USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Лучани найчастіше зверталися до мерії із земельними питаннями

6 Квітня 2010 11:04
У першому кварталі нинішнього року мешканці обласного центру зверталися до Луцькради, щоб вирішити негаразди із землею.

Структура звернень громадян у першому кварталі 2010-го практично не змінилася у порівнянні із минулим роком. Проте зросла кількість звернень, присвячених земельним питанням. Їхня кількість збільшилася через постанову Кабміну про безкоштовну приватизацію. Скажімо, торік до міськради із земельними проблемами звернулося 300 лучан, цьогоріч – 600.

20 % від усіх звернень становлять комунальні питання. Ще 20 % - питання соціальної сфери. Тут переважали прохання грошової та житлової допомоги. Звісно, такі питання не завжди були вирішені. Тому лучани зверталися до вищих інстанцій – Волинської ОДА та секретаріату Президента. На державному рівні мешканці обласного центру намагалися вирішити питання надання спецтранспорту і засобів для реабілітації.

За перші три місяці 2010 року зменшилася кількість повторних звернень громадян - лише 10 %. «Актуальними залишаються питання, пов’язані із будівництвом. Їх 130. Проте лише шість – за скарги на добудови із боку сусідів», - сказала начальник відділу звернень громадян Лариса Карп’як.

Сто заяв стосувалися сфери підприємництва. Із них 39 – стосовно видачі дозволів. І лише шість були скаргами на роботу підприємців. 20 % звернень розглянуті міським головою та його заступниками. На особистий прийом до Богдана Шиби прийшло 150 лучан, до першого заступника Лариси Соколовської – 140 громадян.

620 лучан зателефонували на «гарячу лінію» мера. А 4 257 – до служби оперативного реагування «15-80».

Лариса Карп'як стверджує, що торік лучани більше задоволенні реалізацією їхніх звернень, ніж у 2008-му. Проте чиновникам є над чим працювати: у терміни виконання заяв представники органів місцевого самоврядування «вкладаються».

Щодо нинішніх звернень громадян, то Богдан Шиба додав: із наближенням 65-річниці Дня Перемоги особливу увагу слід акцентувати на ветеранів і пенсіонерів, які не завжди можуть коректно сформулювати свої прохання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus