USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Логотипи Луцька пересічних городян не зацікавили. ФОТО

17 Лютого 2012 15:43
Громадське обговорення промоційного логотипу Луцька не зацікавило мешканців обласного центру. Прийшло лише кільканадцять людей. Та й ті – працівники мерії, депутати та журналісти.
Захід відбувся 17 лютого в сесійній залі міської ради.
Начальник відділу туризму управління міжнародного співробітництва та туризму муніципалітету Наталя Бунда презентувала 4 варіанти логотипу, які відібрало журі конкурсу.
Вона розказала, як дизайнери пояснювали концепцію своїх робіт.
На першому варіанті зображене серце на фоні блакитного неба. Також на малюнку присутні В’їзна вежа Верхнього замку і вежа Чарторийських. Гасло: «Луцьк у твоєму серці».
«На думку автора ідеї, логотип можна використовувати у фразі «Я люблю Луцьк», замінюючи друге слово», ‒ додала посадовець.

На другому логотипі зліва зображена В’їзна вежа Луцького замку, а справа – серце і зелений листок. «Серце символізує добро, а листок – це зелений екологічний Луцьк. Сам малюнок ‒ у вигляді подарунка, перемотаного стрічкою, і гасло відповідне: «Подаруй собі Луцьк», ‒ каже Бунда.

Щодо третього варіанту, то на ньому намальований ключ, який символізує вхід до Луцька і відкриття чогось нового і невідомого. «На торці ключа ‒ обриси В’їзної вежі. На хвості ‒ національні кольори і червоний – колір обласного центру. Гасло: «Луцьк – приємне відкриття», ‒ пояснила начальник відділу туризму.

На останньому логотипі намальовано ту ж саму В’їзну вежу, а гасло: «Луцьк. Частина твоєї історії».

Насамкінець посадовець зазначила, що існує можливість доопрацювання кожного з варіантів.
Депутат міської ради Артур Василевський шкодує, що не бачив усіх робіт. «Єдине, що мені сподобалося, це варіант, де ключ намальований», ‒ зауважив обранець громади.
«Фронтовик» Павло Данильчук вважає, що доцільно долучити до визначення переможців конкурсу більше експертів. Мовляв, вони професійно оцінять роботи і скажуть, чого не вистачає.
Його підтримав головний художник Луцька Ярослав Матвіїв, який відзначив, що не в усіх дизайнерів є почуття естетики. «У нас є багато художників, які розуміються на цьому. Я без них не ризикнув би приймати рішення. В нас є спілка художників та архітекторів, які, можливо, дадуть свою оцінку», ‒ резюмував він.
Нагадаємо, 18 жовтня мер Луцька Микола Романюк підписав розпорядження про конкурс на розробку промоційного логотипа міста. Переможець конкурсу отримає 3 тисячі гривень.
До 15 грудня муніципалітет збирав роботи учасників. Згодом проекти логотипу оприлюднили на сайті міськради, а в соціальній мережі «Facebook» розпочалося навіть своєрідне інтернет-голосування.
Однак 11 грудня журі конкурсу не змогло визначити переможця. Хоча на їх розсуд презентували 10 робіт-фіналістів, але «арбітри» не змогли дійти єдиної думки. Тому термін збору робіт продовжили до 31 січня.
13 лютого журі обрало 4 із 78 запропонованих варіантів логотипів.
Варто додати, що 14 лютого містобудівна рада Луцька не схвалила всі проекти-фіналісти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
AntiUkr Показати IP 17 Лютого 2012 16:11
Луцк -задрипа своим не нужен, а чужим... К вопросу о инвестиционной привлекательности региона. Вывод- зухукры на фик кому нужны.
*** Показати IP 17 Лютого 2012 16:45
найкращий логотип Луцька - це купюра номіналом 200 гривеь ))))))) всі бачать, бережуть, шанобливо ставляться)
БЕЗ ГМО ! Показати IP 17 Лютого 2012 16:50
ВАРІАНТ З ПОДАРУНКОМ - СУПЕР!
Юлія до БЕЗ ГМО ! Показати IP 17 Лютого 2012 19:06
Повністю погоджуюся. Найкращий із чотирьох. ІМХО
Igor_vt Показати IP 17 Лютого 2012 17:26
Логотипи відверто не в тему, особливо перший "попа-серце" і третій "собачка". Очевидно, що просувається чийсь варіянт. Суцільний несмак і відсутність любови до Луцька.
Чуйна Показати IP 17 Лютого 2012 21:25
Моклиця проштовхує доробки своєї пасії
Отто до Чуйна Показати IP 18 Лютого 2012 07:40
Отой незграбний подаруночок і є робота пасії Моклиці. Тяжко виходить з стану дитинства.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus