USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцьк буденний: вулиця Коцюбинського. ФОТО

19 Жовтня 2012 18:03
Найперше, що вражає, коли йдеш цією вуличкою, - старовинні будинки і залишки бруківки, що «визирають» з-під асфальту. Як і на багатьох інших невеликих вулицях Луцька, вибоїн тут також не бракує. Нагадаємо, вулиця Коцюбинського – бічна від Хмельницького.







Вулиця Коцюбинського отримала ім`я славетного українського письменника, автора феєричної «Fata Morgana», у рік початку Великої вітчизняної війни – 1941. Втім, будинки розташовані тут, були зведені переважно наприкінці 19 – початку 20 століття. Тепер деякі з них перебудовані на новий лад або ж стоять пусткою. Також на вулиці є декілька багатоповерхівок.


















Ця вуличка належить до мікрорайону давньої єврейської забудови 17-18 століть. У період між Першою і Другою світовими війнами вона носила ім`я Шимона Анського (єврейського письменника і фольклориста).










Ця вуличка – тупикова. В її кінці розташована котельня «Луцьктепла» і чагарники.





Використано матеріали з книги «Вулиці і майдани Луцька» Вальдемара Пясецького і Феодосія Мандзюка.

Підготувала Вікторія Поліщук
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Cусід Показати IP 19 Жовтня 2012 18:21
Страх і ужас,а не вулиця...Позор нашій владі!!!
Петро Показати IP 19 Жовтня 2012 18:35
Гватемальські мотиви....а фотографувати так ніхто і не навчив.
Зю Побережнюк до Петро Показати IP 19 Жовтня 2012 19:19
а що саме Вас не сподобалося у фотографіях?
розчарований Показати IP 19 Жовтня 2012 20:41
прощайте, "волинські новини". Ваших матеріалів чи то з зфірочками чи без них я більше не читаю. Якщо нема місця для коментарів, то це бойовий листок Палиці. Все. Стираю.
Льолік Показати IP 19 Жовтня 2012 23:46
Я б порадив авторам робити фото із загальними планами вулиць, або ж заїзд до них з головних вулиць. Просто вже не вперше важко зорієнтуватись, де це. А так буде, думаю, більш доповнена картина.
Добрий колега Показати IP 21 Жовтня 2012 08:56
Усі ваші "репортажі" з вулиць - схожі один на одного як краплі води. Єдине, що робить ці матеріали несхожими - фото табличок з назвами вулиць. шукайте оригінальне!!! Не лінуйтеся цікавинки вишукувати, родзинки якісь. А то пройшовся з фотоапаратом пару хвилин, витянув інформацію з книги Пясецького - шльоп-шльоп - є публікація! Дилетанти
Вова Показати IP 21 Жовтня 2012 13:24
А все-таки добре що є така сторінка,адже книжку про вулиці м.Луцька не кожен має.А так є інформація.А побажання і зауваження треба врахувати.
теж добрий колега. Показати IP 21 Жовтня 2012 18:24
"Вулиця Коцюбинського отримала ім`я славетного українського письменника, автора феєричної «Fata Morgana...", сміливо стверджує автор. Я б не погодився б з ним і не назвав би повість Коцюбинського феєрією. Це не казково-фантастичний твір, як, скажімо, "Лісова пісня" Лесі Українки, а гостросюжетна драма про зміни в українському селі на початку 20-го століття. А зауваження "доброго колеги" суттєві: очевидно, в фоторепортажі не переслідується ціль показати крайню бідність "латинського кварталу", де з голоду помирають діти, а показати історію рідного міста. Якщо так, то чи варто відшукувати й "увіковічнювати" в фото усе найгірше? Такі сюжети можна знайти скрізь - від Парижу до Ріо-де-Жанейро. Оці прибудівки, сарайчики, комірки і "альтаночки"- це стиль життя. Ходив анекдот, що коли чукчі в Анадирі дають квартиру, він обов`язково в найбільшій кімнаті ставить ярангу. Учіться В Котиса. Не дуже приємно, коли людина береться за те, чого вона не знає чи не вельми розуміє.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus