USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцька мерія «заганяє» маршрутки у систему GPS-навігації

14 Жовтня 2010 12:23
Нові автомобілі маршрутних таксі, які виграють умови конкурсу по міському перевезенню повинні будуть обладнати свої машини GPS-навігацією, відповідати стандарту Євро-2 та виплачувати працівникам зарплату не менше 120% від мінімальної.
Таки вимоги 14 жовтня затвердив виконавчий комітет Луцької міськради.
Як розповів начальник відділу транспорту та зв’язку департаменту економіки Олександр Середа, положення вимог конкурсу мерія обговорювала з перевізниками на двох круглих столах.
Дійти згоди вдалося не у всіх питаннях. Зокрема, міська влада вимагала введення соціальних автобусів, які перевозили б пільгові категорії населення. Вони не мали б обмеження в кількості пільгових пасажирів та були б виділені спеціальними знаками. Були пропозиції пустити такі маршрути в обмежений час, наприклад, з 10 ранку до 19:00, щоб не створювати ажіотажу в час-пік.
Однак, виконавчий комітет, з огляду на можливе проведення з 1 січня 2011 року експерименту з заміною пільг на перевезення пасажирів адресною допомогою, вирішив поки що не вводити соціальний маршрут. Але збільшити кількість пільговиків в маршрутках з п’яти до семи осіб.
Щодо GPS-навігації, то у вимогах перевізників встановлення її мало відбуватися протягом 12 місяців з моменту початку перевезень, проте виконком обмежив цей строк 6 місяцями . За словами Середи навігація дозволить контролювати графік руху та зупинок авто, їх пересування під час перекриття вулиць. Сучасні пристрої є вже у всіх маршрутах ЛПЕ.
За рішенням виконкому перевозити лучан повинні автобуси стандарту Євро-2. Проте, допускаються до конкурсу автобуси і стандарту Євро-0, з а умови, що вони працювали на маршрутах Луцька до цього, а перевізники зобов’язуються замінити їх на вищий стандарт до 31 грудня 2012 року.
Ці стандарти визначають рівень економічності авто та впливу його на навколишнє середовище.
Конкурси на перевезення автобусів загального користування розпочнуться у грудні 2010 року. Всього на сьогодні Луцьк обслуговує 256 маршруток.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Віктор Показати IP 14 Жовтня 2010 13:02
GPS, Євро 2, це все безперечно круто, але як на мене, значно актуальнішою є проблема нестачі рейсів по деяких маршрутах в час пік
Я Показати IP 14 Жовтня 2010 14:46
А ще потрібно запровадити, щоб у кожній маршрутці був кондуктор, який би видавав квитки, а то в одній маршрутці квитки видають, в іншій їх ніколи немає (наприклад на 17 і 17а квитків часто не вистачає). Адже коли хочуть підвищувати ціни за проїзд розказують про свою нерентабельність що по 20 пасажирів возять, а насправді маршрутки їздять повні.
небайдужа Показати IP 14 Жовтня 2010 19:22
Ви про Що Панове?Для Луцька конче необхідна навігація Як же без неї?Дивні люди А тож водій не знайде дороги від А до В--Бо ж ми мегаполіс Ліпше б навчились прибирати в маршрутках а то перевозять людей як худобу а й нікому ж діла й нема Пани...
Юлія Показати IP 14 Жовтня 2010 21:09
В маршутці № 29 я в цю навігацію ледь не розбила голову, так, що дійсно вони "конче необхідні" для пасажирів
Юлія Показати IP 14 Жовтня 2010 21:09
В маршутці № 29 я в цю навігацію ледь не розбила голову, так, що дійсно вони "конче необхідні" для пасажирів
А Показати IP 15 Жовтня 2010 08:10
GPS трекер потрібний не водію, щоб дорогу шукати, а диспетчеру - контролювати виконання перевізником графіків руху та повного виконання всіх рейсів
небайдужа Показати IP 15 Жовтня 2010 22:23
Дякую за роз яснення!Дуже актуально для України а особливо для мегаполісного Луцька .Хотіла б я подивитись як наприклад маршрутка прибувае по графіку наприклад 12.43 на наступній зупинці вже в 12.47 і так далі...Гайда всі до нас панове німці гей гей!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus