USD 40.32 40.75
  • USD 40.32 40.75
  • EUR 40.50 40.80
  • PLN 10.10 10.30

Ікони, написані 400 років тому, показують у Луцьку. ФОТО

9 Квітня 2013 18:09
Виставку «Народна ікона XVII-XIX століття» відкрили у луцькому Музеї волинської ікони сьогодні, 9-ого квітня.

На заході організатори представили 52 експонати з фондів музею, де 17 ікон належать школі іконопису XVII-XVIII століття. Образи виконані темперними фарбами на дерев’яній основі.









З привітальним словом на честь відкриття «народної ікони» виступили голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук, директор Волинського краєзнавчого музею
Анатолій Силюк, митрополит Волинський і Луцький Ніфонт, канцлер Волинської єпархії УПЦ КП протоієрей Микола Цап.






Під час відкриття хор вихованців Волинської духовної семінарії Української православної церкви під керівництвом протоієрея Петра Муляра виконав декілька церковних пісень.



Директор Музею волинської ікони Тетяна Єлісєєва розповіла, що виставка проходить не вперше, адже раніше уже представляли народну ікону Поділля, Галичини тощо.

«Сьогоднішня виставка є особливою, тому що ми з працівниками вирішили не зачіпати сюжетні образи. Вирішили зупинитися на іконах та образах Ісуса Христа, найбільш шанованих святих, як Святий Миколай, Святий Георгій, апостоли Петро та
Павло», − додала директор музею.



За її словами, експозиція є особливою ще й тому, що представлений волинський іконопис складається з двох частин: храмові ікони та хатні образи.

Завітали на відкриття й директор Палацу культури міста Луцька Юрій Войнаровський та заступник начальника управління культури Волинської ОДА Валерій Дмитрук.



До того ж, митрополит Волинський і Луцький Ніфонт подарував Музею волинської ікони плащаницю із зображенням Ісуса Христа.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Знайка Показати IP 9 Квітня 2013 21:40
Гарні фото))) ніби там побувала
Natalka Voskresenska до Знайка Показати IP 10 Квітня 2013 00:29
Спасибі від автора!
питання до музею Показати IP 9 Квітня 2013 23:15
А де подівся Св.Юрій з церкви с.Кутрів? На сайті музею його нема, тут теж не видно...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus