USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Лучан зобов'яжуть реєструвати своїх собак. Котів – за бажанням

26 Вересня 2013 10:14
Тримати собаку для лучан більше не є безплатним задоволенням – у місті ввели обов’язкову платну реєстрацію собак. Відповідне рішення прийняли депутати Луцької міської ради після тривалого обговорення під час сесії 25 вересня.

Так, луцький мер Микола Романюк переконаний, що якщо лучанин завів собаку в квартирі, то він зобов’язаний його зареєструвати і нести за нього відповідальність, а також вигулювати у наморднику та із повідком. Отож, таке рішення депутати підтримали.

Таким чином, лучанам доведеться обов’язково реєструвати собак і за їхнє утримання платити гроші. Котів можна реєструвати за бажанням.

За малу собаку доведеться платити 2 гривні, за середню – 4, а за велику – 6 гривень за місяць.

Реєструвати тварин слід у державних та приватних ветеринарів.

Поки надходження від реєстрації собак є маленькими, то вони надходять на КП «Ласка». До слова, від реєстрації тварин у минулому році підприємство отримали 8 тисяч гривень.

Пізніше, коли плата за реєстрацію тварин зросте, ці кошти надходитимуть до міської казни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
zbbas Показати IP 26 Вересня 2013 10:36
А якщо лучанин не заводив собаку, а приютив бездомну дворнягу? Тобто проявив милосердя..... Виходить тепер веди реєструй і плати податок. Краще назад на вулицю їх і не мати проблем. Все владцям грошей мало... Не нажеруться
Гельмут ЗАДЕ Показати IP 26 Вересня 2013 11:53
и гэто пгавильно! Луцькі депутати вже навічно увійшли в А Н А Л И історії обласного центру.
рома до Гельмут ЗАДЕ Показати IP 26 Листопада 2013 18:07
ДЛЯ ЧОГО УЧЕТ СОБАК ПЕРША ЦІЛЬ ЯКЩО ВАША СОБАКА ВТЕЧЕ І КОГОСЬ ПОКУСАЄ ТО ВАС ОБОВЯЗКОВО ЗНАЙДУТЬ.І ВЖЕ БУДУТЬ ВАС РЕЄСТРУВАТИ В ТЮРМУ.ДРУГА ЦІЛЬ ЗШИБАТИ З ВАС ГРОШІ.АЛЕ ХТО ЗАСТАВИТЬ СОБАКУ ДАТИ ПИСЬМОВУ ЗГОДУ НА РЄСТРАЦІЮ ЗВИЧАЙНО НІХТО ТОМУ ВСІ СОБАКОВОДИ УКРАЇНИ СТРАЙКУЮТЬ ПРОТИ ЦЬОГО ЗАКОНУ І ЗАКЛИКАЮТЬ ВАС ПРИЄДНУВАТИСЬ.
235 Показати IP 26 Вересня 2013 11:58
Такі податки були ще за СРСР відповідно до рішення Луцького МВК, це не новина. А рішення ніхто не відміняв.
рома до 235 Показати IP 30 Листопада 2013 19:53
Реєстрація собак-Для этого барбосу должно быть от 6 до 18 месяцев, он должен быть стерилизован, никогда ранее не обращаться к ветеринару с травмами и болезнями, а хозяин должен быть согласен на франшизу 2000 грн. Уменьшение минимальной франшизы до 100 грн удорожает страховку до 420 грн, а если пес не кастрирован — уже до 500. Собачка старше 8 лет может быть застрахована уже за 900 грн. Если она раньше лечилась от травм и заболеваний — за 2300 грн, а если мы к тому же хотим застраховать ее от расширенного списка болезней, это обойдется уже в 3800. А уже упомянутое вип-страхование стоит и вовсе 10 тыс. грн в год. если его любимец еще не «чипирован», — идентификационный чип: застраховано может быть только то животное, под кожу которого вживлен чип с уникальным номером. Это даст СК уверенность, что каждый раз лечится именно застрахованная зверушка, а не целая компания похожих на нее родственников.
anonim Показати IP 26 Вересня 2013 12:06
податок це зайве, але зобов'язати вигулювати собак із поводками та намордниками - цілком правильне рішення. Ще б зобов'язали прибирати за ними, як це є у Європі, було б взагалі шикарно. А щодо бездомних собак то я вважаю що їх у містіповинні ловити та відправляти до притулку.
лучанин Показати IP 26 Вересня 2013 12:37
Це правильно! Луцьк перетворюється у собаче місто. Куди не піди - кругом собаки. І переважно бійцівські породи. Взяли моду вигулювати псів у шкільних дворах, де бігають діти. Повідок у жмені, собака ганяє сам по собі, про намордники й мова не йде. А парк 900-річчя Луцька - суцільний сабачник. Вийдіть в будь-який день в обід, побачите - мами з дітками і собаки ганяють, на людей скачуть. На що дивиться влада? Тільки язиками в міськраді вміють тріпати, а що на ділі? Вліпити шраф у кілька тисяч, тобі може буде думати наше бидло, що за свої дії треба відповідати. Цікаво як вони думають змусити людей проводити цю рейстрацію?
сша до лучанин Показати IP 26 Листопада 2013 18:09
ти тормоз собаки спасають життя коли з ножом хтось залізе ще раз тормоз
Любче Показати IP 26 Вересня 2013 15:45
Правильно. Вигулювати собак не на дитячих пісочницях і площадках, а у відведених місцях. Взяв собаку то відповідай за неї
dj Показати IP 28 Вересня 2013 11:04
краще б ті гроші надходили не до міської казни, а на притулок для собак
рома Показати IP 26 Листопада 2013 18:09
ДЛЯ ЧОГО УЧЕТ СОБАК ПЕРША ЦІЛЬ ЯКЩО ВАША СОБАКА ВТЕЧЕ І КОГОСЬ ПОКУСАЄ ТО ВАС ОБОВЯЗКОВО ЗНАЙДУТЬ.І ВЖЕ БУДУТЬ ВАС РЕЄСТРУВАТИ В ТЮРМУ.ДРУГА ЦІЛЬ ЗШИБАТИ З ВАС ГРОШІ.АЛЕ ХТО ЗАСТАВИТЬ СОБАКУ ДАТИ ПИСЬМОВУ ЗГОДУ НА РЄСТРАЦІЮ ЗВИЧАЙНО НІХТО ТОМУ ВСІ СОБАКОВОДИ УКРАЇНИ СТРАЙКУЮТЬ ПРОТИ ЦЬОГО ЗАКОНУ І ЗАКЛИКАЮТЬ ВАС ПРИЄДНУВАТИСЬ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus