USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Лучани матимуть «карту шуму» в місті. Якщо ЄС дасть гроші

31 Березня 2010 16:44
Луцьк разом із Люблінським товариством самоврядних ініціатив подали проект «Карта шуму в місті Луцьк» до першого туру конкурсу в рамках Програми транскордонного співробітництва «Україна-Польща-Білорусь 2007-2013 років».

Зараз проект лише на початковій стадії. Завідувач сектору проектної роботи управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Луцької міської ради Віра Кудрявцева каже, що він складається із твердої та м’якої частини. Тверда – це техніча сторона: обладнання. М’яка – організація семінарів, студійних візитів з нашого боку, а також з боку польських колег.

Активну участь у розробці проекту брали польські експерти. До розробки долучилися також представники вищих навчальних закладів Луцька.

Кошторис «Карти шуму» складає близько 244 тисячі євро, які місто може отримати від ЄС. За цю суму планують створення системи моніторингу шуму в Луцьку, інсталяцію кількох пунктів заміру рівня шуму. А також опрацювання карти шуму, студійних візитів і друк порадника для поширення досвіду в інших регіонах України.

Довідково:

Згідно з останніми публікаціями ЄС, близько 40% населення країн ЄС потерпають від високого рівня шуму, який перевищує 55 дБА (децибели акустичні). 20 % потерпають від рівня шуму, який перевищує 65 дБА у денний час.

Таким чином, більше половини жителів ЄС проживають в акустично неблагополучних умовах. Більше 30 % населення Європи потерпають від впливу шуму вище 55 дБА у нічний час, що порушує їх сон.

Проблема акустичного забруднення дуже серйозна. Вона швидко розвивається у тих країнах, де обумовлюється вплив автотранспорту.

Шумом називають «поєднання звуків різноманітної інтенсивності і частоти, які заважають сприйняттю корисних сигналів і мають негативний вплив на організм людини».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus