USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Як відзначатимуть день Перемоги у Луцьку

29 Квітня 2013 13:06
68-у річницю Перемоги у Великій Вітчизняній війні відзначатимуть у Луцьку 8 та 9 травня.

Відповідне розпорядження підписав Луцький міський голова Микола Романюк.

Зокрема 8 травня о 10:00 відбудеться покладання квітів до Братських могил, пам’ятників, пам’ятних знаків у мікрорайонах міста. Цього ж дня о 12.00 Луцький міський голова Микола Романюк зустрінеться із ветеранами та учасниками бойових дій, о 14:00 в обласному українському академічному музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка стартують урочистості з нагоди 68-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

День Перемоги, 9 травня, розпочнеться о 9:30 урочистою ходою від Театрального майдану до меморіального комплексу «Вічна Слава», де о 10:00 відбудеться мітинг-реквієм, панахида та покладання квітів до пам’ятних знаків на меморіальному комплексі «Вічна Слава». Об 11:30 святкові заходи для ветеранів організують у Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки. На ветеранів чекатимуть «солдатська кухня» та святковий концерт за участю творчих колективів і окремих виконавців.

Протягом 8-9 травня у мікрорайонах міста відбуватимуться святкові тематичні заходи. Так, 8 травня о 10:00 у мікрорайоні Теремно відбудеться мітинг-реквієм біля Братської могили воїнам-визволителям. Також цього дня - відкрита першість міста з боротьби дзюдо серед юнаків у спортивному комплексі «Динамо».

Відповідно до вищезазначеного розпорядження, 8 травня під час проведення мітингу-реквієму у мікрорайоні Теремно та 9 травня – громадської ходи від Театрального майдану до меморіального комплексу «Вічна Слава» тимчасово зупинять рух транспорту.

Із нагоди Дня Перемоги у бібліотечних закладах міста організують виставки літератури, зустрічі з ветеранами, години пам’яті, інші тематичні заходи. Також планують оглянути шкільні музеї та куточки Бойової Слави, організують зустрічі учнів із ветеранами Великої Вітчизняної війни.

Також проводитимуться екскурсії на тематичні виставки в обласний краєзнавчий музей, у загальноосвітніх навчальних закладах, позашкільних установах міста тиждень Пам’яті, тематичні заходи, пов’язані з історичними подіями Великої Вітчизняної війни, зустрічі з ветеранами війни, героями фронту й тилу.

Під час завершення заходів із нагоди 68-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні, 9 травня, о 22:00 відбудеться святковий феєрверк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Охрім Показати IP 29 Квітня 2013 14:18
Якої перемоги ? окупанти досі непокарані , більшовицькі виродки й далі танцюють на кістках , а мер-совок їм підіграє.
Юля до Охрім Показати IP 29 Квітня 2013 17:06
Окупанти???За наказом Гітлера 80% жітелів СРСР після перемоги німців повинно було бути знищено,а 20% повинні були стати рабами німців.Це з історії знає навіть дитина.А ви що,в школі не вчились,шо такий тупий???А взагалі навіщо таких як ви окупувати.Дай вам 200 гривень(як Палиця дав на виборах) і ви власну державу самі продасте,та ще й руки цілувати будете:)
Охрім до Юля Показати IP 29 Квітня 2013 20:42
Ви ,шановна , настільки тупа , що страшно. Перечитайте мій пост ще раз і проаналізуйте , що під окупантами малися на увазі більшовики і комуно-фашисти, які за спинами простих вояк ( безіменних жертв і героїв війни) прийшли на мою землю і продовжили терор , який розпочали ще в 20х роках 20ст. Грабунок , репресії , голод , ГУЛАГи та інші прєлєсті.
Юля до Охрім Показати IP 29 Квітня 2013 22:15
Охрім,а ви виявляється ще тупіший ніж я думала:)))Як раз більшовик Сталін та його комуністи-офіцери що керували військом і виграли ту війну.І Західну Україну приєднали до України.Вчи історію дурню...
зaгрeб Показати IP 29 Квітня 2013 14:57
Только у нас можно увидеть 50- летних ветеранов большой отечественной, которие еще и успели в танке погореть.
Сергій Показати IP 29 Квітня 2013 15:12
Знову відбудеться чергове проходження рожевощоких ветеранів НКВС з подальшим розпиванням "ста"грамів та піснями й танцями на кістках.На момент закінчення війни 1945р,18-річний юнак,зараз вже має 86 років,а той,що встиг "понюхати"пороху в бою з німцями має бути старшим.Всі інші-сталінські "истрєбкі",що пили самогон,портили дівчат і вбивали їх женихів.Слава "пабєдітєлям!"
ольга Показати IP 29 Квітня 2013 15:18
Дійсно справжніх ветеранів можна на пальцях двох рук перелічити.А НКВДшних недобитків хоч греблю гати.Ось так і живем.
Григорій до ольга Показати IP 29 Квітня 2013 17:14
А ви шановна тих НКВДешників хоч раз бачили?Може нам хоча б одного покажете?Думаю що навряд:)І не треба позорити простих солдат,що воювали за власну землю і народ...
Григорію до Григорій Показати IP 29 Квітня 2013 17:45
Справжні ветерани, які бачили справжню війну й дивилися смерті в лице, не висовуються й орденами не трясуть, бо вони знають ціну життю. ціну совісті, ціну порядності, скромності. А ці трясуни сиділи в тилах чи штабах та й віддавали накази, аби з інших було м’ясо. Посіплкуйтеся і побачите їхню психологію. Справжні ветерани й досі здригаються від слова "війна". Згадуати її не так просто, як то дехто робить.
Славік Показати IP 29 Квітня 2013 17:19
Вітаю ветеранів з наступаючим святом!!!Дякую за те,що пику Гітлеру натовкли і звільнили від цієї чуми усю Європу.За те,що маемо свою країну-Україну.Дай Бог вам здоров"я...
Forever Autumn Показати IP 29 Квітня 2013 18:23
Не сваріться тільки будь ласка. ... це така тема..досить неоднозначна.
Охрім до Forever Autumn Показати IP 29 Квітня 2013 20:47
Ні , сваритися потрібно , і особливо зараз , потрібно доносити до людей правду , правду про злочини червоних і коричневих , що вартують одне-одного. Різниця лише в тому , що коричневі -покарані а червоні й досі отримують почесті ( прикриваючись мілліонами загиблих ).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus