут театр,будинок культури,кафе,ресторани,а квіти в подарунок іменинникам,ювілярам,артистам і т.і. А біля філармоніі для кого купляти квіти,філармонія виступае у театрі,бо своеі сцени ще досі не мае, мінімум закладів харчування,де можна,щось святкувати. Чи це навмисне,щоб люди висолопивши язика гасали містом.Іноді добре включати мізки для прийняття рішень в справах містобудування та містоупорядкування.
саня Показати IP 21 Вересня 2015 21:10
Валюті квітианікітіюуюлїк
дед Показати IP 21 Вересня 2015 22:31
Слава валюті
баба Показати IP 21 Вересня 2015 22:33
Слава ...антені
сищик Показати IP 21 Вересня 2015 22:34
А де рижийславік
мент Показати IP 21 Вересня 2015 22:35
Взапоі
кгб Показати IP 21 Вересня 2015 22:38
Валюту нетрогать
Z Показати IP 23 Вересня 2015 10:18
Цей ринок давно треба прибрати, поставити в центрі один кіоск з квітами, щоб нікому не заважав, та й все...а далі квіти мають продаватися в супермаркетах...як продаються овочі, фрукти і т.д....так є в Європі і по всьому світу...і всім квітів вистачає....кому треба - зайшли в магазин і купили квіти....а не так як в нас "а-ля радянський базар"...заходиш туди...купіть у мене...ні, у мене...вибирайте, і тяне мене за руку у самий кінець того базарчику....що це за село? що це за виховання?...ШАНОВНА ВЛАДО! ПРИБЕРІТЬ ОТЕ СМІТТЯ З КВІТАМИ З ЦЕНТРУ МІСТА! ЦЕНТР МІСТА - ЦЕ ОБЛИЧЧЯ ОБЛАСТІ, А НЕ "РАДЯНСЬКІ БАЗАРИ"!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus