USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцьк залишається одним з найменш забруднених міст

15 Серпня 2013 12:30
На 3,8% менше шкідливих речовин цьогоріч потрапило в атмосферне повітря Луцька у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, - повідомили у прес-службі управління статистики області.

Так, за 6 місяців від стаціонарних джерел 39 підприємств міста в атмосферне повітря потрапило понад 343 тонн забруднюючих речовин. Серед них - 85% від підприємств промисловості.

Майже 59% загального обсягу викидів припадає на ТзОВ «Західна теплоенергетична група», ДПМОУ «Мотор», ДКП «Луцьктепло» та СП ТзОВ «Хемосвіт Луцькхім».

У сумарній кількості шкідливих речовин викиди оксиду метану та азоту, які належать до парникових газів, становили відповідно 2,3 тонни та 1,1 тонни, або 1,0% загального обсягу. Крім того, в атмосферу потрапило 134,2 тисячі тонн діоксиду вуглецю, який також впливає на зміну клімату.

Луцьк залишається одним з найменш забруднених міст, серед обласних центрів західного регіону.

Зауважимо, що не так давно Луцьк потрапив у перелік міст із найбільш забрудненим повітрям, однак у мерії міста з цим не погоджуються. Так, міський голова Микола Романюк спростував цю інформацію під час оперативної наради в Луцькій міській раді 13 серпня.

До слова, в масштабах Волині у І півріччі від стаціонарних джерел в атмосферу потрапило 3,6 тисячі тонн забруднюючих речовин, що на 6,4% більше, порівняно з відповідним періодом минулого року. Щільність викидів становила 176,9 кілограма на 1 квадратний кілометр, на 10,7 кілограма більше, ніж торік. На кожного мешканця області в середньому припало по 3,4 кілограма шкідливих речовин, що на 0,2 кілограма більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Викиди в атмосферне повітря здійснювали 130 підприємств та організацій області. В середньому одним підприємством викинуто в атмосферу 27,4 тонни
шкідливих речовин, що на 3,3 тонни більше, ніж у січні–червні 2012 року. Серед них - підприємства транспорту і зв’язку, промисловості, сільського господарства, мисливства та лісового господарства, сумарні викиди яких становлять 77,8% всіх викидів від стаціонарних джерел.

Майже 46% викидів припадає на Волинське лінійне виробниче управління магістральних газопроводів, 20,7% – на підприємства Локачинського району та Луцька.

ЧИТАТИ ЩЕ:ЛУЦЬК НАЙБІЛЬШЕ ЗАБРУДНЮЮТЬ АВТОМОБІЛІ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus