USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Луцьк врятує від підтоплення яма-водойма за 30 тисяч гривень

9 Лютого 2010 14:12
Щоб захистити один із мікрорайонів Луцька від підтоплення, комунальники викопають штучну водойму. На її спорудження витратять близько 20-30 тисяч гривень.
Під час наради з відвертання підтоплення в Луцьку заступник міського голови Борис Сорока розповів, що потрібно серйозно готуватися до ймовірних паводків. Наразі товщина снігу в місті сягає 30 сантиметрів. Волинський гідрометеоцентр прогнозує, що в четвер, 11 лютого, температура повітря підвищиться до 0…+5 градусів. Тому варто очікувати підтоплення будівель, особливо на Омелянівському масиві.
Наразі, метеорологи постійно стежать за рівнем води у річці Стир на посту біля ВАТ «Електротермометрії». Сьогодні рівень води становить 3 метри. Коли талі води увійдуть у заплаву ріки, то рівень підвищиться до 467 сантиметрів. Частина мікрорайонів міста опиниться у воді за позначки у 560 сантиметрів.
За словами Бориса Сороки, якщо не врегулювати питання із водою у басейні річки Стир, то води, приміром, у Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки не сходитиме аж до травня-червня.
Директор департаменту ЖКГ Луцької міської ради Іван Кубіцький розповів, що на вулиці Львівської створять штучну земляну водойму. Зливну яму-водойму копатиме підприємство «Спецбуд». Іван Кубіцький додав, що наразі мерія і підприємство погоджують вартість робіт. Очікується, за водойму Луцька міська рада заплатить від 20 до 30 тисяч гривень.
Проблеми можуть виникнути і в Центральному міському парку культури. По-перше, потрібно засипати виїзди для автомобілів. Ці заїзди руйнують захисну дамбу обабіч Стиру. По-друге, у парку не працює насосна станція.
Директор «Луцькводонакалу» Іван Корчук зауважив, що наразі обладнання із насосної станції демонтоване і ржавіє на складах. Він додав, що на цьому об’єкті відсутній облік електроенергії. І зауважив, що насосна стація – поза компетенцією «Луцькводоканалу». Проте, якщо мерія виділить кошти на встановлення там відповідного обладнання, то ці роботи можна виконати практично за два дні. Іван Кубіцький додав, що гроші можуть дати, якщо на те погодиться сесія Луцькради.
Директор комунального підприємства «Луцькспецкомунтранс» Валерій Кузьмич розповів, що підтоплення може загрожувати зливовій каналізації, котру нині перевіряють чи не забита вона пісок і сіллю, якими рятували луцькі дороги. Він додав, що цьогоріч на луцькі вулиці уже висипали удвічі більше піщано-соляної суміші, ніж у попередні роки. Кузьмич зауважив, що відповідна бригада, яка боротимуться із талою водою знаходиться в режимі очікування. Підготована і спеціальна машина, котра промиває зливову каналізацію.
Під час ймовірної повені бійці МНС відкачуватимуть воду до зливної каналізації. Проте їхнім машинам потрібно багато пального. Зазвичай пожежна машина на годину «споживає» 22 літри пального. А спецавто для відкачки води – 66. Раніше їм допомагало КП «Спецкомунтранс». Проте, за словами Валерія Кузьмича, нині такої можливості немає. Тому рятувальники звернулися до міської ради, щоб влада обговорила питання виділення пального із заправок, що знаходиться в районі підтоплення. За пальне потім заплатять із міської казни.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
SysR Показати IP 9 Лютого 2010 15:30
>500 кубічних літрів Якась маленька водойма.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus