USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучанам показали, як пропагандисти спекулюють звичними образами. ФОТО

15 Квітня 2010 17:48
Ілюстрації методів політичної, соціальної та «чорної» пропаганди презентували сьогодні у Палаці культури Луцька.

Учора студент з України, Польщі, Німеччини та Білорусії, які брали участь у соціологічному в молодіжному проекті «Образ правди», оприлюднили результати дослідження пропаганди в медіа. Сьогодні ж лучани мали змогу ознайомитися з цими пропагандистськими матеріалами.

Відкриття виставки супроводжувалось костюмованим дійством.

За словами програмного директора ГО «Центр «Наша справа» Віталія Ліпіча, метою цієї виставки було прагнення проілюструвати людям, як звичні образи стають предметом пропагандистських спекуляцій. Це допоможе критично сприймати інформацію, яку подають ЗМІ.

«Наприклад, на одному з плакатів зображений силует у паранджі та шпилі мінаретів на прапорі Швейцарії. Це одразу налаштовує людину на те, що людина у паранджі – це терорист», - каже організатор.

Віталій Ліпіч розповідає, що є й досить безглузді приклади. Наприклад, зображення дівчат, які ведуть себе розкуто за бокалом коктейлю, пропагує боротьбу з сексуальним насильством.

«Є й випадки спекуляції іконічними образами. На одному з профашистських плакатів за спиною Гітлера зображене небесне світло, яке символізує позитивні зміни або божественне начало», - каже Ліпіч.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus