USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Історики: Будівельні роботи на П’ятницькій гірці - незаконні. ВІДЕО

31 Травня 2013 17:56
Проводити розкопки на П’ятницькій гірці після знайденого там поховання 17 століття не дозволяють історикам.

Про це передає ICTV.

Продовжити розкопки на П’ятницькій гірці історики не можуть - тут працюють комунальники. Археологи вважають роботи по благоустрою на П’ятницькій гірці незаконними. Нагадаємо, наразі тут кладуть бруківку та рихтують підпірну стінку.

«Якщо дослідити пам’ятку повністю, ми знайдемо тут залишки церкви Святої Параскеви П’ятниці. Маємо шанс відкрити сторінки середньовічного давнього Луцька», - археолог Михайло Вашета.

Розкопки треба продовжувати - переконують археологи. Проте на це треба витратити приблизно 300 тисяч гривень, а місцеві чиновники такої суми виділити з бюджету не можуть.

За словами історика Ігоря Левчука, будівельні роботи, які проводяться тут - незаконні. Чоловік каже, що дирекція ЖКГ сфальсифікувала договір з археологами, які не здійснювали нагляду під час ремонту цієї території.

Археологи готують документи зі скаргою до прокуратури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
444 Показати IP 31 Травня 2013 18:24
УВАГА !!! Інформація для вкладників "ЗАХІДІНКОМБАНКА" - банк практично банкрот. Прокуратура м.Луцькм ( 4300, м. Луцьк, вул. Винниченка, 13 ) приймає заяви ошуканих вкладників щодо повернення депозитів. Не гайте часу.
Фанат до 444 Показати IP 31 Травня 2013 23:50
Ти робочий троль, який працює в команді обвальників банку
Любитель археології Показати IP 31 Травня 2013 18:38
В червні має бути Гарант http://www.volynnews.com/news/interesting/navishcho_ianukovychu_volyn/ ось і не можуть йому показати, що поруч з Центром надання адмінпослуг робиться бардак, має бути все охайно, а історія!? туди її... доходу не буде лише затрати. Шкода, бо в цих діях мер втрачає авторитет у лучан.
Корінний лучанин до Любитель археології Показати IP 1 Червня 2013 09:58
Ці мери, губернатори так звані, вони не вічні. Вони сьогодні є,а завтра їх нема. Просто залишаться в споминах як Понтій Пілат.
54321 Показати IP 31 Травня 2013 20:20
Де левчук був із своїми ідеями раніше? йому напевно в кайф було дивитися на тих бомжів, алкашів, сміття і ті туалети смердючі. Якщо активісти такі розумні то треба було раніше думати про історію і збереження спадщини. хто заважав піднімати це питання раніше? Треба було шукати спонсорів, інвесторів, зацікавлених в таких дослідженням, а не робити собі піар тоді коли там вирішили навести порядок
Фанат до 54321 Показати IP 31 Травня 2013 23:51
Левчук - шалена (м'яко кажучи) людина
Корінний лучанин до 54321 Показати IP 1 Червня 2013 10:27
Є така одеська говірка: "ХОРОШО БЫТЬ УМНЫМ,КАК МОЯ ЖЕНА ПОТОМ". Не треба звинувачувати когось в тому, хто де раныше був!!!Це можна ПРИЛІПИТИ ДО КОЖНОГО в т.ч. і до 54321(певно якийсь, табірний номер, це ж треба так себе назвати!). Це добре, що АКТИВІСТИ звернули на це УВАГУ ! Мерія коли приймає, якісь рішення ПОВИННА ПОГОДЖУВАТИ їх з певними службами та держорганами - є певний порядок у цьому, шановний №54321. От уже дійсно, вивчили слова СПОНСОРИ(меценати - це правильніше!), ІНВЕСТОРИ і розкидаються ними де попало! Тут я не бачу ніякого, так званого ПАРУ. Ну знайшли, ну побачили, ну дали інформацію,а далі повина бути нормальна виважена робота без "КІПІЖУ". Але ж заковика в тому, що ніхто, повторю ніхто із народних обранців не хоче собі морочити голову!!! Тут треба швидко завершити роботу до приїзду КИЇВСЬКИХ КНЯЗІВ!!!
лучанин Показати IP 1 Червня 2013 07:38
На превеликий жаль, історія, пам'ять, моральний обов'язок, - ці поняття апріорі неприйнятні для мера міста - колишнього комсольського вождя. екс-губернатора Миколи Романюка. Ця особа шанує в житті лише одне - ГРОШІ. Їм та їх великим власникам неукраїнської нації він вірно і віддано служить все своє свідоме життя. Забув Коля лише одну стару приказку цієї нації: "На тому світі кишенів нема"))) І славному Борису Петровичу історія, м'яко сказати, ДЕСЬ. Це ж не тендер, не бюджетні бабки - ЩО в кишеню покладеш... А вся решта владна нечисть, як гівнечко в ополонці калатається, діяльність імітуючи))) А були ж СПРАВЖНІ ЛЮДИ...
777 Показати IP 1 Червня 2013 09:11
А коли це вул. Горького стала П’ятницькою гіркою?
кгб Показати IP 1 Червня 2013 13:15
прикро, що таке солідне видання постійно і наполегливо виконує зрозуміле замовлення на обси...ання романюка. правда, виходить це і смішно, і примітивно, і навіть дебільно, бо що, наприклад, крім позування на проблемних місцях зробив ваш захисник і самозакоханий борець левчук? чим допоміг у тих же розкопках, відновленні чи збереженні пам’яток? до чого і де причепити табличку з його прізвищем за вагомий внесок у ту справу, яку він вважає справою свого життя. звіздеть на фоні розвалюх, або того, що валиться чи гниє, чи пропадає десь під шарами грунту, і піклуватися загальними фразами і набором правничих фраз про збереження і таке інше можна багато. вважаю, якщо і справді хтось там їде до нас і місцеві хочуть хоч що небудь зробити для того, аби той пан великий (типу левчук) не загубився в зарослях і смітті, не поламав своїх ніжних ніжок і ручок у тих вибоїнах, ямах чи туалетних розвалюхах, що там панували донедавна, а побачив хоч який небудь благоустрій, то хай підійде до голови і запропонує, що варто було б те так зробити, а те так. але ж, знаю, і там, у міськраді не варвари і дебіли сидять і без того "розумника" швидше за все обійдуться. а обси...ати людину, яка хоче що небудь цивілізоване зробити - примітив повний. не пропадуть ваші черепи і таке інше, яке ви вже так активно любите, досліджуєте і піклуєтеся. лежало там кілька сот літ і ще лежатиме, поки пан чи не пан левчук не знайде кошти на реконструкцію чи дослідження. я за романука не голосував, не агітував, але треба тверезу голову хоч інколи мати, а не тільки пробувати це сотворити, захисники, блін....
лучанин до кгб Показати IP 1 Червня 2013 13:52
А при чому Левчук до Романюка? Вам, шановний, хочеться зайвий раз лизнути Миколі Ярославовичу,- лижіть, але мер про минувщину міста не дбає ні фіга. На відміну від "рідного банку". Це відомо всім. А багато сьогоднішніх проблем міста зумовлені тим, що завдяки особисто Романюку минулі очільники міста уникнули відповідальності.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus