USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Каунас стане партнером Луцька

4 Жовтня 2013 14:16
У листопаді Каунас стане містом-партнером Луцька. Про це під час зустрічі з учасниками Першого Європейського освітнього саміту розповів Луцький міський голова Микола Романюк.
Нагадаємо, що до Луцька з’їхалися освітяни з Грузії, Німеччини та Польщі.
ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНСЬКІ ОСВІТЯНИ ВЧАТЬСЯ СПІВПРАЦІ З ПОЛЯКАМИ. ФОТО
У Луцька наразі партнерами є: Люблін, Замосць, Ольштин, Торунь, Жешув, Білосток (Польща), Горі (Грузія), Цянгтан (Китай), Кійов (Чехія) та Тракай (Литва).
«У Листопаді ми їдемо в Каунас, де підпишемо документ про партнерство. Такі зустрічі дуже корисні. Є спільні проблеми, є багато питань, які треба вирішити в одному місті. А в іншого міста-партнера це питання вже вирішене, то чому б не обмінятися досвідом», − роздумував під час міжнародної зустрічі освітян Луцький міський голова Микола Романюк.

Також мер розповів про ситуацію у луцьких освітян. Зокрема, Микола Романюк зазначив, що ця галузь, на рівні з медициною, є пріоритетною.
«Ті напрацювання, які є в галузі освіти вони непогані, і це підтверджується результатами незалежного тестування. Є проблеми з фінансуванням. У мене в зошиті записано, де який дах треба відремонтувати. Ми щороку виділяємо 3 мільйони 400 тисяч гривень на додаткові години. Серйозну увагу приділяємо дошкільній освіті, позашкіллю. Лише в Палаці учнівської молоді в усіх гуртках займається понад 4 тисячі дітей. Мені соромно, коли в цьому приміщенні продають цибулю. Таким чином заробляють гроші, але це неправильно. Також плануємо відремонтувати актовий зал у цьому приміщенні», − поділився планами Микола Романюк.

«Цей саміт – результат багаторічної співпраці. Я пам’ятаю, як ще у 2006 році ми відвідали чимало шкіл Луцька. Тут живуть фантастичні, енергійні люди», − пригадав під час зустрічі директор об’єднання позагімназійних шкіл міста Бартошице, посол сейміку Варміно-Мазурського воєводства Збігнєв Пєтшак.

Користуючись нагодою, очільник Луцька привітав представників Грузії з прийдешнім днем міста Горі. «Я шкодую, що не зможу побувати на святі», - сказав Романюк.

Директор ЗОШ №10 міста Горі Гела Джапаридзе алаверди подякував за запрошення та подарував грузинську національну шапку «набдіс куди» та ріг достатку: «Ми даруємо ріг тільки тим людям, які можуть його випити».












Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Рома Показати IP 4 Жовтня 2013 16:01
Чудово! От Луцьк вже є партнером литовського Тракая. І як Вам, лучани, ця співпраця подобається? Не можете згадати?
Кусто Показати IP 4 Жовтня 2013 19:42
А на третьому фото, що то за вилизана курка сидить. Її видно на багатьох фото, а що то таке невідомо... може секретарка яка?
костян Показати IP 4 Жовтня 2013 19:44
ти так не кажи, бо то є пасія Вербича. Інколи йому бува сумно на роботі, от і....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus