USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьк лишається містом, малодоступним для інвалідів

25 Лютого 2016 08:00
Пандуси, обладнані у Луцьку, незручні для громадян, які пересуваються на інвалідних візках, а озвучення зупинок у громадському транспорті здійснюється не завжди.

Про це йшлося під час розгляду питання про виконання Програми економічного і соціального розвитку міста Луцька на 2014-2015 року за підсумками 2015 року у рамках 4 сесії Луцької міськради 24 лютого.

Як зауважив депутат Богдан Богонос, у місті збудували чимало пандусів, але на 99% з них нереально піднятися на інвалідному візку. Також він звернув увагу на те, що озвучення тролейбусів відбувається лише частково – насправді, інвалід, який заходить у салон тролейбуса, не знатиме, коли йому потрібно вийти, адже назви зупинок практично не оголошують.

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев визнав, що більшість будівель у місті зводили без врахування норм доступності. Більшість будинків, з його слів, навіть неможливо переобладнати для людей з обмеженими можливостями. Водночас, він запевнив, що ситуація з озвученням зупинок тролейбусів поліпшується. Справа, мовляв, полягає у людському факторі, - на маршрутах працюють сотні водіїв, не кожен з яких озвучує зупинки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
депутати Показати IP 25 Лютого 2016 16:50
ми спочатку побудуємо шанхай під і над землею на Театральному майдані..і взагалі це найбільш важливо! які там пандуси??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus