USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Лучани просять в міста землю. Місто каже – нема

15 Липня 2011 12:27
Найактуальнішими зверненнями лучан до Луцької міської ради за перше півріччя 2011 року були прохання про виділення земельних ділянок під індивідуальне будівництво – таких було 22,6% від усієї кількості.
По це стало відомо 15 липня під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.
Згідно зі звітом начальника відділу звернень Лариси Карп’як, звернень щодо земельних питань надійшло 873. Однак відсутність вільних земельних ділянок під індивідуальне будівництво не дозволяє позитивно вирішити всі ці звернення.
Нагадаємо, нещодавно міська рада виділили земельну ділянку депутату Луцької міської ради Василю Грибу.
На другому та третьому місцях за тематикою звернень є робота житлово-комунальних господарств та соціальні питання відповідно. Люди часто звертаються з приводу соціальних виплат, субсидій, пенсійного забезпечення, а також надання одноразової грошової допомоги.
За перше півріччя лучанам було надано грошову допомогу на суму в 32,5 тисяч гривень та видано 68 посвідчень на право безкоштовного проїзду в маршрутному таксі.
За словами луцького міського голови Миколи Романюка, прокуратура міста виявила «бездушні» випадки реагування органами місцевого самоврядування на звернення лучан. Листи та звернення залишалися без відповіді, або ж відповідь надходила надто пізно. Таким працівникам мер пообіцяв зняти премії і виписати догани.
Перший заступник мера Святослав Кравчук попросив, аби відсоток пропозицій від лучан збільшувався. Нині він складає 1% від усієї кількості звернень. Таку ж кількість становить і відсоток скарг, усе решта – звернення від лучан.
«Коли ви даєте пропозиції по питанням з покращення роботи структурних підрозділів міськради, це дасть можливість покращити і ваше життя. Сподіваюся, що цей відсоток буде на рівні 20-30%», - зазначив Кравчук.
Активізувалася кількість звернень і через сайт міськради. Зокрема, через оновлений веб-ресурс ради, що працює трохи більше місяця, вже надійшло 37 звернень. Загалом за півроку через електронні носії надійшло 300 е-мейлів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
НацБОЛ Показати IP 15 Липня 2011 16:43
Ясно. Грибу ділянки є, а простим лучанам - нема. Вихід простий - щоб отримувати ділянку, змінюйте прізвище на Гриб. Тоді проростете на землі
Небайдужий до НацБОЛ Показати IP 15 Липня 2011 16:59
ні - прізвище змінювати зайве. Потрібно значно простіше - стати депутатом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus