USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьк залишається малодоступним для інвалідів містом

12 Листопада 2013 12:48
Лише у 2,5 бала за п’ятибальною шкалою оцінив перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук роботу міської влади зі створення безбар’єрного середовища для людей з інвалідністю.

Про це йшлося під час оперативної наради, що відбулася 12 листопада.

Директор департаменту соціальної політики Лариса Боярин повідомила, що у Луцьку мешкають 12 тисяч дорослих осіб з інвалідністю та приблизно тисяча дітей-інвалідів. У місті створили дорадчо-консультативний орган – Комітет забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерної інфраструктур міста. Через обмежені фінансові ресурси не всі питання, які обговорювали під час засідань комітету, вдалося вирішити.

З її слів, у 2013 році під час виконання капітального ремонту дорожнього покриття по проспекту Перемоги й перехресті проспектів Молоді та Соборності, поточного ремонту покриття на вулицях Винниченка, П'ятницька гірка, влаштували пониження бордюрного каменю на пішохідних переходах. На вулицях міста діє 10 світлофорів, обладнаних звуковими сигналами. З метою покращення доступності міста для незрячих, завдяки спільній реалізації проекту із ВОВГО «Генерація успішної дії», на соціально значущих об’єктах міста, які найчастіше відвідують незрячі, встановили 22 звукових орієнтири «Метроном-04». Для забезпечення доступності осіб з обмеженими фізичними можливостями до міського пасажирського транспорту на маршрутах курсує десять спеціально обладнаних автобусів та шість тролейбусів із заниженою підлогою.

Святослав Кравчук резюмував, що робота зрушилася з мертвої точки, проте не здійснюється на належному рівні.

«Десь ми спрацювали за ці роки на оцінку 2,5 бала у п’ятибальній системі. Основна проблема не в тому, що є багато технічних проблем, які пов’язані з доступом інвалідів до тих, чи інших об’єктів. З моєї точки зору, найбільша проблема – психологічна. Тому що багато з тих людей, які сьогодні ведуть бізнес, будують, не розуміють, що об’єкти використовуватиме ця категорія населення», - зазначив Святослав Кравчук.

Він доручив щомісяця перевіряти роботу світлофорів зі звуковим сигналом. У наступному році, на його думку, потрібно втілити в життя принаймні один проект щодо доступності першого поверху будівлі для осіб з обмеженими фізичними можливостями. Звернув увагу також на те, що навіть у новобудовах не лише інваліду на візку, а й матері з коляскою неможливо піднятися на сходовий майданчик та до ліфта.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus