USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Директор школи, де травмували ученицю, отримав звання заслуженого працівника

10 Квітня 2015 18:00
Одних калічать, інших нагороджують. Власне, так говорять очевидці про ситуацію, яка свого часу склалася в НВК №26. Там під час уроку кульковою ручкою травмували око школярці. Історія трапилася давно, утім наслідки спостерігаються і досі.

Розголосу інциденту у НВК не дали, а директора, який мав би отримати догану, нагородили званням заслуженого працівника освіти України.

Так, у листопаді ще 2010 року учень тоді ще 7 класу НВК №26 під час уроку інформатики травмував зарядом від кулькової ручки свою однокласницю, заподіявши їй, як виявилося далі, доволі серйозне ушкодження, що призвело до погіршення зору.

Після такого випадку працівники та керівник навчального закладу Гнатюк Д.О. вирішили не розголошувати ситуацію, навіть не провели за цим фактом передбаченого законом службового розслідування.

Під час проведення зборів батьків вихованців даної школи, мати травмованої дівчини обурилась висловлюванням у виступі директора школи про те, що навчальний заклад один із найкращих у місті, і що у ньому все чудово тощо, та нагадала про недавній випадок травмування під час занять її доньки.

На таке зауваження жінки директор НВК №26 відповів, мовляв, якщо щось не подобається, "двері відчинені і вас ніхто тут не тримає".

Не мирячись із такою позицією керівництва школи, батьки дівчини не вагаючись забрали її документи та перевели до іншого навчального закладу, в якому вона наразі продовжує навчання.

Як згадувалось, керівництво НВК №26 не бажало розголосу описаного випадку, і не вживало заходів до його документального фіксування. Лише після письмового звернення батька травмованого підлітка до Волинської обласної прокуратури та управління освіти та науки Волинської облдержадміністрації, наприкінці січня 2011 року створили комісію з розслідування нещасного випадку, що трапився з його дочкою, та склали відповідний акт про нещасний випадок форми Н-Н.



Після завершення перевірки обставин спричинення тілесних ушкоджень дівчині, згідно з ініційованим прокуратурою міста Луцька поданням до управління освіти та науки Луцької міської ради Волинської області, притягнули до дисциплінарної відповідальності працівників комунального закладу «Луцький навчально-виховний комплекс №26 Луцької міської ради Волинської області» - директора Гнатюка Д.О., вчителя інформатики Іваніщук Н.Ю. та класного керівника - Байло Л.В.



Проте для травмованої вихованиці навчального закладу описаний випадок не перестає нагадувати про себе і сьогодні.

У період з моменту отримання травми ока дівчина постійно знаходилась під наглядом лікарів, тривало медикаментозне лікування. Однак повністю вилікувати наслідки травмування ока, не вдається. Періодично настають рецидиви погіршення стану лівого ока. Офтальмологи призначають різного роду курси лікування ока, зорові обмеження в навчальному процесі.

У зв’язку з сильними періодичними болями ока, згідно з рекомендаціями лікарів, дівчина ще з листопада 2010 року припинила заняття в Луцькій художній школі, а сам процес навчання в середній школі спричиняє дитині неприємні больові відчуття та фізичні незручності.

У зв’язку з описаними обставинами батьки дівчини звернулись до правоохоронних органів з метою проведення кримінального розслідування за фактом заподіяння їй тілесних ушкоджень, під час якого, згідно з результатами проведеної судово-медичної експертизи, встановили, що заподіяна дівчині травма ока належить до тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості за ознакою довготривалого розладу здоров’я. Однак кримінальне провадження закрили у зв’язку із недосягненням особою, яка травмувала дівчину, віку, з якого настає кримінальна відповідальність.

Батьки дівчини, продовжуючи шукати справедливість, під час підготовки документів для позову до управління освіти про стягнення заподіяної матеріальної та моральної шкоди, виявили цікавий факт.

Так, директор НВК №26 Гнатюк Д.О. у вересні 2011 отримав істотне трудове заохочення – звання заслуженого працівника освіти України, яке присвоюється указом Президента України за поданням Міністерства освіти та науки. Це відбулось в порушення вимог трудового законодавства щодо недопустимості заохочення працівників впродовж строку дії дисциплінарного стягнення.



Так, у відповідності до частини 1 статті 151 КЗпП України, якщо протягом року з дня накладення дисциплінарного стягнення працівника не буде піддано новому дисциплінарному стягненню, то він вважається таким, що не мав дисциплінарного стягнення. Частиною 3 цієї статті передбачено, що протягом строку дії дисциплінарного стягнення заходи заохочення до працівника не застосовуються.

Під час спроб встановити, як таке сталося, під час офіційного листування з керівництвом освітнього процесу в області та Луцьку, батьки травмованої дівчини виявили, що керівництво управління освіти і науки Луцької міської ради суперечить саме собі.

Краще про це розкажуть сканкопії відповідей зазначеної установи.

Так, на скаргу до управління освіти і науки Волинської обласної державної адміністрації щодо перевірки дотримання вимог трудового законодавства під час присвоєння у вересні 2011 року директору НВК №26 Гнатюку Д.О. звання заслуженого працівника освіти України, отримано відповідь, з якої вбачається, що на момент притягнення останнього до дисциплінарної відповідальності, документи щодо нагородження знаходились в Адміністрації Президента.

На звернення до управління освіти і науки Луцької міської ради щодо повідомлення, коли була знята оголошена Гнатюку Д.О. догана за незабезпечення розслідування нещасного випадку, внаслідок якого під час занять в листопаді 2010 року була травмована учениця, керівник відомства, котрий в свій час і підписував наказ про таке дисциплінарне стягнення, повідомив, що за вказаний випадок директору школи Гнатюку Д.О. догана взагалі не оголошувалась.





Звісно, що корпоративна солідарність в багатьох аспектах потрібне явище, однак державним управлінцям не слід забувати, що вони, першою чергою, служать не колегам, а народу.

Відмітимо, що батьки дівчини нещодавно виграли позов в управління освіти і науки Луцької міської ради, стягнувши з останнього деякі суми матеріальної та моральної компенсації за травмування дитини під час навчального процесу. Проте присудженні суми не задовольняють останніх, вони вважають що суду слід керуватись більш високими стандартами оцінки страждань людини, і подали апеляцію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 50
не туди копаєте Показати IP 10 Квітня 2015 18:20
Чому батьки травмованої не звертаються за стягненням шкоди від батьків винуватця каліцтва - учня, який своїми діями безпосередньо травмував дівчину?
Анонім до не туди копаєте Показати IP 10 Квітня 2015 23:29
за поведінку дітей в школі і недопущення подібних випадків відповідальність несуть вчителі та адміністрація навчального закладу.
мама Показати IP 10 Квітня 2015 19:10
Школа направду НАЙГІРША . також мали дуже великі неприємності, коли навчався там син. Перевели в іншу школу а синдроми непрофесійності вчителів розгрібаємо донині. Коди іду повз школу то навіть навмисне відвертаюся бо не можу дивитися в ту сторону. Директор це взагалі помилка природи. Яка там поофесійність. Одні побори, інтриги і чванство.
Батькам до мама Показати IP 10 Квітня 2015 19:18
Суд виніс правомірне рішення про відшкодування та моральну шкоду. Напередодні великого свята треба простити. Не може за всіма дітьми на уроках інших вчителів вслідкувати директор. Він уже наказаний усім цим розголосом та дуже переживає з того що тоді сталося.
Шевчук Андрій до Батькам Показати IP 10 Квітня 2015 20:15
Цікаво в яку НАЙКРАЩУ ШКОЛУ ви перевели дитину? І що для Вас показник якості школи? Серед випускників мого класу: один випускник Харківської юридичної академії; один випускник Харківського авіаційного університету, один випускник Харківського радіотехнічного університету, два випускники Острозької академії, один випускник Київського економічного ВУЗу, 14 випускників ЛНТУ, 3 випускники ВНУ. Більшість з них на сьогодні мають значні досягнення у кар'єрі і працюють у солідних компаніях і не тільки в Україні, але в Англії, Польщі та Росії. І всі вони значною мірою завдячують цим вчителю математики Коць Тамарі Григорівні та вчителю фізики Гнатюку Дмитру Олексійовичу. Оце я вважаю показник роботи колективу вчителів та рівень школи. Рівень школи, це коли викладач під час занять у ВУЗі, запитує тебе в якій школі ти навчався, бо твій рівень знань на порядок вищий ніж у інших студентів... Це при тому що я був далеко не відмінником...
Андрій Показати IP 10 Квітня 2015 19:18
Згідний з (не туди копаєте). Коли стається автомобільна аварія в місті, то мер міста в цьому випадку ні причому. Так само якщо в області, то до чого тут губернатор.
Адвокат до Андрій Показати IP 10 Квітня 2015 23:16
А й справді. Скоїлося вбивство в парку - мерові догану чи взагалі звільнити. Так за логікою батьків?
Шевчук Андрій Показати IP 10 Квітня 2015 19:33
Не розумію в чому вина директора? В тому що намагався зберегти престиж закладу??? Навчався в школі 8 років, Дмитро Олексійович викладав в мене фізику 2 роки. Знаю його як справжнього професіонала. Його поважали як вчителі так і учні. Починаючи з нуля, він разом з колективом вчителів вивів школу на високий рівень до якого не дотягують більшість гімназій міста. Поведінка директора в цій ситуації цілком закономірна. Стосовно того що він комусь показував на двері, то дуже сумніваюсь. Вважаю його звання цілком заслуженим, а інцидент між дітьми, до якого директор не має жодного відношення не є підставою анулювати його заслуги. Батьки дівчинки нехай висловлюють претензії батькам винуватця інциденту і не варто робити крайніми вчителів...
Лучанка Показати IP 10 Квітня 2015 19:35
ВН такі необережні, не замалювали в останньому документі прізвище травмованої учениці... Цікаво, це невгамовні батьки ніяк не можуть за 4 роки скласти ціну збиткам , що аж замовили статтю, чи, можливо, Гнатюк комусь поперек горла став??? Як на мене, непоганий директор, за дітей вболіває.
Dfcz Показати IP 10 Квітня 2015 20:41
Та ні, то вже почалася підоготовка до виборів. Починають систематичено з"являтися матеріали критичного характеру в адресу міської влади і Романюка. Цей матеріал є каменем у його город. Дивно чому тільки через стільки років згадали про цю ситуацію.Вибори - сильніше нас.
Шурік Показати IP 10 Квітня 2015 20:43
Сам завершував цю школу. Хороший навчавльний заклад, професійні вчителі, хороша атеріальна база. Так, є свої проблеми, але ж.І Гнатюк нормальний керівник. Керує школою багато років і переживає за неї
Ірина Показати IP 10 Квітня 2015 22:12
Хм людоньки мали б совість,те що сталось на уроці,хіба у цьому вина директора,це ж все трапилось з необережності дітей.?Батькі почніть виховувати своїх дітей та розповідайте як вони повинні поводитись у школі.Чому стільки років пройшло і ви тільки зараз все це розповсюджуєте?Директор класний чолов'яга!
Вчитель Показати IP 10 Квітня 2015 22:19
Дивно. Кому потрiбнi такi статтi?
Ірина до Вчитель Показати IP 10 Квітня 2015 22:20
Думаю стаття замовлена,аби псувати репутацію 26 школи
Адвокат Показати IP 10 Квітня 2015 22:48
Через необережність чи неадекватність якоїсь дитини страждає інша. Директор, класний керівник і вчитель інформатики мали бути ясновидцями, щоб спрогнозувати, що в той момент станеться нещастя і щоб запобігти, схопити того кривдника за руку? На жаль, таке неможливе. Ніхто не сумнівається, що педагоги проводили бесіди з техніки безпеки. Чому в той момент те дитя так зробило - треба питати БАТЬКІВ кривдника і карати ЇХ. Директор з учителями - не охоронці, не боді-гарди, вони в той час були на інших уроках. Та й учитель інформатики не мав стояти 45 хвилин біля тієї дівчинки. ЧОГО домагаються батьки?
ага до Адвокат Показати IP 10 Квітня 2015 23:54
а коли десь школяр вмирає на уроці, то звинувачують кого? за дітей в школі відповідальність несуть вчителі та директор, а тут чому ж ні? як треба було гратись ручкою, шоб вчитель цього не почув і не замітив...
Ірина до ага Показати IP 11 Квітня 2015 00:12
Ручка,це засіб для письма.Ручку завжди використовують,тому чому вчитель повинен був дивуватись,що учень взяв ручку? Він ж не знав,що та дитина буде кидатись ручкою.Не бачу вини директора.
Амалія до Адвокат Показати IP 11 Квітня 2015 13:12
Учителька інформатики не повідомила про подію ні класного керівника Байло, яка дізналася про все від учнів, ні дирекцію школи. Це, по-вашому, правильно?! Спрогнозувати як вчинить дитина не можливо, але повідомити про те, що сталося, це обов’язок Іваніщук!!! Боялася відповідальності. Тремтіла за власну дупу. І такі "вчителі" виховують наших дітей... Прикро...
123 Показати IP 11 Квітня 2015 07:22
Гнати в шию Гнатюка, через таких і війна на дворі, це люди старого режиму
Лучанка до 123 Показати IP 11 Квітня 2015 07:52
Гнати в шию можна всіх, сидячи за комп'ютером, а от спробували б хоч декілька годин чи днів попрацювати керівником найбільшої на Волині школи, у якій навчається близько 1600 - 1700 учнів, (а батьків цих дітей майже вдвічі більше) чи не було б до вас претензій і звинувачень у тому, що ви винні у всіх їхніх проблемах?... А Гнатюк до старого режиму і до війни не має ніякого відношення, він сучасний і мудрий директор школи...
ME Показати IP 11 Квітня 2015 10:33
Якщо один учень телепень і вибачте невиховане "чмо", то чому за це має відповідати директор, а не батьки? Вважаю що В ПЕРШУ ЧЕРГУ винні батьки кривдника!!!
Лучанка Показати IP 11 Квітня 2015 10:52
ЗНАЧИТЬ ТАК!!! ДОСИТЬ ВЧИТЕЛЯМ, ДИРЕКТОРУ, ЙОГО РОДИНІ ТУТ САМОМУ СОБІ ДИФИРАМБИ ВИПИСУВАТИ, все це дуже видно! Винні вчителі, директор, медсестра, так і це факт за законодавством України!!!! ВСІ дані особи винні, АДЖЕ КОЛИ ДИТИНА У ШКОЛІ-ЦЕ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ВЧИТЕЛІВ і ДОСИТЬ ЦИМ МАНІПУЛЮВАТИ!А, ЯКЩО, ДИРЕКТОР НЕ МОЖЕ НА РОБОТУ БРАТИ ПРОФЕСІОНАЛІВ, значить він не директор!!! Тому, шановні, достньо оцих цирків. А може ще одного випадку хочете??? В вас ніхто на уроці фізкультури з діток не ламав ручку пару днів назад??? Під час уроку!!! Дякуйте та моліться на батьків, які вам ще ПОКИ НІЧОГО НЕ СКАЗАЛИ ТА НЕ ЗРОБИЛИ!!!АДЖЕ, ЧЕРЕЗ ВАС ДАНА ДИТИНА ЛЕЖИТЬ У ЛІКАРНІ, на ті самі Великодні свята, на, які ви тут виписуєте,що треба прощати!!! Може досиТЬ???? Я б на місці мами цієї дівчинки Вам там все рознесла, поперевертала та показала, як треба працювати!А якщо Вас, вчителі, директора не влаштовує дане написання-звільняйтесь і не працюйте у тих школах за ті мізерні зарплати, адже, вчити у вас знань та розуму всеодно нема, тим більше, у 26 школі,яка є найбільшою у місті!!! Тому, перш ніж робити з себе болото, станьте маленьким та чистим озером! і досить тут себе захищати! Догани мало! А звання дириктору ЗАБРАТИ!!Потім це-пільги, добавка до зарплати, гордість типу перед всіма, що от я такий, а не гімназія 14, 4, 21, 18 чи 1 школа.... Не смішіть!!Ця школа не буде НІКОЛИ НАВІТЬ 1 ШКОЛОЮ, НЕ ТЕ ЩО 21 ЧИ 14! Тому, батькам порада-ЙДІТЬ ДАЛІ ТА ТРИМАЙТЕСЬ! ВИ ВСЕ РОБИТЕ ВІРНО, МОЛОДЦІ, ЩО ЦЕЙ ФАКТ НЕ ЗАМОВЧУЄТЕ!!! Може, наш, мер, сливка та карабас-барабас Вас хоча б перед виборами почує.... Бережіть свою дитину!
Амалія до Лучанка Показати IP 11 Квітня 2015 11:51
Так, шановні вчителі! Бережіть наших дітей, коли взялися вчителювати. Адже вся відповідальність за те, що стається у школі, лежить на ваших плечах і совісті. І вас теж є діти...
я до Лучанка Показати IP 11 Квітня 2015 13:12
це напевно допис батьків постраждалої, чи прокурора??? ( "ЗНАЧИТЬ ТАК!!!") виходить, якщо не підтримують вашу думку, то вже вчителі або родичі директора...
Людмила до Лучанка Показати IP 11 Квітня 2015 20:04
Лучанка, у вас весняне загострення? В психушку- до фахівця! Які пільги у директора, бабо базарна?! В першу чергу, батькам треба виховувати своїх дітей, а не школі. В школі дитина має здобувати знання( саме здобувати!). За що ви так паскудите цю школу?! Чому паскудите всіх учителів? Цей ваш, вибачте, висер до чого? Школа - не дитсадок і, якщо одному одинадцятилітньому бовдуру щось стрельнуло в голову - до чого тут директор?! Лікуйтесь, нешановна, бо пізно буде!
Клер–еклер до Людмила Показати IP 17 Квітня 2015 09:36
Людина, яка радить іншій звернутися до психіатричного фахівця, мабуть сама потребує допомоги, оскільки кожен судить по собі. Запитує, навіщо всі ганблять вчителі та школу, а сама висловлюється паскудно про інших. Риторично: кому ганьба?..
Олександр Показати IP 11 Квітня 2015 11:12
Навчався в школі з першого по одинадцятий клас. Достойний рівень вчителів. В порівнянні з одногрупниками у вузі з 1-ї та 21-ї шкіл я був кращого рівня підготовки. За час навчання не купував жодної оцінки, на відміну від учнів 1-ї і 21-ї, які самі ж в цому зізнавались. Рівень 26-ї досить виский, не треба посати подібні нісенітниці про директора, рівень школи це в тому числі його заслуга.
писакам до Олександр Показати IP 11 Квітня 2015 11:25
ну,ну, 26 школа,пишіть пишіть)))
Амалія Показати IP 11 Квітня 2015 11:48
Вчителям треба уважніше слідкувати за дітьми! А то звикли жалітися батьками, що так і не так. А директору ганьба! Гнати в шию! Замовчувати ситуацію і покривати своїх та гнобити батьків! Дитина тепер каліка, Хто подбає про неї? Яке життя та дівчинка матиме? Звільнити всіх причетних до ситуації! Іваніщук, Байло та директора! Геть зі школи!
Маринка Показати IP 11 Квітня 2015 18:15
Звичайно прикра ситуація. Винні всі. Але мені здається, що в Луцьку нема жодної школи яка б могла задовільнити побажання абсолютно всіх батьків. Тому вихваляти чи ганити цю школу - це зайве.
Віктор до Маринка Показати IP 15 Квітня 2015 09:50
Жодна школа, як і і людина не є бездоганною. Це правда. Так було і буде. Але всім треба жити по правді. А гляньте правді в очі: дитина хвора і, можливо, все життя страждатиме. Хто винен? Думаю інша дитина у сьомому класі вже має чим думати що вона робить. При чому тут вчитель? А при тому, що промовчала. Боягузка безвідповідальна. Таким не місце на лавах вчителів, однозначно, А при чому тут директор? А при тому, що не провів розслідування, не прийняв відповідні міри відрази. Теж боягуз, боявся щоб не погнали. Байло при чому? Погано виховні години проводить? Та так як всі: прийшла, покричала, "повиховувала", батькам нажалілася, от і все! Вина батьків у тому, що їхня дитина їх не слухає, але може тут гени винуваті... Словом, вині всі і ніхто не винен... Ніхто не хоче брати вину на себе, немає по-справжньому відповідальних ЛЮДЕЙ!!!! Ні батьки, ні вчителі, ні директор... Але закон каже, що відповідальність за дитину, коли вона знаходиться у школі, несе та сама школа. Судіть. По закону. Бо, по божому суду, винні будуть покарані! Бережіть своїх дітей. І чужих, коли вже взялися, а ні то не робіть того, чого вам не дано.
Маріанна Показати IP 11 Квітня 2015 21:58
Виховання починається з сім'ї. Завдання вчителя у школі- надавати якісні знання. Всі хочуть зараз жити по-Європейськи. Так от. В європейський школі, яка має високий рівень знань, яка рахується елітною, в якій дуже високі ціни на навчання, вчителі спілкуюються ввічливо, якщо ж комусь захочеться галасувати на уроці (як під час уроків в наших школах), то одразу батьків до директора і розглядають варіант про виключення. Шановні батьки, звичайно, що всі діти особливі та найкращі для кожного. Але, все ж таки,є купа телепнів, які не бажають вчитись і не планують, не хочуть знати поняття дисципліни...Просто це факт. І нема чого насідати на вчителя. Виховуйте дитину свою! Або попереджайте школу про особливості дитини... Почніть будувати інтелігентне суспільство з себе,своєї дитини, своєї сім'ї. І отоді почнеться Європа на наших теренах...
батьки учнів Показати IP 11 Квітня 2015 22:17
Моя дочка навчалась у цій школі і вважаю що при хорошому колективі і талановитих вчителях, крім тих кого покриває керівник, директор не відповідає рівню організатора навчального процесу в найбільшій школі міста. В школі жахливе харчування дітей, навіть вчителі шкодуючи дітей не радять їсти в їдальні, директор закриває на це очі, не проводилась протягом всього навчання позакласна виховна робота хоча в школі багато ставок організаторів позашкільної роботи, діти всі роки провчилися в холодному класі незважаючи на те, що батьки здавали постійно гроші на ремонти, святкові ранки в середніх і старших класах були жахливими. Головне що це все жодним чином не цікавило директора і завучів. Моя дитини теж приходила зі школи з скаргами що бьються хлопці і я сама ходила і в школу і навіть додому до тих хлопців це травмувало психіку дівчинки, але Ви скажете до чого тут директор а уроки фізкультури коли в одному і тому ж залі грають в футбол і займаються гімнастикою і дитина приходить і жаліється, що вдарили мячом в голову, а які можуть бути наслідки і де правила техніки безпеки і ще згадайте шановні основне, що наші діти під час навчання не мають втратили здоровя. Було й таке що класний керівник на святкуванні посилала дітей в магазин за горілкою. Я ще раз підкреслюю, що так собі дозволяють робити тільки наближені до директора вчителі а не всі кому заманеться. Ще був випадок з дівчинкою з класу в якої розлучилися батьки і батько пішов до вчительки з 26 школи після чого вона тероризувала дівчинку і вимагала щоб та перейшла в іншу школу. Це далеко не все і тому звертаюся до батьків постраждалої дитини не зупинятися, боротися за справедливість зверніться в громадські організації я теж буду вас підтримувати . Геть Гнатюка від наших дітей!
Христина Показати IP 12 Квітня 2015 05:35
Безкінечне куріння під школою. Після дзвінка до директора, отримала відповідь, що це не проблеми школи. А територія!!!! Побиті пляшки, собаче лайно.... Жах.
*** до Христина Показати IP 13 Квітня 2015 09:50
а чого до директора дзвонити, якщо самі батьки дають гроші дітям на цигарки? територія прибирається щодня, часто гуляю з дитиною на майданчику школи, то маю змогу це бачити. Якщо вечорами там збираються "пивчики", і собак вигулюють, то теж школа винна? Найміть за свої гроші охорону для території школи, бо держава не дає, або звертайтесь до міської влади...
Юра Показати IP 12 Квітня 2015 11:57
Вчився в цій школі, школа дуже погана з дисциплінарної точки зору, учні на урока можуть істи семічкі при вчителеві і ніхто за це не несе відповідальності. Директор школи можливо як фізик і щось знає , але враження від нього як той му -му.
Алька до Юра Показати IP 13 Квітня 2015 09:37
Я теж вчилася у цій школі. На уроках бувало всяке, але прикро, що замість того, щоб вчитися, дехто намагався показати свій "авторитет", саме неадекватною поведінкою на уроках. псуючи нерви вчителям і своїм батькам. Отакі однокласники точно були схожі на му-му", бо толкового нічого не могли зробити чи сказати...
Наталка Показати IP 14 Квітня 2015 17:42
Школа загниває! Те, що робиться на уроці залежить від вчителя! Діти говорять, що на уроках дозволяється багато чого, аби вчителю не псували нерви. Винні всі - і вчитель інформатики, і класний керівник, і завуч, і дирекутор.
Віктор до Наталка Показати IP 15 Квітня 2015 09:53
Чому ще той вчитель інформатики вчить наших дітей? За таке дійсно звільнити директора. Із цвіллю та гниллю треба боротися!
Юля Показати IP 14 Квітня 2015 18:46
Загниває не конкретно якась школа, а суспільство, і в першу чергу душі сучасного молодого покоління, яке не поважає ні своїх батьків, ні старших за віком, ні самих себе...Прикро... Але звинувачувати у всьому школу теж не зовсім правильно...
Олена Показати IP 14 Квітня 2015 19:05
Ото ВН вже роздули проблему, аж цілу купу документів сфотографували. Значить, точно стаття замовна ... Наскільки мені відомо, то учень просто грався ручкою, яка має пружину, і кульковий заряд від цього вилетів. Так сталось, що він потрапив саме до цієї дівчинки .Але ж бувають, на жаль, моменти в житті, від яких ніхто не застрахований. Якби це було зроблено навмисно - тоді інша справа. А так я теж вважаю, що треба навчитися справлятися зі своєю злобою і пошуком винних. Дай, Боже, здоров'я тій дівчинці і всім нашим дітям, а нам - людяності.
Апріорі Показати IP 15 Квітня 2015 17:47
Риба гниє з голови! Що це за директор, який не вміє проводити роботу з колективом, котрий не доповідає йому про ситуації на уроці, ще й такого плану. Вчитель інформатики підставив свого керівника тим, що не повідомив йому про трагедію... Є ж люди, які вміють і хочуть працювати, треба звільняти їм місце!!!
Сергій Квіт Показати IP 16 Квітня 2015 16:46
Батьки постраждалої дівчинки мають певно затримку розвитку , якщо через стільки років згадали про своє чадо ...Або просто грошей хочуть збити , заробити .. Виховння дітей це не обовязки викладачів ,а обовязків батьків ...А те що сталося це провина батьків які нажаль не займаються своїми дітьми..Тут школа ні до чого ...Ще хочу добавити одне яке право взагалі редакція дала дозвіл на розміщення документів це проти законо навіть не змінили ініціали .. я думаю редакція візьме це до уваги ,або до уваги це візьме прокуратура ...
Jktu до Сергій Квіт Показати IP 17 Квітня 2015 09:31
Ага, школа взагалі ні од чого! І навіщо туди наші діти ходять? Чи вчителі на роботу? А ви, мабуть там працюєте?
12 Показати IP 17 Квітня 2015 15:46
Учитель інформатики не винний,адже вона не могла застерегти інших від цієї ситуації. Вона сильний викладач і багато кому потрібно повчитись у неї. Учні її поважають і люблять. Ця ситуація могла статись на будь якому уроці .Вважаю,що у цій ситуації винний хлопець!!!!
12 до 12 Показати IP 24 Квітня 2015 11:57
А вам потрібно повчитися грамоти, і здобути певний авторитет, щоб комусь було важливе ваше "вважаю"!
Справедливість Показати IP 5 Червня 2015 11:59
В цій ситуації хотілося ясності скільки було спроб поцілити в учениці ? Не знаєте не припускали таке питання тому що не виникало таке навіть в думці! Двічі! На уроці ! В присутності ''сильного викладача'' яка допустила таке на уроці! ДВІЧІ ПОЦІЛИВ В УЧЕНИЦЮ! які ще можуть бути виправдання? ВЧИТЕЛЬ НА УРОЦІ НЕСЕ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ЗБЕРЕЖЕННЯ ЖИТТЯ І ЗДОРОВЯ УЧНІВ! ПОЧИТАЙТЕ ВСІ ОХОЧІ ПОСАДОВІ ОБОВЯЗКИ ВЧИТЕЛІВ! ЦЕ ДЛЯ ЗАГАЛЬНОГО РОЗВИТКУ БУДЕ ВСІМ ЦІКАВО ОЗНАЙОМИТИСЯ ! ОСОБЛИВО БАТЬКАМ !
0002 до Справедливість Показати IP 25 Червня 2015 19:45
от вам і сильний викладач в кавичках... противна баба!
Справедливість Показати IP 5 Червня 2015 12:15
За кожним дитячим злочином стоїть злочинна бездіяльність дорослого! Чи хтось іншої думки?
Анонім Показати IP 4 Лютого 2016 15:21
Звичайно вчителі несуть відповідальність, але ж не тоді коли вийшла випадковість. Особисто я в цій школі отримала струс мозку, але це неуважність і моя і однокласника. Ми самі вирішили цю проблему. Хоча в мене наслідки на все життя. Просто є люди , які люблять роздувати скандал, а є врівноважені. Можливо там конфлікт виник на іншому рівні і бажання батьків незадовільнили- це інше питання. 7й клас -діти достатньо дорослі, щоб думали за свої вчинки і відповідали за них. Мою доньку в садку дівчинка пхнула в туалті так, що лоб був ввечері повністю деформований і гематома і вихователь мене навіть телефоном не повідомила, не говорячи про медсестру, яка страшну травму помазала просто кремом. Отут треба було скаржитись, але вони свою помилку визнали, вибачились,нема причини сваритись. А тут дітки дорослі, вже можуть самі думати як поводитись. До речі школа не така й погана, в сильних класах-де діти хочуть вчитись-все добре, в класах з двієчниками в мій час був жах, вчителі їм раду не давали, не знаю як зараз. Найбільш засмучує спортивний майданчик, який зробили прохідним двором і майданчиком для собак, в порівнянні з 21ю школою дуже неприємно дивитись(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus