USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Чи обманює «Луцьктепло» своїх споживачів? ДОКУМЕНТИ

24 Жовтня 2013 13:13
Упродовж останнього місяця до помешкань лучан все частіше надходять повідомлення від ДКП «Луцьтепло», в яких власників квартир повідомлять про те, що міжповірочний інтервал лічильника гарячої води, встановленого у їхніх оселях, закінчився. У зв’язку з цим нарахування плати за послугу з централізованого гарячого водопостачання по особовому рахунку буде проводитись за нормативом. Крім того, людей повідомляють, що додатково донарахують плату за гаряче водопостачання з моменту останнього фактичного зняття показів лічильника в квартирі.

Власників таких повідомлень обурює те, що підприємство не інформує про повірку лічильників належним чином.

Журналіст Волинських Новин провів власне розслідування з метою з’ясувати, чи законні дії «Луцьктепла».
Мешканка Луцька Олена Ковальчук з обуренням каже, що за останні 2 роки з моменту підписання договору про надання послуг з централізованого опалення і постачання гарячої води це було перше повідомлення, у якому жінку поставили перед фактом, що вона не пройшла повірку лічильника. Також їй повідомили, що додатково донарахують плату за гаряче водопостачання з моменту останнього фактичного зняття показів лічильника в квартирі, не зазначивши на це підстави.

ПОВІРКА ЛІЧИЛЬНИКА ДОРОЖЧА ЗА САМ ЛІЧИЛЬНИК

Жінка за роз’ясненнями звернулася в «Луцьктепло». Там їй повідомили, що повірку лічильника вона повинна пройти за власний кошт, і сама має знайти організацію, яка цим займеться. Орієнтовна вартість повірки близько 70 гривень, це при тому, що сам лічильник на гарячу воду коштує 50.

«ЛУЦЬКТЕПЛО» НЕ ДОТРИМУЄТЬСЯ ПРАВИЛ І ЗАКОНІВ

Пані Олена стверджує, що «Луцьктепло» не виконує умови договору і не дотримується законів України. «Підприємство нахабно поводить себе по відношенню до своїх споживачів. Я вже подала відповідну скаргу до цього підприємства і в прокуратуру, тому що у статті 28 Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» (№113/98-ВР від 11.02.1998, а Законом України від 15.06.2004 №1765-IV цей Закон викладено в новій редакції) визначено наступне: Періодична повірка, обслуговування та ремонт (зокрема демонтаж, транспортування та монтаж) зазначених засобів вимірювальної техніки (тобто лічильників) здійснюються за рахунок підприємств і організацій, які надають послуги з електро-, тепло-, газо- і водопостачання»» - зазначила мешканка міста.

Поряд із невиконанням цього закону «Луцьктепло», на думку Олени Ковальчук, не дотримується Правила надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених постановою КМУ №630 від 21.07.2005. «Ці правила передбачають, що періодична повірка, обслуговування та ремонт (зокрема, демонтаж, транспортування та монтаж) квартирних засобів обліку відбуваються за рахунок виконавця (тобто ДКП «Луцьктепло»)», - з обуренням відзначила жінка.

КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО НЕ ВИЗНАЄ СЕБЕ ВИКОНАВЦЕМ ПОВІРОЧНИХ РОБІТ
Журналіст Волинських Новин звернувся у ДКП «Луцьктепло» за коментарем. Прес-секретар підприємства Катерина Котельчук запевняє, що «Луцьктепло» регулярно розсилає повідомлення про повірку лічильників. «Минулого місяця ми розіслали майже дві тисячі повідомлень із проханням повірити лічильники упродовж певного періоду часу», - зазначила прес-секретар. На запитання журналіста, чому цим не займається «Луцьктепло», як виконавець, що зазначений у договорі, то Катерина відповіла, що виконавцем є не їхнє підприємство, а за певних умов - ЖКП. «Взагалі, така сума за повірку лічильників по-правильному мала би бути закладена в обслуговування будинків. Оскільки виконавчий комітет Луцької міськради цю суму не заклав у цей тариф з обслуговування будинку, тому людям доводиться це робити за власний кошт. Якщо ж людина не пройде цю процедуру, то їй нараховуватиметься середньомісячна плата за послугу», - резюмувала Катерина Котельчук.

До слова, «Луцьктепло» займалося повіркою лічильників. У ньому був сформований сервісний центр, але як стверджує Катерина Котельчук, він був збитковий для підприємства і його ліквідували. Тож людям тепер потрібно самотужки шукати організацію, яка проведе повірку лічильника.

У цій складній ситуації відбувається боротьба за інтереси. Лучани хочуть дотримання законів і виконання своїх обов’язків підприємством «Луцьктепло», а останні, своєю чергою, перебуваючи у державній власності, переконують, що на це не мають коштів.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
112 Показати IP 24 Жовтня 2013 13:38
канэшно 19 жовтня прийшов лист про те що у разі не повірки лічильника до 20 жовтня нараховуватимуть плату по загальному. занісши лічильник гарячої через день виявилось що і холодний теж потрібно нести хоча на передоні 15-17 жовтня приходила пані яка записала показники з лічильника але й словом не прохопилася про повірку.
Іван Показати IP 24 Жовтня 2013 14:38
Аналогічна ситуація з Луцьктепло. Кажуть ранішу в Луцьктепло був дозвіл (чи то ліцензія) на повірку лічильників і тоді це було безкоштовним. А зараз термін ліцензії закінчився, а поновлювати невигідно, от і посилають до інших. Повірка 1 лічильника коштує 45 грн (в Мегаводі), якщо сам принесеш до них, з виїздом - 60 грн. (тоді вони знімають повіряють та встановлюють назад). Мені вже впаяли 180 грн. за гарячу воду по нормативу 3 прописаних чол по 60 грн.! А там зараз навіть ніхто не живе!!!!
Лучанин до Іван Показати IP 24 Жовтня 2013 16:47
Подавайте теж до суду. Заплатіть вправно гроші, збережіть чеки. Підприємство не виконало своїх обов'язків, отже має вам все компенсувати + моральні збитки.
Артур до Лучанин Показати IP 25 Жовтня 2013 08:36
Да да, спробуйте подати до суду, потім напишете який був результат))))). Якби це Луцьктепло робило незаконно, то вже б давно про це писалось і в них були б проблеми. А так... напевно треба Вам заспокоїтись і всетаки зробити повірку лічильників. Буде дешевше, ніж до суду подавати позов і спокійніше)))). Удачі Вам!
Ой біда біда Показати IP 24 Жовтня 2013 15:02
Люди у квартирах яких централізоване оплаення, прийміть мої співчуття. У мене власний газовий котел. Сама собі начальник. Луцьктепло скоро людей своїми кріпаками зробить, це просто страшно: "плачу гроші сам незнаю за що"
Іван Показати IP 24 Жовтня 2013 15:42
На їхньому сайті дивився тарифи за опалення /гарячу воду. То ціна між централізованим опаленням та даховими котельнями відрізняється майже у 5 разів!!!
споживач Показати IP 24 Жовтня 2013 16:25
Заяву в антимонопольний комiтет

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus