USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«ГаРмИдЕр» закрив ювілейний сезон. ФОТО

1 Липня 2013 08:00
Постановка трагікомедії Олега Чорногуза «За десять відсотків» завершила десятий сезон театру-студії «ГаРмИдЕр» 30 червня.

Перед початком спектаклю режисер театру-студії Руслана Порицька підбила підсумки сезону, розповіла про трагікомедію та поділилася планами на майбутнє.

«Десятий сезон був для нас доволі плідним, зокрема, ми поставили дві прем’єри, не враховуючи малих театральних форм, - «Сенат шаленців» за Янушем Корчаком та «За десять відсотків» Олега Чорногуза.

Автор розділив з нами хвилюючий момент першої вистави, схвалив її, що для нас було величезним компліментом та подарунком.

Це трагікомедія - очікувати можна і сміху, і нотки сліз, усе як у нашому сучасному суспільстві», - повідомила Руслана Порицька.









Режисер зізналася, що у ювілейному році театр готує подарунок глядачам - у вересні, коли стартує одинадцятий сезон, відбудеться неординарний театральний фестиваль під гаслом «театр за межами театру», заявки на участь вже зараз подали 30 театрів із 8 країн.

«Ми вирішили закрити сезон виставою «За десять відсотків», тому що це - прем’єрна постановка. Нас запитували, чи ми це будемо ще показувати, адже не всі змогли потрапити в наш маленький театр. Окрім цього, комедія потребує постійної «обкатки», щоб актори шліфувалися», - розповіла Руслана Порицька у коментарі «Волинським новинам».








Щодо постановок десятого сезону, вона повідомила: «Це зовсім різні речі - була складна філософська драма, тепер трагікомедія з нотками фарсу. Нам те і цікаво, що ми беремо абсолютно різні речі - у нас був документальний театр, речитативно-пластичне дійство, філософські драми, класичні драми і так далі. Це твори різних авторів, на різні теми, різного стилістичного спрямування. Власне, в тому і є «гармидер». І зараз нам так здалося, що якраз на часі зробити щось для нашого глядача кардинально інше - дати можливість поміркувати над сучасними українськими злободенними проблемами. І таким чином трапилася п’єса Олега Чорногуза, якого я особисто як автора шаную і люблю, тим паче випала приємність роботи з автором - ми питали у нього дозволу на постановку, він дав своє «добро», якісь речі нам тлумачив».




За її словами, найпершим у наступному сезоні буде великий проект, на який зараз спрямовані всі думки і зусилля «ГаРмИдЕру», тому що є дуже багато театрів з різних країн, які хочуть приїхати до Луцька.

Однією з наступних постановок буде дитяча казка, тому що колектив театру хоче зробити подарунок дітям глядачів, які були з ним протягом усіх десяти років.

«У постійних глядачів народжувались діти, потім вони на ручках тягнули їх на наші філософські вистави, а тепер ми хочемо щось зробити для дітей, і таким чином урізноманітнити свій репертуар. Є також думки щодо постановки наших луцьких авторів, та про те, щоб працювати над мультимедійною виставою», - розповіла режисер.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Зю Побережнюк Показати IP 1 Липня 2013 10:23
Я в захваті від вистави!! особливо сподобався Джек у виконанні Андрія Фаткуліна та Уолтер у виконанні Юрія Моклиці. Моклиця взагалі у цьому образі схожий на Річарда Гіра)) Супер!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus