USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Діти війни, можливо, їздитимуть в маршрутках Луцька безплатно

19 Червня 2013 13:15
Луцька міська організація «Захист дітей війни» виступила з пропозицією, аби діти війни їздили у маршрутках безплатно.

Про це стало відомо під час виконкому Луцької міської ради 19-ого червня.

Діти війни хочуть їздити у маршрутках безплатно
Депутат Андрій Осіпов вніс пропозицію, аби в перелік пільгових категорій, які мають право безкоштовного проїзду у маршрутках включили і дітей війни. Обранець зазначив, що виконком одним надав право на пільговий проїзд, а іншим ні. Зокрема, він зауважив, що почесні громадяни і жертви нацистських таборів мають право, але їм його надали, бо їх мало, натомість забули про дітей війни, ветеранів війни та праці, інвалідів. «У нас є можливість їх перевозити», - зазначив Андрій Осіпов.

Представники міської організації діти війни зазначили, що проблему з безплатним проїздом дітей війни вирішили у Рівному, Львові, Черкасах, натомість у Луцьку - не хочуть.
Безплатний проїзд дітей війни у маршрутках спричинить транспортну проблему
Згідно з інформацією директора департаменту соціальної політики Луцької міської ради Лариси Боярин зараз у місті безплатно маршрутки перевозять 5,6 тисячі громадян, без відшкодування. З прийняттям цього рішення додатково матимуть можливість їздити безплатно в маршрутках міста понад 8 тисяч дітей війни, і це може спричинити певні проблеми.

«Прийняття такого рішення завтра може викликати незадоволення інших категорій: це ветеран війни, інваліди, ветерани праці. І такі звернення до депутатів і прокуратури теж можуть бути».

Заступник мера Святослав Кравчук зауважив: «Вирішувати проблему треба комплексно, а не заробляти піар на цьому. Я не збираюся заробляти політичні і дивіденди не буду. І голосувати за це рішення не збираюся. Вирішувати цю проблему треба для всіх пільгових категорій. Треба дати всім пільговикам «живі гроші», хто хоче нехай їздить, хто хоче хай купує молоко».

За словами Лариси Боярин, якщо врахувати усі пільгові категорії, то загалом вийде ще 49 тисяч громадян, які безкоштовно матимуть право на проїзду у маршрутках у місті.

Члени виконкому не хочуть виділяти одну категорію
Окрім цього, члени міськвиконкому зазначили, що діти війни їздять безплатно у тролейбусах і проблем із доїздом нема. Натомість прийняття рішення призведе до великої транспортної проблеми.

Члени виконкому кажуть, що головна проблема – це відсутність коштів на компенсацію пільгових перевезень. Про це говорять і перевізники, які підтверджують, що готові перевозити усіх пільговиків, аби тільки держава відшкодовувала затрати.
Представники ж міської організації «Захист дітей війни» переконані, що міська влада, не приймаючи запропоноване рішення, забирає у них право, передбачене законом.

Луцький міський голова Микола Романюк зауважив: «Я би за це рішення не голосував. Бо у мене всі пальці болять. У мене така пропозиція. Ситуація неправильна. Бо закони треба, що виконували. Перед виборами пільговиків добавляють, а грошей в бюджеті ні. Тому пропоную перенести розгляд питання перенести».

У підсумку члени виконкому вирішили довивчити питання, врахувати усі пропозиції і всі пільгові категорії і на засіданні 24-ого липня прийняти остаточне рішення.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Ваня Показати IP 19 Червня 2013 13:41
Діти війни і так мають пільги.Їм доплачують до пенсії і на комунальні послуги мають пільги.А ветерани праці, які пропобили все життя по 40 років, мають жалюгідні пенсії, а ні пільг на комунальні послуги і не мають доплат до пенсії. Це не справедливо ми також заслужили пільги
Внук до Ваня Показати IP 19 Червня 2013 14:04
ти "розумник"! ти ті доплати бачив... як ні то не бурчи...хороша пропозиція влади, давайте швидше приймайте рішення!
Пасажир до Внук Показати IP 19 Червня 2013 16:48
Давайте краще безплатно їздити з 35 років. А решта хай платить по 15 гривень за проїзд.
Здоровий глузд Показати IP 19 Червня 2013 14:49
Так може ідея хороша але не у нашій соціально бідній державі. припустимо Осіпов має завдання від перевізників знайти спосіб дати їм більший заробіток, за припустимо щось чи певну кількість чогось. Осіпов знайшов що дітям війни 10000 чол дадуть безкоштовний проїд. Наслідок: державних дотацій на покриття витрат нема, міських нема, перевізники піднімуть ціну за проїзд до 5-6 гривень. Осіпов і голєви радо приймають підвищення цін на проїз якщо не зараз то протягом року. Підвищення вартості проїзду потягне за собою потребу підвищення зарплат, далі підвищення цін. А ті хто не воював і успішно весь період СРСР тримав язик в д..пі з баранячими очима будуть "слинявити" чому у нас так усе дорожчає. На тролейбусі проїхати неможна, позатикуються туди во..ючки та зараз вже і автобуси будуть ними забиті. Готуйтесь панове комфорт нам усім буде гарантований! А за Осіпова ініціатора як і за Григоренка перейменовувача вулиць голосували саме ви! Кого обрали те і маєте. вони усе довкола об..ють а самі тихенько своє косять!
Думка Показати IP 19 Червня 2013 15:22
Логічно та бери глибше. Депутатам треба якось обійти мораторій антимонопольного на підйом цін на перевезення. Бабла у перевізників достатньо щоб купити 49 голодранців (Голєва мінус - бо платитиме). а попередня відмова це був ефект торгу щоб більше запропонували. Тому може і осіпова виперли з партії щоб не асоціювався з ними а бабло там на кону і кожному стоїть таке що вам і не снилось. Знову вас як лох.в розведуть!
Інфа Показати IP 19 Червня 2013 19:50
Осіпов та Бондарук є власниками 10 маршруток. Тепер через рішення виконкому вони через суд доб'ються збільшення плати за проїзд. Ось і вся підстава для чергової активності і таємниця чергової бізнесперемоги Осіпова.
Олена до Інфа Показати IP 19 Червня 2013 21:27
Неправда. Осіпов не має жодних маршруток. Взагалі ніякого бізнесу не має окрім свого адвокатського кабінету. У якому здійснює і прийом громадян. Багатьом допоміг, нікому не відмовляє, велику кількість свого часу і особистих грошей витрачає на громадські справи. Де кому вигідно очорнити хороші справ своїми брудними версіями. Осіпов людина порядна, працьовита і шляхетна
Якщо інфа прави до Олена Показати IP 20 Червня 2013 16:53
То Олено помічнице осіпова сидіте та не бризжіте, як адвокат він веде супроводи бізнес структур а як депутат обалванює людей, і як істинний адвокат вивчає законодавчі важелі для застосування на користь того хто йому заплатив чи заплатить у перспективі! Він Працює на перевізників бо вони йому платять!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus