USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Луцька ТВК зобов’язала Романюка не порушувати закон

22 Жовтня 2010 16:48
Луцька ТВК 21 жовтня не захотіла оголошувати попередження кандидату на посаду Луцького міського голови Миколі Романюку, однак зобов’язала Романюка припинити антизаконні дії.

Предметом розгляду стала скарга на те, що 20 жовтня 2010 року був зафіксований агітаційний плакат на стенді у приміщенні відділення Приватбанку №24. Ідентичні матеріали висіли в приміщенні відділення Приватбанку, яке знаходиться по вулиці Червоного Хреста, 16.

Агітматеріали не містили відомостей про друкарню та про осіб, відповідальних за її випуск. А інформацію про тираж, розміщену на плакаті, можна було роздивитися лише завдяки збільшувальним приладам, так як вони написані дрібним шрифтом чорного кольору на темно-синьому фоні.

Цим самим, на думку довіреної особи скаржника Володимира БондараВладислава Стемковського, кандидат ставить в нерівні права інших суб’єктів виборчого процесу та порушує закон. Адже не відомо, за які кошти здійснювався друк.

У зв’язку з цим довірена особа просила комісію визнати дії кандидата Романюка такими, що не відповідають вимогам законодавства та порушують виборчі права, оголосити йому попередження та зобов’язати Романюка привести розміщені ним агітаційні матеріали у відповідність до вимог закону та утриматися від здійснення аналогічних дій в майбутньому.

Стемковський приніс на засідання такий плакат, взятий у ПриватБанку, як доказ, а також фотографію, де зображений плакат у приміщені банку. Подібні плакати висять у багатьох банківських уставах Луцька, повідомив він.

Стемковський акцентував, що це не вперше Романюк або його штаб не зазначає на поліграфії дані

Довірена особа Романюка Артур Мартиросян приніс до Луцької ТВК свій зразок плакатів, де таки зазначені всі дані і стверджує, що саме вони використовуються. Писати ж дрібним шрифтом вихідні дані і клеїти їх у банках закон не забороняє.

Як з’ясувалося, комісія 8 жовтня дозволила розповсюджувати Романюку поліграфію без вказання друкарні. Комісія пішла на поступки, так як кандидат сам повідомив про недолік, приніс документи, які засвідчують за рахунок кого поліграфія друкувалася, а також повідомлення особи друкаря, де йдеться, що саме з його вини немає усіх даних.

Член комісії Леонід Будцев, який є відповідальним за прийом і реєстрацію агітації каже, що тоді була домовленість, що на великих плакатах команда Романюка просто доставить штамп – особи друкаря. А календарики маленького розміру дозволили до друку, проте він вважав, що кандидат сам їх знищить, аби не наводити на себе підозру і приводи до оскарження його дій.

Однак, довірена особа Романюка стверджує, що браковані плакати ніколи ніде не висіли. Той тираж у розмірі 1000 штук не розповсюджувався, натомість висить інший тираж – ще 1000 плакатів, на яких недолік усунутий.

Однак, до комісії штаб Романюка змінені плакати не приносив і не завіряв. Хоча вигляд у них ідентичний, юридично – ці плакати різні. Крім того, за словами Стемковського, старі агітки таки розповсюджуються і він готовий свідчити про це в суді. Деякі члени комісії також підтвердили, що бачили таку продукцію.

«Ми дали дозвіл на один, а вони вивішують інші», - кидали репліки члени комісій.

Будцев попросив юристів ТВК оформити скаргу саме від комісії на адресу Романюка щодо не реєстрації нових плакатів.

«Погана невістка завелася. Спочатку була винна пошта, що довго носила листи. Тепер винна друкарня, що не надрукувала. Тепер наступним буде винна погода, що змила ці данні зовсім? Це тенденція. В нас є більше 500 суб’єктів виборчого процесу, і жоден не звернувся, що щось не надруковано, всі вичитали закон», - каже Будцев.

Врешті-решт комісія вирішила приймати рішення по кожному окремому пункту скарги. Отож, Луцька ТВК відмовила в оголошені попередження.

Проте зобов’зала Романюка привести розміщені ним агітаційні матеріали у відповідність до вимог закону та утриматися від здійснення аналогічних дій в майбутньому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Антиянек Показати IP 22 Жовтня 2010 17:21
Все через те, що ВІДПОВІДАЛЬНИЙ він. Колись тричі обіцяв не балотуватись :))))))
що з того Показати IP 22 Жовтня 2010 18:02
а де видно що в банку стоїть плакат.Стоїть у кутку якогось приміщення -може сам і поставв Бондар в себе під дверима.У Володимира Бондара що психоз почався чи що. Аж шкода його.Як після виборів буде жити.
Наталія Показати IP 22 Жовтня 2010 18:56
Та в нього психоз давно почався. Ще напевно до виборів Чимось нагадує усім знайому нам людину, яка тільки кудись прийде і починає гадити на кого можна. Ось недавно знов чула, що він був у дитячій лікарні і знову ж темою для розмови був Микола Романюк. Це вже якось некоректно. Складається враження, що більше ніяких засобів, крім наговорювання і подач заяви в суд по кожному поводу він не знає. Якщо не вміє вести боротьбу, то хай відмовиться.
))) до Наталія Показати IP 23 Жовтня 2010 16:33
"Та в нього психоз давно почався" маєте диплом психіатра? ;-)))
Лучано Показати IP 22 Жовтня 2010 22:25
Це про чию коректність хтось може говорити? Романюк зіпсував ще в комсомольські часи сотні життів підставляючи людей, та зїдаючи їх. І все червоніючи. А чи не те ж він робив будучи головою ОДА? А це все про коректність і людяність!
ВЕБГО Показати IP 22 Жовтня 2010 23:09
Дівчатка та хлопчики! Неозброєним оком усе видно.
ШОК! Показати IP 22 Жовтня 2010 23:40
Романюку що, пороблено? Він не може вибори спокійно організувати, як він збирається містом керувати? Стемп замочив по повній, знаючи його, здогадуюсь що напевно це ще не кінець!
Клим Трутрунькевич Показати IP 23 Жовтня 2010 07:50
Бондар з бабусеню на Гнідаві торгував насінням соняшника. Трапилась така трагедія, що він дальше не пішов. В розвитку. Тут немає ніякого дива: Рудьковскький з 10 класами освіти і "віденським" дипломом, якого сам собі намалював, заступник начальника СБУ з "саморобним" дипломом. А ще в Луцьку був гедезист, який не вмів поставити теодолід і не знав, яке його призначення. Його диплом був виписаний з 11-ти граматичними помилками. Це - обличчя української "еліти", перепрошую - псевдоеліти. Це для того, щоб не зверати увагу на таких людей. Для розумних людей Бондара, як кандидата ні крісло голови міста, не існує. Столяр після виборів його візьме у свою "Феміду", нехай там відсипається після психозу. Вони однакові, як два кирзові порвані чоботи.
Лікарня Показати IP 23 Жовтня 2010 12:23
Дуже дивно - була на зборах, і про вашого хваленого Романюка (лизніть іще!!!) не було ані звуку. не треба перегинати. А у вашому розумінні, може всім дозволити йти в обхід закону??? І мовчати в ганчірку, бо це, бачите, недоторканний Романюк? Але дозвольте, панове, з якої речі??? У тій же Америці оті містечкові речі взагалі не грають! Хай там що кажуть, а саме там торжество демократії! А в нас, ой, ну краще не будемо чіпати Микольцю! Але з дозволу спитати - чому? Бо він банкір? Бо за ним провладні сили? Чому, я вас питаю??? Як ви осточортіли всі з тим підлабузництвом і втягуванням голови у плечі! Гидити, - це коли на рівному місці. А коли кандидат порушив, то це називається - справедливо йому на це вказати. ТА й спільноті - також. А ваше любе ТВК - продане-перепродане. Істеричні тітки там сидять.
психіатор Показати IP 23 Жовтня 2010 20:32
Мордастий Адольф гарно дивиться в присмерках ліфтів, злорадно втішаючись своїми шизофренічними мареннями.
імені не має Показати IP 26 Жовтня 2010 20:07
в цій статті "забули" дописати продовження, зокрема про те, що пізніше суд віхилив позов Бондара на рішення МВК, і в суді було встановлено що плакт є один той самий, і ніякого порушення закону з борку Романюка не було. А деяким членам комісії варто працювати та закони вивчати, а не займатись пустою балаканиною.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus