USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Кропиві через борги опломбували п’ять котлів

2 Лютого 2011 17:42
На котельні, що опалює 33-й і 40-й квартали міста Луцька, опломбували п’ять котлів, а також наполовину знизили тиск на головній трубі на вході в котельню.
Причина та, що борг власника котельні Олександра Кропиви за спожитий газ перед ДК «Газ України» зростає швидкими темпами. Про це повідомив прес-секретар ПАТ «Волиньгаз» Олексій Дудич.
«Опломбували п’ять котлів, які не експлуатувалися, але стояли в резерві про всяк випадок, якщо раптом буде зниження температури. Також на половину знизили загалом тиск на головній трубі на вході в котельню», - розповів Дудич.
Однак той тиск, каже речник волинських газовиків, який залишився після зниження, є достатнім, щоб обігрівати 33-й і 40-й райони в тих самих температурних режимах. «При цьому тиску котельня зможе нормально працювати, і в принципі люди цього не відчують», – пояснив він.
За словами керівника Волинської філії ДК «Газ України» Богдана Карачевського, нині ТзОВ «Східно-Європейська теплоелектрогенеруюча компанія», очолюване Олександром Кропивою, з початку поточного опалювального сезону боргує за спожитий газ уже понад 17 мільйонів гривень.
«А їхній загальний борг взагалі сягає 56 мільйонів гривень. Розраховуються ж вони невчасно. Один раз в три місяці йде проплата, а гроші мають платитись щодня. Споживачі ж платять кожного дня», – прокоментував він.
Олексій Дудич розповів, що протягом останніх кількох днів Кропива зобов’язався заплатити два мільйони гривень з існуючого боргу, який виник з початку поточного опалювального сезону.
«Коли він заплатить ці гроші, тоді йому дадуть ліміт на лютий. На сьогодні ж йому дали ліміт трохи менше, як на 900 тисяч метрів кубічних газу. Їх мало б вистачити на першу декаду лютого, але насправді його вже не вистачає. Тобто на сьогоднішній день він вже споживає газ понадлімітно. А понадлімітне споживання – це як крадіжка», – коментує прес-секретар.
Дудич каже, що директора-боржника повідомили, що в разі неоплати, «Волиньгаз» за першою ж вказівкою ДК «Газ України» припинить транспортування блакитного палива або просто ще більше знизить тиск.
«Тоді відключиться автоматика на котлі і робота котельні зупиниться. Те, до якої межі знизили тиск зараз, – це критичний мінімальний поріг. А поки ми даємо можливість експлуатувати котельню», – пояснив Дудич.
Натомість сам Олександр Кропива стверджує, що інформація про загрозу відключення теплопостачання двох районів Луцька застаріла.
«На сьогоднішній день підприємство працює у звичному режимі. На першу декаду у нас заведені ліміти. Рівень оплати за січень становить 62%. Всього протягом січня в НАК «Нафтогаз» ми заплатили п’ять мільйонів гривень. На разі ніяких пересторог немає. А про загальний борг зараз сказати не можу, треба подивитись», – прокоментував ситуацію Кропива.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Кропива Показати IP 2 Лютого 2011 17:52
Всім кому я винен я зараз подивлюсь і все прощаю...
ліберал Показати IP 2 Лютого 2011 21:34
..ха..ха. риторика Дудича нагадала як Купріянов (пресс-секретар Газпрому)говорив про те що Україна крала газ..
SET Показати IP 3 Лютого 2011 08:38
Невже так важко перевірити скільки приходить грошей Кропиві від населення, скільки він віддає газовщикам і куди, на які такі нужди, з рахунків енергетичної компанії Кропиви, прийняті від населення гроші зникают? Куди дивиться прокуратура? Мабуть так як у нас завжди робиться - поки не вдарить грім - мужик не перехреститься :)
znayu Показати IP 3 Лютого 2011 10:01
Це не правда! Котли працюють, як і працювали і газ - ніхто тиск не знижував! А ось кому це потрібно? Кропива і ліміти на газ отримав, так що ...?!!! Сам він звичайно людина й бізнесмен під питанням, але котельня працює в нормі, правда людям зарплату не платять ...?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus