USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Лучани зібралися на віче проти свавілля влади. ФОТОРЕПОРТАЖ

2 Грудня 2013 08:00
Під гаслами «Янукович – не наш Президент» та «Беркуту - ганьба» приблизно вісім тисяч лучан та гостей міста взяли участь у Народному вічі, що відбулося на Театральному майдані у Луцьку.
Під час заходу, який відбувся 1 грудня, до мітингувальників зверталися координатори луцького Євромайдану, політичні та громадські діячі.











Координатор луцького Євромайдану Володимир Бондар закликав учасників віча брати участь у загальнонаціональному страйку. З його слів, у понеділок на Театральному майдані потрібно зібрати стільки людей, скільки він зможе вмістити.





Оголосити Луцьк містом без Януковича закликала координатор Луцького Євромайдану Майя Москвич.



Депутат Луцької міської ради Сергій Григоренко запропонував перейменувати рішенням луцького віча Партію Регіонів на Партію донецьких окупантів. Він закликав членів фракції Партії Регіонів у міськраді Івана Смоленга, Андрія Разумовського, Тетяну Дементьєву та Ірину Комлик виходити зі складу партії, як це зробили Богословська та інші.



Депутат Верховної Ради України Анатолій Вітів закликав виносити портрети Президента з усіх державних установ.



Заступник голови Волинської обласної організації партії «УДАР» Ігор Алексєєв зазначив, що Віктор Янукович та Микола Азаров зрадили український народ.

Присутні підтримали його вигуками «ганьба» на адресу Президента та прем’єра.
«Я звертаюся до тих людей, які вночі, підло, у масках, як собаки, копали наших дітей, ламали голови, руки – всіх оптом, разом, запрошую на цей майдан, зараз, у цю хвилину. У тому ж самому форматі, з тими ж самими кийками, без проблем, якщо хочуть крові – буде кров. Україна більше не може терпіти і толерантно звертатися до когось, вона повинна встати та відстоювати себе», - наголосив Ігор Алексєєв.



Заступник голови обласної організації ВО «Батьківщина» Володимир Банада нагадав, що 22 роки тому українська нація під час референдуму понад 90% голосів проголосувала за Незалежність України.
«Янукович і братва позиціонують себе віруючими людьми, а саме у той час, коли почався Різдвяний піст, вони напустили тих «беркутів», людожерів, на беззахисних людей. Вчора і сьогодні вони розповідають нам, що Янукович обурений тим, що сталося, Захарченко говорить про те, що не давав таких команд і збирається покарати головного київського міліціонера. Брехня, невже хтось з вас вірить, що без відома головного пахана України оте, що відбулося в ніч на Майдані, могло відбутися? Звичайно, ні. Головний – він, організатор і дієвий наставник. Сьогодні світ відвертається від Януковича та його банди, дійде до найвищих санкцій з боку США, ЄС та всієї демократичної громадськості», - розповів Володимир Банада.



Він зазначив, що йому прикро, адже на сцені немає Луцького міського голови Миколи Романюка, який, як міські голови Львова, Тернополя, Івано-Франківська повинен був вийти на Євромайдан та закликати лучан їхати до Києва та постійно перебувати на Майдані.
«Мені бридко, але мушу згадати про волинського політичного Попандопула Клімчука, політичного клоуна Войтовича, про те, що вони не мають своєї точки зору, перевертні. Клімчук з часу відновлення Незалежності України кожному Президенту б’є себе в груди «це мій Президент, я служу Україні». Гидкий, бридкий волинський політичний Попандопуло знайшов клоунів і вони йому служать. Я переконаний, що фракція Партії Регіонів у обласній раді не має політичного обличчя, не має власної волі», - звернувся до учасників віча Володимир Банада.
Він закликав порядних та моральних людей, які є у складі фракції Партії Регіонів у облраді та у обласній організації партії якнайшвидше вийти з «антидержавної та антинародної» партії.
Володимир Банада висловив переконання, що майдан у Луцьку, як і майдани у кожному обласному центрі і в Києві дасть громадянам можливість демократичним шляхом негайно вигнати Януковича з посади Президента, послати у відставку кабінет міністрів, розпустити Верховну Раду України і провести одночасні вибори Президента та Верховної Ради, створивши проукраїнський, проєвропейський кабінет міністрів.

«Вчора тут на Театральному майдані зранку мало статися щось подібне до того, що відбулося на майдані Незалежності у Києві. Тут Партія Регіонів вирішила встановити навколо свої палатки і розпочинати свої провокації проти наметового містечка для того, щоб спецназ мав підстави знести це містечко. На щастя, наші молоді люди, які чергують у наметовому містечку, дали гідну відсіч окупантам і не дозволили вчинити ці провокації. В понеділок це наметове містечко і театральний майдан оголошено територією без Януковича та Януковичів, усіх. На нашому боці конституція України, яку ми не дамо нікому потоптати, і я впевнений, що ми з вами спільно зробимо так, щоб за декілька днів і Луцьк, і Волинська область була без Януковича і без Януковичів, всіх його приспішників і підлабузників, які увесь час розказують про «мого Президента», а той Президент черговий, тільки фотографії змінюються – жоден не заважав обкрадати людей щодня», - розповів депутат Луцької міської ради Богдан Шиба.



Депутат Луцької міської ради Андрій Козюра зазначив, що влада ганебно вкрала майбутнє українців, євроінтеграцію та перетворилася на машину, яка потребує жертв та крові.



Активіст луцького Євромайдану Микола Собуцький закликав присутніх долучатися до страйку та приходити на театральний майдан о 9.00 у понеділок, 2 грудня.



Депутат Волинської облради Олександр Пирожик навів коментар європейців щодо подій на майдані Незалежності: «ця влада дала ляпаса не лише Україні, а й всій Європі». Він закликав мітингувальників не підставляти другу щоку, а відреагувати ляпасом у відповідь, який викинув би владців із їхніх крісел раз і назавжди.

«Клімчука ми не раз ловили під час сесій, коли він зі своєї президії просто в очі бреше, як і брехав, що в Осівцях у школі відбувається навчання. Люди кажуть «як він нам в очі тут бреше?», - розповів депутат.
Також він закликав відправити у відставку голову Волиньради Володимира Войтовича, якого назвав боягузом. На його думку, Володимир Войтович зобов’язаний скликати позачергову сесію у інший день.



У підсумку учасники Народного віча ухвалили резолюцію, у якій висунули вимоги імпічменту Президента Януковича, відставки Уряду Азарова та голови Волинської облдержадміністрації Бориса Клімчука, розпуску облради та Громадської ради про голові облдержадміністрації.
Захід завершився виконанням гімну України.





































Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
вася Показати IP 2 Грудня 2013 08:29
Заберіть Бондара - прийде більше людей.
Віра Показати IP 2 Грудня 2013 08:45
Вітів закликає людей до силового захвату будинку на Київській! А там працює біля 800 чоловік бюджетної сфери, а це діяльність лікарень, шкіл, садочків... в області!!! І ця людина хоче це все завалити? Да - у влади багато недоліків, но не такими ж методами???!!! Людоньки - не ведіться на провокації ціх недополітиків!!! Лаври Бондаря не дають спокою Вітіву, Гузю і Ко.?!
семен Показати IP 2 Грудня 2013 08:53
а козюра з романюком прибрали "буратіну" і ще щось там гавкає....
Був вчора і на тому Показати IP 2 Грудня 2013 10:02
Був вчора і на тому тижні. Заберіть Бондаря, Шибу. Вони вже накерувались, мудаки. Мало накрали. Не буде їх - буде більше віри.
Апазіціонер Показати IP 2 Грудня 2013 10:32
Все розумію: майдан, громадська непокора, зміна влади.... Але що на сцені роблять ці політичні невдахи (Бондарь, Банада, Шиба...)? Про Козюру взагалі мовчу. Люди вийшли на площу підтримати європейське майбутнє країни, а тут політичні прапори, політичні гасла. Причому політичні заклики лунають від людей, які вже здається мали можливість покерувати містом і областю і всі знають що з того вийшло. І тому на 100% впевнений, що ці гаврики які стоять там на сцені використовують ситуацію в країні як гарний спосіб в найближчому майбутньому добратись до кормушки.
Апазіціонеру до Апазіціонер Показати IP 2 Грудня 2013 10:35
Найбільше сподобалось коли Козюра на мітингу сказав: "Вони забирають в наших дітей право на європейське майбутнє". Да ти Буратіно в наших дітей забрав і шось там нявкаєш. Клоун!
Стас Показати IP 2 Грудня 2013 10:35
Майдан, це дуже хороша справа, але... огидно дивитись, як ота купке самонереалізованих наполеонів лізе на трибуну. Ющенковський плебей Бондар, хабарник Григоренко, неадекватний горлопан Вітів і т. д. Єдиний хто заслуговує поваги та дійсно душею переживає за Україну це Майя Москвич. Та ті псевдопатріоти намагаються засунути її на задворки. Ганьба. Дайте можливісь активній молоді будувати нову Україну.
Міля Показати IP 2 Грудня 2013 12:05
Да, уж лица не такой и первой свежести Бондарь, Шиба, Банада и др. в нашем политикууме. Самые бездарные руководители за всю историю Волыни признаные журналистами в 2008 году. И как вам гибель четырёх молодых парней на совести Шибы? Нет совести конечно у людей.
Галка одногрупница Показати IP 2 Грудня 2013 12:07
Я давно цього мудила Бондара не виділа, ну так нічого мордочку нажрало воно.
Марічка Показати IP 2 Грудня 2013 12:37
Заберіть дітей з майдану!! При перекриті проспекту Волі у машині швидкої допомоги померла людина...не можна так.
лучанин Показати IP 3 Грудня 2013 16:53
Козлюра, поверни вкрадене в мозолясті руки! Люди, подивіться на тих, хто на сцені, на обличчях написано стремління будь-якою ціною влізти у владне крісло і гребти, гребти, гребти. Коли ви вже понажираєтеся і лопните, як ті бульки!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus