USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Група ризику, якій треба щеплюватися від грипу, - медики

6 Грудня 2013 20:41
Цього року у Луцькій міській поліклініці № 2 від вірусу грипу вакцинувалося 38 людей. З них 23 – працівники поліклініки та міської клінічної лікарні, повідомила лікар-пульмонолог міської поліклініки Романа Орнат. Для цього використали вакцини «ВАКСІГРИП» та «ФЛУАРІКС».

«Вакцинація – один з найефективніших засобів профілактики грипу. Такі щеплення необхідно робити усім людям, старше 65 років. Вакцинуватися проти грипу варто тим, хто має захворювання серця, легень, нирок, імунної системи, цукровий діабет. Ці люди – так звана група ризику. Адже ускладнення грипу в деяких випадках навіть можуть привести до смерті, особливо у тих, хто страждає на хвороби серця, легень і тих, у кого цукровий діабет», - розповіла медик.

Варто пам’ятати, каже Романа Орнат, що робити щеплення від грипу потрібно щорічно. Адже вірус, який викликає захворювання може змінюватися кожного року, а вакцина захищає людину лише протягом певного періоду.

Лікар-пульмонолог уточнила, що найбільш доцільно щеплюватися восени.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus