USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Колектив луцького Палацу культури пікетуватиме мерію, якщо Юрія Войнаровського не призначать директором

30 Жовтня 2009 12:45
Працівники луцького Палацу культури надіслали лист-ультиматум міському голові Богдану Шибі про ймовірні акції протесту, якщо посада директора не дістанеться колишньому керівнику Юрію Войнаровському. Про це 30 жовтня інформує репортер «Волинських новин».
Письмове звернення до луцького мера одностайно прийняли на вчорашніх відкритих зборах трудового колективу. Працівники Палацу культури просять Богдана Шибу зважити на думку людей – призначити директором саме Юрія Войнаровського. За нього проголосували 49 із 50 усіх працівників палацу. Якщо мер не дослухається – колектив погрожує попервах пікетувати муніципалітет, а затим блокувати службовий вхід і кабінет небажаного директора.
Натомість, присутній на зібранні директор міського департаменту культури Сергій Годлевський офіційно представив кандидата на посаду керівника Палацу Юрія Поліщука. Він наголосив, що це кандидат, який задовольняє міського голову. Щодо Юрія Войнаровського, то керманич департаменту констатував: «Ми цінуємо Юрія Васильовича, як досвідченого і талановитого керівника. Однак вважаємо, що він принесе більше користі на посаді начальника міського управління культури».
Проте учасники зборів категорично відкинули кандидатуру Юрія Поліщука. Як зазначила голова профкому міського Палацу культури Ганна Жучко, новому кандидату бракує досвіду адміністратора чи директора закладів культури. Мовляв, його творча робота вільним музикантом і викладачем дитячої музичної школи в місті Рівному не достатні, щоб очолювати найбільший культурний центр Луцька.
Колишній директор Палацу культури Юрій Войнаровський, якого вчора міськвиконком звільнив із посади, запевнив учасників зібрання, що таки боротиметься за крісло директора. Він готовий без вагання проміняти чиновницьку посаду на творчу.
Як повідомила голова профкому луцького Палацу культури, сьогодні зранку Юрій Войнаровський написав заяву про звільнення за власним бажанням із посади начальника міського управління культури. Заслужений діяч мистецтв України Юрій Войнаровський працював у народному домі «Просвіта» впродовж 24 років. Пройшов кар’єрні щаблі від художнього керівника до директора. Із 1994-го очолював заклад на громадських засадах. Позаяк поєднував дві посади – начальника міського управління культури та керівника будинку культури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
вячеслав Показати IP 4 Листопада 2009 18:28
чим керується місцева влада звільняючи Войноровського незрозуміло-потужний досвід-налагоджені світові зв"язки-самодури не інакше- чужинці

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus