USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Близько 800 дахів Луцька потребують капремонту

17 Вересня 2010 14:59
З 1700 будинків Луцька більше половини мають такі дахи, які потребують капітального ремонту, а тимчасове латання навіть за новітніми технологіями вбереже дахи від протікання максимум на п’ять років.

Таку інформацію оприлюднила заступниця луцького міського голови Лариса Соколовська в інтерв’ю газеті «Луцький замок», опублікованому 16 вересня "Волинською правдою".

Вона пояснює, що в період проектування дахів була закладена така конструкція, яка потребувала добудови. І тепер, щоб їх відремонтувати якісно, треба реконструювати.

Соколовська каже, що це вартує дорого і накопичити такі гроші в місцевому бюджеті за декілька років повністю не можливо. З державної казни кошти також навряд чи надійдуть.

Нагадаємо, міський голова Богдан Шиба 14 вересня запевняв, що ремонті роботи на дахах міста вже почалися. Однак, частина дахів ще з лютого 2010 року стоять з кількаметровою діркою у даху.

Соколовська загалом позитивно оцінила роботу житлово-комунальних підприємств Луцька. Вона зазначила, що з підвищенням тарифів вдалося підняти зарплату працівників ЖКП та ліквідувати заборгованість. Затримки з виплатою є лише у третьому ЖКП, де сума боргу на 1 вересня становила 260 тисяч гривень.
Реформування галузі ЖКГ, зокрема повну ліквідацію за планами уряду до 2014 року «жеків» заступниця голови назвала передчасними. Адже тоді на плечі ОСББ ляжуть напіврозвалені будинки, які потребують капітального ремонту.
Згадала заступниця і про свого колишніх колег по роботі з житлово-комунальним сектором.
«Я досить шаную пана Стемковського (Владислав Стемковський – колишній заступник луцького міського голови й директор департаменту житлово-комунального господарства – «ВН»), тому що він справді дуже класний теоретик. Коли його слухаєш, то здається, що ось-ось у космос полетиш… Владислав Володимирович має великий талант говорити і переконувати. Але якби до його теорії додати ще трошки практики, зокрема, практики роботи у тій галузі, яку він очолював у місті, було би чудово», - прокоментувала Соколовська.
В інтерв’ю зам Шиби також висловилася про колишнього очільника КП «Зелене господарство» і нинішнього керівника волинського осередку партії «Рідна вітчизна» Олега Савчука.
«Ми сьогодні маємо дуже великі проблеми із «Зеленим господарством». Чесно скажу, мені навіть соромно перед тими людьми, які ходили, писали, доводили і мені, і міському голові, що керівник, який туди прийшов, не повинен там бути. Я на сто відсотків із ними згодна. І мені сьогодні соромно за те, що вони мають заборгованість із заробітної плати… Я не буду вдаватися в подробиці, але це людина, про яку я в житті ніколи так не скажу, як про Стемковського. Це дійсно людина, яка повинна бути десь далеко не тільки від Луцької міської ради і, тим більше, від комунального господарства, а, можливо, навіть від території міста Луцька», - зазначає Соколовська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Надія Показати IP 17 Вересня 2010 15:10
Хочеться побачити, як 11 жек дахи ремонтує. Аж нічого самі, все за кошти громадян.. а тим, хто своїми силами відремонтував, не хочуть повертати витрачені кошти.
маха Показати IP 17 Вересня 2010 15:39
а що міська влада 4 роки робила? чому не ремонтувала? легше всього спихнути всю відповідальність на когось іншого, що Шиба разом із Соколовською і роблять. А дахи як текли так і далі течуть. Бабло пішло на квариру для Шиби, щоб мав чим кредит платити.
Осіння муха Показати IP 17 Вересня 2010 16:26
Народ, може, не дуже тактовне запитання, але чому ніхто ніколи не бачив дружини Бодана Павловича? Всю каденцію він говорить, що перевезе сім’ю у Луцьк, але щоси тихо, ша.
дідо Показати IP 17 Вересня 2010 20:01
на ремонт всіх дахів нема та не буде грошей, тому власникам приватизованих квартир пора ремонтувати СВОЄ майно за свій кошт..тих копійок, шо платять за утримання будинків навіть прибирання та освітлення підїздів не вистачає...
Лучано Показати IP 17 Вересня 2010 23:53
Ти тьотю за себе відповідай і за свого шефа що довів місто до такого стану, а не шукаєш крайніх. Послухати цю тітку ківерцівську то завтра скаже що Стемковський з Савчуком ще й Луцький замок розвалили. А лучани свою відповідь скажуть кому куди їхати - кому в Ківерці, кому в Турійськ.
українець Показати IP 20 Вересня 2010 10:15
Для лучано. Дуже примітивно і мстиво.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus