USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Луцьк – серед обраних «теплозабезпечених» міст

27 Листопада 2009 12:54
Луцьк увійшов до четвірки міст-переможців Проекту «Реформа міського теплозабезпечення». Крім обласного центру Волині цю програму реалізовуватимуть ще у Львові, Краматорську та Євпаторії.
Протягом двох днів, 26-27 листопада, у рамках виконання Проекту USAID «Реформа міського теплозабезпечення в Україні» у Луцьку працює робоча група консультантів Інституту місцевого розвитку на чолі з президентом Інституту, кандидатом економічних наук, доцентом Ольгою Романюк. Вони проводитимуть вибіркове обстеження споживачів послуг централізованого теплопостачання міста та аналізу платоспроможності його мешканців, – інформує сайт Луцької міськради. Як розповіла під час сьогоднішньої зустрічі з заступником міського голови Петром Гоцалюком Ольга Романюк, фахівці Інституту мають намір обстежити 500 абонентів з 18 грудня по 20 січня. Мета дослідження полягає у вивченні думки мешканців обраних міст щодо якості послуг централізованого опалення, можливості оплачувати послуги, готовності платити більше за умови підвищення якості послуг, зацікавленості в реалізації енергозберігаючих заходів та готовності співфінансувати їх впровадження, самооцінки рівня матеріального добробуту та платоспроможності тощо. У ході дослідження також буде зроблено оцінку взаємовідносин між споживачами й постачальниками послуг та очікуваної поведінки споживачів в умовах підвищення цін на газ. Містам-переможцям протягом 2,5 років надаватиметься допомога в проведенні енергоаудиту та аналізу стану систем теплопостачання, розробці муніципальних енергетичних планів, підготовці нормативно-правової бази та технічних специфікацій пристроїв обліку, впровадженні енергоефективних технологій та моніторингу результатів усіх впроваджених проектів. Крім цього, проект «Реформа міського теплозабезпечення» сприятиме створенню об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, асоціацій співвласників, а також житлових кооперативів, що має на меті покращення управління та підвищення фінансової відповідальності серед власників житла. Ще у лютому 2009 року Агентство США з міжнародного розвитку  (USAID) оголосило про присудження, терміном на 3 роки, компанії International Resurses Group (IRG) Проекту «Реформа міського теплозабезпечення». Вартість проекту 13 мільйонів доларів США.   Метою проекту є робота з  містами України щодо покращення теплопостачання та енергоефективності через впровадження енергозберігаючих технологій та систем обліку, розробку енергетичних планів, реалізацію економічно вигідних демонстраційних проектів, а також створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. IRG працюватиме з такими організаціями США, як Alliance to Save Energy, RTI International, Taylor-deJongh i Ayrlie Partners, «ЕнЕффект-Консалт» з Болгарії, а також українськими партнерами – Інститутом місцевого розвитку, енергоефективними містами України, «ЮрЕнерго» та «ОптімЕнерго». Довідково:
З 2008 року Луцьк є членом «Асоціації енергоефективні міста України», спільно з якою місто бере участь у таких  загальноєвропейських ініціативах, як «Угода мерів» та «MODEL-СIUDAD».
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Юка Показати IP 27 Листопада 2009 23:30
до речі, це особиста заслуга працівників департаменту економіки, але чомусь аж ніяк не управління міжнар. співробітництва та проектної діяльності!
seal Показати IP 27 Листопада 2009 23:52
Це все дуже добре. Програма потрібна. Але давайте будемо говорити про чиїсь заслуги після її завершення, тобто коли буде реальний результат. Бо у нас всі хороші починання, як правило, закінчуються не встигнувши розпочатись. Удачі міському керівництву в реалізації проекту.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus