USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцьк фінансово до зими не готовий

21 Вересня 2010 11:14
Технічних проблем з подачею тепла в комунальні заклади та житлові будинки та навіть за умови передчасного початку опалювального сезону немає, проте існують фінансові негаразди у «Луцьктепла» та «Луцьктеплокомуненерго».
Про це 20 вересня під час прес-конференції повідомив луцький міський голова Богдан Шиба.
Міський голова зазначив, що котельні технічно готові подати тепло до осель лучан навіть передчасно. За його словами, якщо до офіційного старту опалювального сезону 15 жовтня три дні поспіль температура буде меншою за вісім градусів, тепло в будинки надійде раніше. У навчальні та медичні заклади – якщо менше 14 градусів.
Нині, каже Шиба, комунальні служби запасаються сольовими сумішами та піском для посипання доріг узимку, продовжують утеплювати вікна, під’їзди та двері.
Разом з тим, фінансові проблеми зараз є у ДПТМ «Луцьктеплокомуненерго», яке є одним з найбільших боржників за енергоносії, та КП «Луцьктепло».
«Підприємства «теплокомуненерго» мають розв’язати свої фінансові проблеми. Зокрема, де потрібно оформити кредит. Власними силами, звичайно, це не вдасться. Хоча для «Луцьктепла» сума компенсації в ціні за газ більша, ніж сума заборгованості за спожитий газ. Тобто якщо держава визнає те, що підняття ціни на газ відбулося не за наш рахунок, а за рішенням держави і виконає свої зобов’язання по компенсації... то не матимемо проблем з розрахунками за спожитий газ», – прокоментував Шиба.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus