USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Хода на честь тих, хто проливає кров за Україну – у Луцьку

14 Жовтня 2015 21:56
Усіх полеглих та живих борців за незалежність України вшанували смолоскипною ходою у центрі міста.

Смолоскипна хода до Дня захисника України на знак пам’яті про всі покоління борців за Україну пройшла вулицями Луцька сьогодні, 14 жовтня.

Декількасот осіб стартували від Київського майдану, вишикувавшись у колону. Попереду несли червоно-чорний банер із написом «Україна – мати героїв» та синьо-жовті і червоно-чорні прапори. Із запаленими смолоскипами учасники заходу пройшли проспектом Волі, Театральним майданом, вулицями Лесі Українки та Данила Братковського, вигукуючи гасла «слава Україні – Героям слава», «Бандера – наш герой, Покрова – наше свято», «свободу політв’язням», «москалів – на ножі», «Героям АТО тричі – слава, слава, слава», «Путін – х…ло», «Герої не вмирають, вмирають вороги», «разом і до кінця» тощо.

Декілька разів спільно виконували Державний гімн України. Перед стендом із зображенням Героїв Небесної сотні учасники ходи на деякий час зупинилися, вигукуючи патріотичні гасла.

Завершилася хода на Замковій площі, де запалили символічну повстанську ватру. За усіх загиблих героїв та тих, хто воює зараз, помолилися молитвою українського націоналіста.

Як зауважив керівник ВМГО «Національний альянс» Богдан Бальбуза, десятиліттями героїв УПА називали злодіями, вбивцями тощо. Але ці люди є прикладом для наслідування, а нині з’явилася нова генерація воїнів, яка перейняла естафету повстанців та заслужила право здобути перемогу у боротьбі. У заході взяли участь різноманітні громадські організації та ніші структури, а також футбольні фанати. Учасники домовилися не використовувати партійну символіку, адже свято є аполітичним і на ньому не можна спекулювати.
З його слів, кожен з бійців знав, за що він бореться, вірив, що його смерть не буде забута, а боротьба не буде даремною. Він відзначив, що зараз ми - на новому витку боротьби за свою державу, тому що раніше повірили брехні та впустили до себе у хату ворога, назвавши його братом. Століттями боротьби та сотнями тисяч смертей українці заслужили право на перемогу, адже на заміну полеглим у стрій стали нові воїни.

Він повідомив, що ухвалили рішення підготувати звернення до силових структур від громадських організацій, які долучилися до ходи, із закликом не допускати судилищ, які відбуваються нині.
Брат загиблого на Майдані лучанина Василя Мойсея Роман Мойсей зауважив, що цього вечора згадують усіх, хто поліг за волю України, віддав соє життя за неї, був закатований у тюрмах, загинув на майдані та на війнах.

«Нехай їхня справа живе в нас. Доки ми їх пам’ятаємо, доти вони живі. Нехай живе вільна і соборна Україна!», - звернувся він до присутніх.
Керівник рівненського УНСО Андрій Мітюхін наголосив, що війна та революція не закінчуються, адже революція має багато етапів. Він висловив сподівання, що наступна революція в країні змінить життя на краще.
Учасник Революції Гідності та АТО Павло Данильчук зазначив, що на Майдані українцям вдалося об’єднатися, але згодом вони були змушені розбігтися, а тепер доводиться «стояти коло корита розбитої України», яка не лише загарбана ворогом зовні, а й ворогами внутрішніми.

Так, з його слів, вже понад сотня патріотів перебуває за гратами, а Порошенко перевершив Януковича. Він наголосив, що цей захід вирішили організувати практично без партійних прапорів, а єдиним таким прапором став освячений стяг, якому вже майже 20 років – прапор УНСО з Рівного, на іншому боці якого зображений прапор Волині.

Промовець зазначив, що боротьба триває, адже донині не припиняється знищення патріотів. Він закликав учасників заходу бути гідними загиблих побратимів, які проливали та проливають кров за Україну.
Продовжили захід виконанням патріотичних українських пісень поблизу ватри.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 28
Лучанин Показати IP 14 Жовтня 2015 22:05
Правильно, треба голосувати запатріотів справжніх. За Бальбузу до міськради.
543 до Лучанин Показати IP 15 Жовтня 2015 06:14
Задовбав вже той Данильчук
Анонім Показати IP 14 Жовтня 2015 22:08
Цікаві деякі християни: були язичниками - стали християнами, а потім на християнський ж празник стали вести себе як язичники. Смішно.
222 до аноніма до Анонім Показати IP 14 Жовтня 2015 22:43
Почитайте історію і тоді розказуйте про хртхристиянські свята
1 до 222 до аноніма Показати IP 15 Жовтня 2015 11:45
Точно підмічено, на жаль згідний з Анонімом...
Анонім Показати IP 14 Жовтня 2015 22:21
А что, у ваших ребят в отличие от киевских не изымали оружие? Тогда они не полностью свидомые.
Луанка до Анонім Показати IP 14 Жовтня 2015 23:21
"Диванні війська в бій!"
патріот Показати IP 14 Жовтня 2015 22:45
Все в цій країні перевернули з ніг на голову...:( Просто жах! Країна в злиднях, а їм все президенти не вгодять?! Може голови провітрити вже час, а то дим від смолоскипів він такий...?!
Кудись не туди Показати IP 14 Жовтня 2015 22:58
Моторошно якось від такого патріотизму...
Василь до Кудись не туди Показати IP 15 Жовтня 2015 00:46
повністю погоджуююся, бачив вживу. якось страшно і моторошно стає такої ходи із вогнем.
Кудись не туди до Василь Показати IP 15 Жовтня 2015 08:34
Я не бачила, але бачила і чула дійство на площі. "Степан Бандера - наш духовний отець!" і т.і. Так це у нас свято української армії чи свято бандерівців? Щось я ніяк не второпаю. Якщо це свято бандерівської армії, то чому всі так ображаються, що на Сході наших вояків називають бандерівцями?
Той що прочитав усі до Кудись не туди Показати IP 15 Жовтня 2015 20:39
Люди не забивайте собі голову дурнею, усе нормально!
лучанин до Василь Показати IP 15 Жовтня 2015 09:18
так завжди всяка нечисть боялась вогню
цікаво Показати IP 15 Жовтня 2015 00:30
Одне ще цікаво, а чому в такій ході беруть діти малолітні, та значна кількість учасників ходи була в балаклавах, в яких ходити ЗАБОРОНЕНО. Чи таким закон не писаний? І цікаво....якщо такі патріоти та законослухняні то то н@фіга балаклави надягати. Йопсіль мопсіль, вернулись бог знає в якийсь вік до нашої ери.
2 цікаво до цікаво Показати IP 15 Жовтня 2015 08:44
згідно якого нормативно-правового акту діє заборона на балаклави?)
303 Показати IP 15 Жовтня 2015 01:11
"наступна революція"? xa xa xa
Анонім Показати IP 15 Жовтня 2015 07:18
Я так зрозумів у нас не цінять військових. То можливо хлопці десь а іншу державу воювали. Наче нашу. Складні люди.
лучанин Показати IP 15 Жовтня 2015 09:09
Який з Данильчука учасник АТО,це сором, хватить його піарити, нехай скаже як він під час майдану заробив за квартиру, звідки кошти появилися
Абсолютно не туди Показати IP 15 Жовтня 2015 10:04
Ми- бандерівці - та ви що! Де ви бачили у нас бандерівців?! Ми прагнемо крові - та ви що, з глузду з'їхали, ми наймиролюбніший народ у всьому світі! Ну чому нас називають нацистами та бандерівцями - це ж неправда! Лицемірство, ненависть та безкрая злість - ось обличчя сьогоднішньої України, нажаль. Тільки цікаво, який добробут можна вибудувати з таким ось "багажем"...
tnc до Абсолютно не туди Показати IP 15 Жовтня 2015 14:10
absolutly zgidny
??? Показати IP 15 Жовтня 2015 15:23
особливо цікаво чому замість лиця намальовано череп??? чому скривається лице????? може за щось соромно??? чи є якась підла думка????
Отто Ларинголог Показати IP 15 Жовтня 2015 16:56
чудова картинка для російського тб. Ідеї світлі, а виконання - жах( Складається враження, ніби такими заходами навпаки намагаються відлякати пересічних від здорових ідей українського націоналізму, ніби це все створене для депопуляризації правих поглядів. Сумно і гидко.
Гарно. Дуже гарно. Показати IP 16 Жовтня 2015 00:41
Супер

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus