USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Книжки про давній Луцьк подарували міським бібліотекам. ФОТО

7 Червня 2013 14:25
Книги Вальдемара Пясецького, Петра Троневича та Володимира Шабаровського передав до фондів міських бібліотек Луцький міський голова Микола Романюк сьогодні, 7 червня, у приміщенні Центру туристичної інформації та послуг.

Загалом придбали 13 комплектів книг на загальну суму 2535 гривень з коштів Програми розвитку конкурентоспроможної туристичної галузі у місті Луцьку.



«Працюючи і розвиваючи туризм, ми піклуємося не тільки про те, щоб туристи відвідували наше місто, але і про те, щоб самі лучани вірили в унікальність міста та запрошували туристів самі», - розповіла начальник управління туризму та промоції Луцька Наталія Бунда.



Кожна з трьох краєзнавчих книг присвячена певній тематиці. Так, книга Володимира Шабаровського «Караїми на Волині» розповідає про загадковий народ караїмів, який протягом багатьох століть мешкав у Луцьку.

У книзі «Пройдімось давнім Луцьком» Вальдемара Пясецького - міські бувальщини, романтичні історії у художньому стилі. Цікаво, що видання містить серію світлин під назвою «Луцькі красуні» - краєзнавець знайшов давні знімки лучанок у одному зі старих альбомів, який багато років пролежав на горищі будинку. Імена красунь наразі невідомі. Автор повідомив, що найближчим часом планує презентувати нову книгу історичних досліджень «Старе місто», а згодом планує видати книги, присвячені середмістю та околицям Луцька.



Петро Троневич, автор книги «Великий князь Дмитрій - Любарт і його сучасники», наголосив, що Любарт був саме волинським князем, і його помилково вважають литовським правителем. Дослідник повідомив, що на динарії князя був зображений його герб - лев, що крокує, та герб Волині у вигляді хреста. Саме князь запровадив герб нашого краю, який використовують дотепер.

Микола Романюк закликав присутніх до дискусії щодо способів зацікавлення молоді історією міста. Зокрема, пролунала думка про організацію щотижневих безкоштовних екскурсій історичною частиною міста для всіх бажаючих.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Weger Показати IP 7 Червня 2013 15:57
Цікава книга пана В. Пясецького. Раджу придбати справжнім ЛУЧАНАМ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus