USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Бірюков подивився телевізор і задумався про батарейки

17 Серпня 2011 12:20
Депутат Луцької міської ради Анатолій Бірюков приніс на сесію міської ради 16 серпня використані дві батарейки і попросив депутатський корпус знайти урну куди б їх викинути.

Такий несподіваний вчинок, який викликав посмішки його колег, Бірюков пояснив у своєму запиті до міського голови Миколи Романюка.

У ньому він просить встановити в Луцьку спеціальні урни для використаних батарейок. Мовляв, ці прилади повинні утилізуватися окремо від решти сміття, адже містять в собі шкідливі речовини.

«Прошу вжити заходів і встановити контейнери для збору відпрацьованих батарейок. Пропоную їх встановити Центральний, Завокзальний ринок, можливо, в інших місцях…», - сказав Бірюков.

«Я вам їх залишаю на столі. В Європу ми йдемо і в Європі контейнери є. Батарейки дуже розлагаються і впливають на все, на навколишнє середовище», - додав депутат.

Однак, колеги не підтримали Бірюкова, на що той відповів, що «отак ви йдете в Європу. Я покладу вам тут батарейки, викидайте куди хочете».

Після цього допомогти колезі вирішив депутат Євгеній Ткачук, який від себе вже прочитав запит Бірюкова. Адже на повторне голосування запити від одного й того ж депутата не ставляться.

Депутата від «Сильної України» Луцька міська рада підтримала. Де потім переробляти батарейки, автор запиту не знає. Каже, що спочатку треба привчити людей їх викидати, а потім «хай влада думає, що з ними робити».

Якщо в Луцьку немає спеціальних переробних підприємств – є сенс укладати договір з київськими підприємствами. – додав Бірюков.

Депутат зізнався, що підняти питання утилізації батарейок його надихнула передача по телевізору, в яких розповідалося про токсичні речовини, які виділяє техніка.

Довідково:

Спеціалісти стверджують, що важкі метали, які містяться у гальванічних елементах (пальчикових батарейках) навіть в невеликих кількостях можуть шкодити здоров'ю людини. Це цинк, марганець, кадмій, нікель, ртуть та інші метали. У смітті руйнується металеве покриття батарейки і важкі метали потрапляють в грунт і грунтові води. З грунтових вод ці метали можуть потрапити в річки і озера або в артезіанські води. Один з найнебезпечніших металів - ртуть - може потрапити в організм людини як безпосередньо з води, так і при вживанні в їжу продуктів, приготованих з отруєних рослин або тварин - цей метал має властивість накопичуватися в тканинах живих організмів.

Питання про утилізацію батарейок по-різному вирішується в різних країнах світу. Так, в Японії батарейки старанно збирають і зберігають до тих часів, коли буде винайдена оптимальна переробна технологія. А в Європі у всіх супермаркетах стоять контейнери для використаних батарейок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Іван Показати IP 17 Серпня 2011 12:46
Я теж підтримую!
Віктор Показати IP 17 Серпня 2011 13:08
Ще б підказали куди утилізувати енергозберігаючі ртутні лампочки
зaгрeб Показати IP 17 Серпня 2011 13:19
А можe щe й урни для використаних презирвативів?Бірюков подай ідею.
Є Показати IP 17 Серпня 2011 14:03
Знову пі...ц грошам громади!!!
віктор Показати IP 17 Серпня 2011 17:21
подивіться на звалище Брище.... почніть з необхідного .. заводу .. сортувальної станції... а то пальчики в Київ відправляти.. маразм .... викиньте кошти платників на урни для батарейок доставку в Київ ..договора... тендера.. ???? а їх там відвезуть на звалище за великі кошти.. де розум...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus