USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Голова комісії Луцької міськради виставив журналістів за двері

2 Лютого 2011 13:35
Голова тимчасової контрольної комісії Луцької міської ради з вивчення проблемних питань фінансування дошкільних навчальних закладів, депутат від «Батьківщини» Андрій Осіпов «виставив за двері» представників медіа із засідання комісії.

Мовляв, це дозволяє закон, а обранцям громади потрібно попрацювати «без краваток».

Про це 2 лютого повідомив ЗІК.

На засідання комісії Андрій Осіпов трохи спізнився. Одразу ж попросив вибачення за затримку і заявив, що комісія працюватиме у закритому режимі, без журналістів. Мовляв, це дозволяє законодавство. Понад те, Осіпов висловив думку, що членам комісії не варто озвучувати інформацію, яка пролунає під час засідання. А запрошеним особам, можливо, за пропозицією голови тимчасової контрольної комісії доведеться давати розписку про нерозголошення.

За словами члена комісії Олега Чернецького, потім через ЗМІ можна буде проінформувати про результати роботи. Адже депутати не хочуть, аби звільнили когось із працівників дитсадків.

На думку члена комісії Анатолія Пархом’юка, цей орган повинен працювати «без піару». Тож, мовляв, доречно надати право Андрію Осіпову озвучувати інформацію про проведену роботу.

Голова тимчасової контрольної комісії вирішив запропонувати медійникам компромісний, із його точки зору, варіант. Мовляв, кореспонденти можуть послухати інформацію з цього питання начальника управління фінансів Лілії Єлової, а в подальшому комісія працюватиме «без краваток».

За словами Лілії Єлової, торік обсяги фінансування дошкільних навчальних закладів становили 58,6 мільйона гривень. На 2011-й планові призначення Мінфіну більші триста тисяч гривень – 58,96 мільйона.

Водночас реальні видатки на заробітну плату і комунальні послуги зростуть на 10%. Водночас планові показники видатків на одну дитину в рік суттєво зменшилися – з 6,7 тисячі гривень у 2010-му до 6,37 тисячі у 2011-му.

Таким чином, для того, аби дитсадки у Луцьку працювали і надалі по дванадцять годин, бракує 2,5 мільйона гривень. Тож нещодавно виконком скоротив робочий день дитсадків до 10,5 години, зменшивши середню заробітну плату працівників на 136 гривень. Це було зроблено, аби не звільняти працівників ДНЗ.

На думку Анатолія Пархом’юка, рішення виконкому міськради певною мірою раціональне, однак, можливо, депутатам вдасться віднайти гроші для покриття дефіциту у 2,5 мільйона гривень.

Зрештою, незабаром пролунала сакраментальна фраза голови тимчасової контрольної комісії міськради Андрія Осіпова: «Давайте на цьому журналістів відпустимо. Якщо можна, залиште нас, бо далі вже починаються наші внутрішні питання». Мовляв, усе публічне закінчилося.

На цьому представники медіа покинули кабінет, де засідала комісія. Разом із ними вийшов секретар міськради Григорій Пустовіт, який поїхав на Меморіал Вічної Слави для участі в урочистостях з нагоди звільнення Луцька від німецьких загарбників.

Довідково:

Як йдеться у п. 3 статті 48 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", засідання тимчасових контрольних комісій ради проводяться,
як правило, закриті. "Депутати, які входять до складу тимчасової контрольної комісії, та залучені комісією для участі в її роботі спеціалісти, експерти, інші особи не повинні розголошувати
інформацію, яка стала їм відома у зв'язку з її роботою", - йдеться в законі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
журналіст Показати IP 2 Лютого 2011 15:10
Осіпов показав своє істинне лице.Це не перед камерами на сесії піаритися.
юрист Показати IP 2 Лютого 2011 15:14
цей осіпов учасник відомого рейдерського угруповування в яке входять также брати Бондаруки з батьківщини та андрій бень. вони вже хапанули ряд підприємств волині (напр. промбуд 6 де офіс романа бондарука та батькивщини луцька), наступний етап - міська рада
Адвокат Показати IP 2 Лютого 2011 15:33
Юристу. Ти не юрист, а баран. Офіс "Батьківщини" знаходиться в приміщенні будівлі управління статистики. Не знаєш, не пі.ди. А те, що Осіпов - рваний пацан, то всім ясно.
Свєточка-конхвєточка Показати IP 2 Лютого 2011 15:41
Журналісти - не злопам"ятні. Хату спалять і забудуть... А можна пана Осіпова, як Філю Кіркорова, ігнором нагодувати. Смішно, пане Осіпов, У посольство Японії в Україні на зустріч без краваток журналістів пускають, а тут засідання якоїсь комісії...
ПОЕТ Показати IP 2 Лютого 2011 17:02
ВАС ІГНОРУЮТЬ А ВИ ЇМ ДУПУ ЛИЖИТЕ. ІГНОРУЙТЕ ЇХ.
666 Показати IP 2 Лютого 2011 17:20
Осіпов чувак без краватки. Навіщо корчити з себе правильного, усі ж і так знають чим ви там на комісії займаєтесь. Ти що сам собі Закони пишеш? Спустись на землю
Ладомир Показати IP 2 Лютого 2011 18:36
Гайда осіпову рило бити!!! Шо за хрень ? Справи без краваток хай вирішує з своєю жінкою на кухні, [піііі] мля! Нас ї... а ми терпим. Жаль що ми не єгиптяни, жаль що я не єгиптянин!
лучанка Показати IP 2 Лютого 2011 19:45
на мою думку Осіпов дуже освідчена і вихована людина на відміну від людей які пишуть цібрудні коментарі
Ладодмир до лучанка Показати IP 2 Лютого 2011 21:15
Брудні??? Ви ще бруду не бачили. Це я ще дотримувався стерильності. Ви його родичка? А я не журналіст. Просто впевнений, що будь-яка влада це бруд!!! А бруд, як звісно потрібно ф топку!
Ольга Показати IP 2 Лютого 2011 21:08
Я так розумію пан, ні підпанок Осіпов в блатних колах "Ося" зняв краватку, вдів спортивний костюм адідас, виклав зуби в шаховий порядок і на фені провів засідання комісії. А якщо на правду, Осіпов- адвокат криміналу не має права виганяти журналістів.
мирна Показати IP 2 Лютого 2011 21:39
людей гімном поливати діло не хитре а сама ольга сильно допомогла хоч комусь а двокат Осіпов допоміг багатьом і не завжди за гроші а людина він гарна і не треба плюватись ядом шановна Ольга
юрист адвокату Показати IP 2 Лютого 2011 23:01
ти не адвокат а козел. почитай уважно мій пост. офіс луцької батькивщини знаходиться в рейдерські захопленому бандою братів бондаруків офісі промбуду шість на ковельський а обласнапартія на шопена
Знаючий Показати IP 3 Лютого 2011 08:48
Так пан Осіпов гарна і чуйна людина. Тільки для своїх. А мирна це напевно штабістка Пустовіта який ковтає крихти зі столу братів Бондаруків та Осіпова. Григорію, тебе не те що в ВР, тебе в порядний дім з такими спонсорами не пустять.
Націоналюга Показати IP 3 Лютого 2011 11:57
Геть адвоката луцьких рейдерів Осю що зневажає журналістів з депутатів! До цього на волині журналістів пробував виганяти хіба клімчук, а тепер зявився цей молодий нахаба!
Ок! до Націоналюга Показати IP 4 Лютого 2011 21:57
Ще Р. Дячук дозволяв собі виганяти журналістів.
Свобода Показати IP 3 Лютого 2011 12:32
Брати Бондаруки з Осiповим переплутали партiю. Вам в Регiони, чи ви вже там, а це в бют просто рейдерства, Як у Львовi?
БЮТ Показати IP 3 Лютого 2011 14:57
Григорий Александрович чудесный человек. В отличии от Вашего пьянчуги Витива он достоин быть в Верховном совете. И разным тут "коментаторам" займитесь делом.
ХХХ Показати IP 3 Лютого 2011 17:51
Пустовiт чудесний человек? Тут на Бондарука в коментах гнали так я вам так скажу Рома нормальний пацан а от ця гнида лиса Пустовiт вiн лайно рiдке. Хлопцi женiть його вiд себе
Заратустра Показати IP 4 Лютого 2011 10:32
Не розумію суті полеміки, яка тут ведеться. Один добрий самарянин, а інший Іуда, хтось пацан, а хтось хлопчик для биття. Мені здається, що депутати вирішили розібратися з питанням фінансування дитячих садків без додавання у суперечку політичних приправ.
Заратустра Показати IP 4 Лютого 2011 10:40
А наші медіа, як і феміда не завжди чисті на руку і об'єктивні у висвітлені суті проблеми, тому їх і попросили вийти. Є дві сторони даної проблеми: 1. Брак коштів у місцевому бюджеті і необхідність пошуку джерел його наповнення. 2. Бюджетні установи і їх жебракуватий стан. Не секрет, що працівники дитсадків не самі заможні люди. Впевнений, що кожен з нас не хоче, щоб його дітей виховувала голодна, зла людина з горою проблем у голові про вирішення своїх власних фінансових труднощів.
Заратустра Показати IP 4 Лютого 2011 10:44
Не секрет, що працівники дитсадків не самі заможні люди. Впевнений, що кожен з нас не хоче, щоб його дітей виховувала голодна, зла людина з горою проблем у голові про вирішення своїх власних фінансових труднощів. А в Раді б зараз розгорілося полум'я суперечок про обмеженість фін. ресурсів, про те, що для того щоб комусь додати у когось потрібно забрати. Згадайте мультфільм "Простоквашино" про продаж "ненужного". А це вже як відомо гра на електорат в кого його більше, той і завтра на роботі. Вихователів мало, діти не голосують. Не найкращий піар для політика.
Цур і Пек Показати IP 4 Лютого 2011 11:23
Людина вирішила зробити добру справу - допомогти виховителям. Для уникнення популізму і досягнення конструктивної розмови без чайних церемоній і підбиранні висловів. Для такої розмови потрібна приватність і немає що виносити на загал. Хоча Осіпов повинен був дозволити жуцрналістам насолодитись своєю прямою і жорсткою вимогою до окремих чиновників міськради. Вийшло як завжди: постипив тактовно і шляхетно, а звинуватили невідомо в чому, ще й бруду вилили. Цур і пек Вам злослови. Переконана, що люди розумні все зрозуміли - когось жаба давить, що не він додумався зробити добру справу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus