USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Дерева в центрі Луцька зрізали законно – головний архітектор

13 Вересня 2010 18:06
Вісім дерев, які зрізали у центрі Луцька зрізали законно, адже ця земельна ділянка перебуває у приватній власності.

Про це ВІПу розповів директор департаменту містобудування Луцької міськради Георгій Шевчук.

Нагадаємо, дерева на розі вулиць Лесі Українки і Кривий Вал були зрізані наприкінці минулого тижня.

Чиновник стверджує: «Там сквер із двох частин складається. Власне сквер, який до вулиці Лесі Українки прилягає. Ніхто його не чіпає, він там так і є з тими деревами…».

«Ота частина, що примикає до прокуратури, - була продана земельна ділянка чи в 2004 році, чи 2005-му - десь в тих роках - в приватні руки. От забудовник всі ці роки намагається створити проект, достойний того місця», - розповів Шевчук.

«Ну, нарешті з великими труднощами цей проект вийшов на завершальну стадію бумажної творчості. Тобто проект виготовлений, проведена комплексна державна експертиза, він отримав всі згоди і отримав дозвіл на будівництво», - поянив головний архітектор міста.
За його словами, на місці зрізаних дерев постане «адміністративна» споруда, яка щільно прилягатиме до приміщення прокуратури й опорної стінки.

«Наскільки я знаю, на сьогодні там отримані дозволи на зріз тих дерев. І ті дерева, які попали у «пляму» забудови, практично знаходяться на приватній земельній ділянці і на підготовчій стадії були демонтовані. І зараз буде продовжуватися підготовчий період до підготовки будівельного майданчика. Ще раз повторюю: там всі дозволи, всі погодження, всі згоди сусідів - все абсолютно є», - зазначив директор департаменту містобудування.

За словами Шевчука, на місці майбутнього будівництва скоро встановлять тимчасову загорожу і триватиме підготовка до закладання фундаменту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
лучано Показати IP 13 Вересня 2010 21:25
Ясне діло - Шевчук і ко - за вказівкою шиби землю роздеребанили, жінка Шевчука вже розробила непоганий проект - можна і дерева різати. Треба все встигнути - бо ж до виборів близько.
Віктор Показати IP 14 Вересня 2010 09:45
цитую " І ті дерева, які попали у «пляму» забудови, практично знаходяться на приватній земельній ділянці.." Мені здається що є різниця між "практично знаходяться" і "знаходяться"
алла Показати IP 15 Вересня 2010 22:46
фото у цій статті не з цього скверу,а в тому місці проситься цікава забудова
Іван Д. Показати IP 11 Березня 2013 11:38
Почитайте законодавство - зрізати дерева на приватних ділянках можна лише ті, які вирощені власником, якщо вони там були до отримання у власність ділянки, то необхідно отримати дозвіл на зрізання у встановленому порядку!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus