USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Італійці освітлюватимуть 200 метрів проспекту Волі

8 Лютого 2010 14:23
Торгово-промислова палата Італії в Україні пообіцяла Луцькраді, що за власні гроші розробить проектну документацію реконструкції зовнішнього освітлення міста.
Іноземці запевнили, що на проспекті Волі поблизу головного корпусу ВНУ імені Лесі Українки будуть встановлені вуличні енергозберігаючі ліхтарі. Сьогодні міський голова Богдан Шиба підписав відповідну угоду з президентом Торгово-промислової палати Італії в Україні Мауріціо Карневале.
Італійці профінансують освітлення лише 200 метрів проспекту Волі. Для цього будуть встановлені енергозберігаючі освітлювальні пристрої. Не виключено, що будуть використані альтернативні джерела енергії.
«Торгово-промислова палата Італії в Україні здійснить передпроектні роботи та проаналізує потребу міста в енергозберігаючих технологіях. Ми пообіцяли встановити обладнання вуличного освітлення навпроти головного корпусу, щоб показати можливості застосування енергозберігаючих технологій», - розповів Мауріціо Карневале.
Як повідомив Богдан Шиба, поки що невідомо, в яку суму обійдуться італійцям такі роботи. Кошторис ще не складений, лише зроблено перший крок – підписана угода.
«Зовнішнє освітлення проспекту Волі – пілотний проект. Якщо ми зацікавимося, то міська влада продовжить співпрацю з італійцями, щоб повністю реконструювати вуличне освітлення Луцька», - вважає Богдан Шиба.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Хтось з Луцька Показати IP 8 Лютого 2010 18:15
Краще б доробили фонтан в центрі..., а то освітлення будуть міняти...
deedee2008 Показати IP 8 Лютого 2010 21:02
Побільше би таких ініціатив з боку іноземних країн, але для залучення і проведення так званих акцій над цим потрібно і працювати міській раді.
Вікінг Показати IP 8 Лютого 2010 22:47
Ідея то добра, тільки чи реалізується вона. Влада то в місті може помінятися. А ще хто те освітлення потім доглядатиме? В нас на деяких вулицях звичайні лампочки вкрутити не поспішають.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus