USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лучани масово адресують підписи до МВФ. ФОТО

20 Вересня 2010 18:46
Сотні лучан підписалися під колективним зверненням до Міжнародного валютного фонду, який погодився надати Україні кредит у 15 мільярдів доларів – мешканці Луцька масово закликають європейських банкірів проконтролювати цільове використання позичених грошей.

Про це повідомили організатори акції-збору підписів.

Автографи під зверненням до МВФ упродовж тижня збирали активісти Луцької міської парторганізації ВО «Батьківщина». Кожен бажаючий мав нагоду підписатися у документі в агітаційних «біло-сердечних» наметах на центральних вулицях, майданах і ринках міста.

«У зверненні українці просять МВФ встановити контроль за витрачанням державних фінансів, направити спеціальну контрольну групу від МВФ для запобігання махінацій компанії РосУкрЕнерго з грошима НАК «Нафтогаз України», розпочати реальні системні реформи, а не їх декларацію», – розповідає голова міської парторганізації ВО «Батьківщина» Григорій Пустовіт.

Лучани охоче підтримали акцію. Лише впродовж минулої п’ятниці своє волевиявлення засвідчили підписами під зверненням близько 300 городян.

«На моє здивування, лучани добре обізнані з ситуацією навколо кредиту МВФ. Вони не лише підписувалися, але й пропонували додати до звернення власні пропозиції. І доволі розумні та доцільні пропозиції», - каже активіст збору підписів Юлія Кашуба.

Люди щиро обурюються неконтрольованим витрачанням державних коштів нинішньою владою. А тому хочуть, аби позичені в МВФ кошти не спіткала така ж доля.

«Я тепер владі не вірю. Казали, що газ буде дешевим, що комунальні послуги знизять. А вишло навпаки. Їм вірити не можна. Ото нехай Європа пришле комісію або якось інакше переконатися, що кредит пішов на благо народу. Бо інакше ці гроші точно віддадуть Фірташу. Знову ми, народ, віддаватиме чужі борги», - обурюється лучанка-підписантка Наталя Андрійчук.

До слова, крім лучан до всеукраїнської акції зі збору підписів під зверненням до МВФ долучилися мешканці усіх міст Волині.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus