USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцька мерія замінить керівника ЛПЕ

13 Травня 2011 17:58
Луцький міський голова Микола Романюк заявив, що у Луцького підприємства електротранспорту невдовзі зміниться керівник – з нинішнім директороми ЛПЕ Володимиром Пуцом контракт продовжувати не будуть.

Про це Микола Романюк повідомив 12 травня в інтерв’ю Волинській правді.

«Відношення – зовсім не правильне. У міського голови не можуть руки до всього дійти. Там будуть кадрові перестановки», - сказав Микола Романюк, додавши що на підприємстві зміниться керівник.

«У нього закінчується контракт. Продовжувати не будемо. Він – попереджений», - сказав мер. Він повідомив, що кандидат на посаду уже розглядається, поки про це говорити Романюк відмовився.

Нагадаємо, раніше керівництво міста вело мову про ймовірність продажу автобусів ЛПЕ разом із лізинговими зобов’язаннями. Однак зараз, як повідомив Микола Романюк, досягнуті домовленості з реструктуризації боргу перед «Богдан-Лізинг», з яким домовилися про реструктуризацію на 5 років

«Дійсно, можна було би продати ці автобуси і навіть зберегти угоди з рестуктуризації боргу. Але питання в іншому. Ті, що до нас приходять, хочуть і маршрути ці ж самі. Але їх просто так не можна віддати, а тільки по конкурсу. Хто ж може гарантувати, що виграє конкурс. «Причепити» до конкурсу лізинговий платіж ми також не можемо. Це питання у свій час ми недовивчили», - зізнався Микола Романюк.

«Крім того, ми проаналізували ситуацію в інших містах та їхніх комунальних підприємствах з наданням послуг з перевезення. Вони повертаються до того, що закупляють автобуси. Чому так відбувається?», - розмірковує Романюк.

«От змоделюємо ситуацію: комерційні перевізники домовилися і не вийшли на маршрути. Хто буде перевозити людей? Адже ті, хто не можуть добратися до роботи чи на навчання, прийдуть під міську раду. Їх не цікавить, чому не вийшов той чи інший перевізник, вони знають, що претензії варто висловлювати міському голові, бо він за це відповідає. От на такі випадки ми матимемо 40 автобусів», - запевнив міський голова Луцька.

«Ми працюємо зараз над тим, щоб розділити автобусний парк і тролейбусний. Ми будемо бачити один і другий бізнес. Хоча, якби моя воля, то я б усі автобуси з Луцька повивозив та залишив би одні тролейбуси. От мій заступник Байцим приїхав з Любліна – там ЄС дав 500 мільйонів євро», - сказав Романюк.

«Автобусами також займемося серйозно. От звинувачують корпорацію «Богдан», що автобуси погані, але за три роки вони жодного технічного огляду не проходили. Водій за автобусом не закріплений. Відношення – зовсім не правильне. У міського голови не можуть руки до всього дійти. Там будуть кадрові перестановки», - заявив мер Луцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Пасажир Показати IP 13 Травня 2011 18:28
«От змоделюємо ситуацію: комерційні перевізники домовилися і не вийшли на маршрути. Хто буде перевозити людей? Адже ті, хто не можуть добратися до роботи чи на навчання, прийдуть під міську раду. Їх не цікавить, чому не вийшов той чи інший перевізник, вони знають, що претензії варто висловлювати міському голові, бо він за це відповідає" Не всі прийдуть, бо автобусів не буде!
Лучанин Показати IP 14 Травня 2011 09:47
Шиба намутив зі своєю шоблою - як можна профільний бізнес (електротарнспорт) змішувати з непрофільним (автоперевезення). Найсмішніше - Луценко вже півроку сидить в тюрмі, а Шиба протидіє громадським ініціативам в міській раді.
TFA Показати IP 14 Травня 2011 13:02
Попахує новим страйком. НЯЗ, працівники проти зміни керівництва і завляли про можливий страйк в разі цього.
TFA Показати IP 14 Травня 2011 13:06
> «Автобусами також займемося серйозно. От звинувачують корпорацію «Богдан», що автобуси погані, але за три роки вони жодного технічного огляду не проходили. Водій за автобусом не закріплений. Відношення – зовсім не правильне. У міського голови не можуть руки до всього дійти. Там будуть кадрові перестановки», - заявив мер Луцька. Якщо воно з самого початку г..., то ніякий водій, техогляд і т.д. їм не поможе. Те саме стосується тролейбусів Богдан Е231
Водій тролейбуса Показати IP 14 Травня 2011 16:19
А навіщо брали такого долбо....? Пихаті начальники - це біда. Він і в АПК наробив, як кіт на глині. До нашого берега завжди припливе як не лайно, то тріска.
Небайдужий Показати IP 14 Травня 2011 16:56
Навіщо ід автобусів відмовлятися ? Ну я ніколи не повірю, що вони збиткові. А якщо приносять кошти - то хай їздять, заробляють...
Лучанин Показати IP 14 Травня 2011 21:37
По всій Україні зруйнована транспортна система пасажирських перевезень. Дивлячись передачі по телевізору про всі куточки країни можна зробити лише один висновок - не залишилось жодного спеціаліста в цій галузі, принаймні які цим би займались. Бардак кругом повний, при цьому всі знають як це має бути... Клімчук недавно повчав... Я вчився на це, бо автобуси завжди для мене були захопленням, але не працюю в цій галузі бо правильна організація роботи пасажирських перевезень в нашій країні нікому не потрібна. Коли все що там робиться чуєш то вуха вянуть. Стосовно ЛПЕ, то початково не можна було брати будь-які автобуси не маючи ремонтної бази і спеціалістів по їх обслуговуванню. "але за три роки вони жодного технічного огляду не проходили" - я думаю що мали на увазі обслуговування, а не огляд, бо талони про проходження техогляду на них висять. Чи хочете заявити про порушення правил проходження техогляду?.. Відмовлятись від автобусів неможливо, бо немає в нас достатньої кількості тролейбусів для покриття всіх маршрутів, так само як і покриття електромережею всього міста, яка теж знаходиться в плачевному стані. Автобуси попередньо повинні підбиратись за кількома критеріями: пасажиромісткість, пасажирообіг, стан дорожнього покриття, пропускна здатність доріг, комфортність... Цього ж ніхто не переглядав, не розраховував! От і виходить що великий автобус має недостатню пасажиромісткість + ніякий комфорт, майже постійно їздить напівпорожнім, бо невірна організація руху. До їх появи половину 15 маршруту можна було проїхати за 15 хвилин, в середньому, зараз за 30! А це теж є складовою яка впливає на заповненість та прибутки. Пуц вірно зробив що знизив вартість проїзду до 1,50 грн - це хоч трохи компенсує вищенаведені незручності і заманює пасажирів. Власне я за 2 грн в цей сарай ніколи не сяду.
Я Показати IP 17 Травня 2011 14:50
Скільки можна їх міняти? До речі, чула що проїзд вже затвердили по 2.50. Правда чи ні?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus