USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Керівників луцьких ЖЕКів можуть звільнити

6 Квітня 2011 17:22
Луцький міський голова закликав лучан до Великодніх свят провести генеральне прибирання.
Для цього мер Микола Романюк 6 квітня зібрав у великому залі Палацу культури мало не всіх чиновників міста – керівників управлінь, приватних та комунальних підприємств, навчальних та медичних закладів.
Кандидати на «вильот» уже вималювалися
«Нам всією громадою потрібно прибрати наше місто. Проте, на жаль, культура лучан потребує вдосконалення. Хоча, з іншого боку, якщо на вулиці чисто, то там ніхто і не кине сміття», – сказав Романюк, розповідаючи про початок робіт з благоустрою обласного центру.
За словами мера, місто вже давно почало готуватися до весняно-літнього періоду. Від піску, бруду та сміття вже очистили тротуари та дороги, звідки вивезли 6,5 тисячі тонн піску.
Крім того, запевняє луцький голова, активно ведеться знесення та розчищення від старих та аварійних дерев і чагарників уздовж річки Стир, у міських парках, латаються дороги і впорядковується прибудинкова територія.
З приводу останнього на адресу керівників ЖЕКів Романюк висловився досить критично.
«Я з вами вже не один раз зустрічався. Але я вас просто попереджаю. Те, що я не кричу і не матюкаюсь не означає, що я буду вам робити поблажки. І хтось перший піде на «вильот». Це однозначно. Якщо до Пасхи не будуть проведені прибудинкові території в порядок. Я про це заявляю відверто, і кандидати у мене вже вимальовуються», – суворо звернувся до керівників ЖЕКів міський голова.
Муніципали нікого не пошкодують?
Він пообіцяв, що у Луцьку поприбирають всі кладовища, відремонтують дороги, позбирають сміття, пофарбують паркани, відбійники на мостах, зроблять дорожню розмітку, відремонтують аварійний міст на Рівненській, позрізають сухі дерева, повичищають придорожні території, підстрижуть кущі та газони, висадять квіти, впорядкують носії зовнішньої реклами.
А щоб виконати цей чималий обсяг робіт, мер закликав активніше працювати всі комунальні підприємства та управління міста. З особливим проханням він звернувся до муніципальної дружини.
«Ви їх спочатку попереджайте, а якщо не доходить, то штрафуйте за порушення. Нікого не шкодуйте, нікому жодних преференцій», - звернувся він до керівника муніципальної дружини Луцької міської ради Миколи Корнейка.
Екологи дали термін до 16 квітня
У свою чергу обласна екоінспекція також пообіцяла, що поблажок нікому не робитиме.
«Ми чітко визначилися, що будемо притягати до відповідальності за невчасно прибране сміття. А питань у нас по місту невирішених дуже багато. Ми звертаємо на це увагу керівників підприємств та ЖЕКів. Даємо вам термін до 16 квітня, коли відзначатимемо День довкілля», - зауважив заступник начальника Державної екологічної інспекції у Волинській області Олександр Ткачук.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
jimmyspalah Показати IP 6 Квітня 2011 17:51
так тут ще виникає одне питання. Розміри прибудинкових територій. Їх же 20 років не звіряли. В мене наприклад вже й половини з початкової площі не залишилося, а гроші рахують як за повну. повірте- не самі маленькі гроші за рік виходять. І ще одне,- не начальник один винен в проблемах. Зміна начальника має бути комплексна: разом треба гнати головного інженера і головного бухгалтера. Начальника поміняють, а реально відношення до виконання робіт і виділення наявних коштів приймають двоє останніх. Новий шеф приходить,- йому нічого не залишається, як спиратися на кадри попередника, а ті вже шаманять далі. Згадую як в мене в під"їзді підштукатурили в двох місцях стіну і побілили стелю,- списали більше 6000 грн. От така країна. Найкрутіший не той хто вміє робити, а той хто вміє списувати кошти. не свої...
Громадянин Луцька, патріот Показати IP 6 Квітня 2011 18:11
Місто серйозно прибирається (виступаю не на захист начальників ЖЕКів - злодіїв). По характеру роботи їжджу щоденно з вул. Єршова до ст. Гнідава. Вулицю Мамсурова, яка заросла лозою і дикими грушами, ніхто ніколи не прибирав. При совєтах її називали "трасою мужності" (від "Облдержродючості до КХП - 2, бо там кинули асфальт прямо в болото. Сьогодні там люди в сигнальних халатах метуть, збирають в мішки сміття, рубають чагарник. Є впевненість, що Романюк прибере місто, а якщо кілька штопаних презервативів хочуть облити брудом своє рідне місто, то нехай їм ікнеться.
Доктор Показати IP 6 Квітня 2011 18:17
Що можуть зробити муніципали? Хіба що велику кучу накласти! Їх спочатку треба навчити писати, читати, щоб були юридично грамотні. Муніципали вже біля центрального ринку порядок з торгівлею навели...
jimmyspalah Показати IP 7 Квітня 2011 12:22
Громадянин Луцька, патріот Вчора 18:11 таки правда, кущі рубають. І сміття вивозять. Так воно і має бути, а ми як патріоти будемо хвалити, хвалити. хвалити. Сипеться чи ллється на голову,- ми ж патроти. нам важливо щоб на Мамсурова чагарників не було. Стоїмо в великій купі і радіємо за нашу владу
Жителька Луцька Показати IP 7 Квітня 2011 23:30
А мені цікаво, коли відремонтують дорогу в районі ГПЗ починаючи від ДЕПО, якою маршрутки кожен день "переповзають" з однієї ями до іншої? Шиба півроку її "збирався ремонтувати", але його вистачило тільки на тротуари. Ніби натякав: "Оберете мене в мери, закінчимо дорогу". А там і вибори почались... Так хочеться, щоб на ГПЗ поселилось якесь високе начальство, може щось би й змінилося.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus