USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Депутати Луцькради не підтримали ідею Коритнєвої

18 Квітня 2011 17:59
Бюджетна комісія Луцької міської ради відклала рішення про створення КП «Луцький центр дозвілля та молодіжної політики» на доопрацювання, бо поки не бачать від такої структури користі.
Про це стало відомо 18 квітня під час засідання комісії.
Як розповіла начальник відділу молодіжної політики Луцькради Ольга Коритнєва, приміщенням, що знаходиться на проспекті Відродження, 22а, нині опікується Волинська обласна молодіжна громадська організація «Центр дозвілля молоді» Естет». Але жодних договорів з міською радою щодо цього будинку вона не має. Договір оренди з організацією закінчився вже три роки тому, однак вона й досі працює у приміщенні.
Приміщення використовується незаконно?
Коритнєва повідомила, що на базі будівлі займаються 10 гуртків, які працюють приблизно з 450-500 вихованцями, переважно танцювального напряму.
Кожен з учнів сплачує в середньому 70-80 гривень членських внесків щомісяця. Близько 60 відсотків від цієї суми витрачається на оренду приміщення, решта йде на зарплату дев’ятьом вихователям.
Центр сплачує кошти за комунальні послуги вчасно, однак жодного підтвердження законності використання приміщення під час зустрічі не показав, каже чиновниця.
Тим часом, за словами Коритнєвої, «громадські організації звертаються, що немає де зібратися, де був би доступ до комп’ютера, де можна було б провести якийсь захист».
«Керівництво дуже вороже налаштоване, кажуть, що все законно, але документів не дають…Ці діти там мають займатися, ці гуртки ніхто не закриває, дітей не виганяє. Але є розклад, згідно з яким гуртки закінчують роботу о 18-й, 19-й годині. Неділя – вільний день, - розповіла начальник відділу. - Громадські організації, яких ми зберемо, мають також знайти час, в який день вони можуть прийти вирішити свої організаційні питання, провести якийсь захід»
Чиновник каже, що у планах – відкриття в приміщенні молодіжного кафе, де могла б збиратися молодь, користуватися безкоштовним wi-fi зв’язком, проводити заходи.
Ми не бачимо, для чого це підприємство створюється, – депутат
Однак, на переконання депутата Антона Сосновського, для громадських організацій вже є таке приміщення на проспекті Молоді, 13б, де зараз перебувають націоналістичні організації.
«Якщо ви пропонуєте нам, що бюджет буде отримувати кошти в зв’язку з тим, що ви там бачите якусь економічну ситуацію. Чи ви говорите, що ми створимо для того, щоб орендувати це приміщення? То це зовсім інше», – сказав голова комісії Олег Чернецький.
«У нас виникають вже непорозуміння, для чого створюється це підприємство… Я на сьогодні бачу, що питання стоїть по приміщенню як такому. Ми не бачимо ні бізнес-плану, чим воно має займатися, для чого воно взагалі створюється», – зазначив Сосновський.
Тому комісія прийняла рішення відкласти розгляд цього питання, а розібратися з договором оренди чи його відсутності з центром «Естет» відділу комунального майна Луцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
hhaarri Показати IP 18 Квітня 2011 19:03
А чому ні? Коритнєва вирішила зробити підконтрольну собі організацію , яка буде їй давати можливість управляти мго, шляхом надання їм офісів. питання чи не буде в цьому приміщенні структур іншохо виду діяльності? ПС: Що коритнєва зробила за рік для молоді і для молодіжних організацій міста?? чи всім похер на цю частину населення
Гарного Всім дня! Показати IP 19 Квітня 2011 08:41
...от і мені цікаво що там Коритнєва робить?...Останнім часом один тільки піар про неї і нічого....
Знаючий Показати IP 19 Квітня 2011 09:07
1. Ольга Володимирівна планувала очолити дане комунальне підприємство. 2. Договір для Естету мала б "вибігати" сама коретнєва. 3. Чому кінотеатр Зміну чиновники пропанували віддати в оренду за 1 грн комерційній структуру, а на базі приміщення по проспекті Відродження створити комунальне підприємство («Центр дозвілля молоді» Естет» - молодіжна громадська організація).
Гладіатор Показати IP 19 Квітня 2011 09:27
Люди, що ж ви такі злі??? Як на мене - дуже нормальна ініціатива. Давно пора було щось таке зробити! Таке враження, що просто жаба давить. А при зустрічі з Ольгою мабуть зуби скалите? Нормальна, далеко не дурна дівчина. Знаючий, звідки в тебе така недостовірна інформація? Спілкувався з Ольгою, нікуди вона переходити не збирається! Так, що далі заздріть мовчки, раз в очі сказати не можете...
Колюня Показати IP 19 Квітня 2011 09:30
А Сосновського комплекси дитячі ще мучать - все Коритнєву і Гузя за "Студент року" пробачити не може - от і біситься!..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus