USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Громадське об’єднання «Захист» відзначило День інвалідів

5 Грудня 2013 08:00
Зібрання з приводу відзначення Міжнародного дня інвалідів відбулося вчора, 4 грудня, у приміщенні колишнього дитячого садка, де знаходиться офіс організації.
«Тут зібралися люди хороші, мудрі, сильні духом, які не здалися у важкі моменти життя і є прикладом для інших», - зазначила ініціатор та засновник «Захисту» Тетяна Хмільовська.
З нагоди відзначення висловився юрист Ігор Московець, який захищає права постраждалих. Правозахисник запевнив, що надає безкоштовні консультації членам організації не тільки з приводу каліцтва на підприємстві, а не відмовить і в інших справах.
«Складається враження, що суди покликані захищати інтереси держави, а не простих громадян. І це зрозуміло: судова система економить бюджет. Законодавство гарантує захист прав, однак, коли стикаєшся з реальною проблемою, їх доказати надзвичайно непросто», - мовив він.

Лікар Микола Савченко розповів, що раніше працював у Фонді соціального страхування нещасних випадків на виробництві. Віднедавна чоловік співпрацює з громадською організацією, мовляв, моїм завданням у Фонді було берегти його кошти, а не допомагати постраждалим, а тому, відчуваючи таку явну несправедливість з боку Фонду до постраждалих, не зміг надалі працювати. Також Миколі Савченку прикро, що не всі лікарі знають, як треба поводитися з людьми, які мають особливі потреби.

ВОВІПВ «Захист» зверталося за фінансовою допомогою до різних чиновників, однак відреагував лише благодійний фонд «Фонд Ігоря Палиці - Новий Луцьк», виділивши певні кошти. Тетяна Хмільовська повідомила, що оренда приміщення, де знаходиться організація, до кінця року оплачена. Окрім того, «Новий Луцьк» до Міжнародного Дня інвалідів презентував подарунки особам, які потерпіли від трудового каліцтва.

«Сумна картина, коли бачиш, що держава займається чимось не тим… Нехай ці подарунки на тлі щоденних витрат – вияв невеликої лепти, однак ми й надалі будемо підтримувати це об’єднання», - мовила заступник голови правління фонду Ірина Констанкевич.

Лікар-реаблітолог ВОВІПВ «Захист» Олена Медведчук розповіла, що коли вона народилася, лікарі запевняли: не доживе й до року. Але вона вижила і тепер впевнена, що життя дане не людьми, а Богом. Лікар закликала вірити в свої сили.

«Нашій державі не вигідно мати здорових людей. А ми не хворі, ми люди, які мають обмежені можливості», - переконувала Олена Медведчук.

В організації діє художня студія для дорослих, керівником якої є Наталія Жильцова. Також постраждалі мають можливість скористуватись допомогою психолога Оксани Ганущак, яка, користуючись присутністю Ірини Констанкевич, прохала фонд підтримати Євромайдан та відставку уряду зокрема. Ігорю Палиці психолог присвятила вірш про події в Україні.
На завершення для присутніх звучали музичні композиції у виконанні Сашка Хмільовського та вірші Оксани Ганущак.
Волинське об’єднання ветеранів інвалідів та постраждалих на виробництві «Захист» запрошує постраждалих від трудового каліцтва приєднатися до організації з метою об’єднання та захисту своїх законних соціальних, економічних, вікових, національно-культурних та інших спільних інтересів.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus