USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Через механічну помилку у Луцьку відклали конкурс перевізників

10 Березня 2011 09:58
Тендер на пасажирські перевезення в Луцьку знову перенесли на три місяці, начальника відділу транспорту та зв’язку Луцької міськради Олександра Середу звільнили, на деяких чиновників наклали дисциплінарні стягнення.
Про це стало відомо 9 березня під час позачергового засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.
Написано – одне, на ділі – інше
Нагадаємо, що наприкінці 2010 року повинен був відбутися останній конкурс серед перевізників міста, який би визначив, хто з підприємців перевозитиме пасажирів на маршрутах.
Однак серед двох перевізників виникли взаємні претензії щодо дотримання умов конкурсу. Тому через судові позови останній конкурс був перенесений на три місяці.
За цей час з перевізниками, які й до того возили людей, були продовжені договори про тимчасове перевезення до 1 квітня.
У рішенні виконкому від 17 лютого йшлося, що черговий конкурс відбудеться 23 березня 2011. Перевізники мали б змагатися за право працювати на маршрутах 4, 26, 26а, 28, 29, 30, 31, 32 та 47.
Згідно з рішенням виконкому документи на конкурс перевізники мали право подавати дк робочого органу, яким є ДП «Волиньавтотранссервіс», до 17-ї години 4 березня. Однак перевізнику АТП 10701 4 березня о 16:10 в робочому органі відмовили приймати документи.
«Так як в рішенні було зазначено, що прийом документів триває до 17:00, то перевізник приїхав у виконавчий комітет, зафіксував документи відповідними працівниками виконавчого комітету, що він в 16:30 здав ці документи, - розповів заступник міського голови Василь Байцим. - І відповідна публікація була в «Волині» була, що документи приймаються, цитую: «понеділок-четвер з 9-ї до 17:00, в п’ятницю – з 9-ї до 16:00». Це робочий орган опублікував таку об’яву».
«Робочий орган робить, що хоче», – прокоментував таку невідповідність між офіційним оголошенням та рішенням виконавчого органу луцький міський голова Микола Романюк.
До 17:00 чи до 16:00?
Керівник підприємства «Волиньавтотранссервіс» Валерій Кащенюк називає таке непорозуміння механічною помилкою. За його словами, вона виникла тому що в проекті рішення про конкурс кінцевий термін подачі документів перевізникам зазначався 2 березня. Однак на прохання перевізників його продовжили до 4 березня, тобто п’ятниці. Однак в цей день робочий час у підприємства закінчується о 16:00.
Відтак підприємство і подало відповідне оголошення в газету про прийом документів до 16:00. За словами Кащенюка, проект оголошення подали у транспортний відділ. Байцим як голова тендерного комітету цього проекту не бачив.
До слова, газета «Луцький замок», яка офіційно друкує рішення виконкому, опублікувала кінцевий час подачі саме до 17:00, як зазначається в рішенні.
У зв’язку з цим тендерна процедура має порушення, а отже, результати конкурсу можуть визнати не чинними. Тому виконком змушений був його перенести ще на три місяці.
Винних – покарати!
Окрім цього, в проекті рішення йдеться про розірвання договору з підприємством «Волиньавтотранссервіс», звернення до Міністерства інфраструктури України з проханням накласти дисциплінарне стягнення на директора цього підприємства, а також доручено управлінню економіки оголосити про пошук нового робочого органу для проведення тендеру.
Микола Романюк доручив підготувати розпорядження про притягнення до відповідальності начальника управління економіки Любов Ковпак, винести догану заступнику начальника департаменту економіки Костянтину Патракєєву, а начальника транспорту та зв’язку Олександра Середу звільнити.
Як прокоментував Василь Байцим, на пасажирах Луцька ця чиновницька помилка ніяк не відіб’ється, адже договори з тими ж перевізниками продовжать на три місяці. Якщо ж до когось із перевізників є зауваження та скарги – міськрада буде шукати інших, з ким можна укласти такий тимчасовий договір.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Каштан-Тимур Батрудинов Показати IP 10 Березня 2011 10:48
Комеді-клаб! А Ваиль Байцим як завжди в білому фраку ;-))
Колега Показати IP 10 Березня 2011 13:31
Через механічну помилку? А, може, не така вона й механічна, а цілком прогнозована. Якщо розібратися, хто за цим стоїть: http://perec.in.ua/bbc/154/
друг мя Показати IP 10 Березня 2011 13:35
молодець Микола Ярославович!!! Можеш, коли хочеш. Давай дожми їх

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Прикріпити файл

Система Orphus