USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцькі школярі різко перестали підтримувати Євромайдан

4 Грудня 2013 13:29
Вчора батьки подали 133 заяви директорам шкіл, що їх діти будуть відсутні на навчанні і відстоюватимуть свою громадянську позицію. Сьогодні таких надійшло лише 25.

«Ніхто не забороняв, але є нюанси», - каже начальник управління освіти Луцької міської ради Олег Гребенюк.
Учні шкіл неповнолітні, відповідальність за них несе адміністрація школи і вчителі - у період навчального процесу. В позаурочний час відповідальність лягає на батьків, які мають право вирішувати, де будуть їх діти. Тому, якщо батьки вважають за потрібне дозволити своїй дитині брати участь у політичних акціях - вони пишуть заяву на ім’я директора школи, що з їх відома дитина може бути відсутня на уроках, будучи учасником протестів. Без відома батьків школярам заборонено долучатися до страйків під час навчального процесу.
Начальник управління освіти Луцької міської ради Олег Гребенюк наголосив, що зараз завершується семестр, відбувається контрольне тематичне оцінювання знань. Ті, хто пропускають навчання через мітинги, будуть доздавати теми разом з тими, хто був відсутній на навчанні через хворобу чи інші обставини.

Нагадаємо, неповнолітніх студентів Луцького базового медичного коледжу не пустили на мітинг, оскільки відповідальність за неповнолітніх(до 18 років) студентів несе коледж.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
знаю Показати IP 4 Грудня 2013 13:40
"заяви директорам шкіл, що їх діти будуть відсутні на навчанні і відстоюватимуть свою громадянську позицію." Вибачте, а яка громадська позиція у неповнолітніх 13-14 річних школярів? У першу чергу, у цьому віці - громадська позиція це батьки!!!
не хочу вчитись Показати IP 4 Грудня 2013 13:50
хочу у центр на дісотеку
поліщук Показати IP 4 Грудня 2013 13:54
Перше, що мені спало на думку, те що батьки - ідіоти. В самого син старшокласник, і його обов'язок на данний момент тільки один - вчитись. Буде 18 років тоді нехай висловлює свою думку. Коли побачив, як біля педучилища скандують : "студенте виходь", то крім обурення це нічого не визиває, адже там більшість 15-16 літніх. І хто дозволяє вихід на мітинги "малолєток" повинні нести відповідальність, а це батьки а також керівництво навчальних закладів, які дають добро ( або просто зайняли позицію : самі захотіли піти а "моя хата скраю") на участь в мітингах ( в училищах багато іногородніх і батьки не мають фізичної можливості контролювати).
НЕЛУЧАНИН Показати IP 4 Грудня 2013 14:23
І ЗНОВУ Ж ТАКИ ТЕНДЕНЦІЙНИЙ ЗАГОЛОВОК. ВІДСУТНІСТЬ ЗАЯВ - НЕ ПОКАЗНИК. УЧНІ ІДУТЬ НА МАЙДАН ПІСЛЯ ЗАНЯТЬ
Микола до НЕЛУЧАНИН Показати IP 4 Грудня 2013 15:02
А у 9.00 хто біля ОДА?:) Чи заняття о 9 ранку закінчуються?:)
Батьки ідіоти Показати IP 4 Грудня 2013 14:47
Зате потім зі всіх сторін оці горе батьки будуть кричати - мою дитину штовхнули, напали, побили і т. д. Хоча власними руками пхають їх у потенційно небезпечну зону.
Андрій до Батьки ідіоти Показати IP 4 Грудня 2013 15:29
Потрібно створювати потенційно сприятливу зону,виховувати громадянську позицію.ДІД І БАБА,БАТЬКО Й МАТИ ЙДІТЬ ДІТКАМ ДОПОМАГАТИ,а не боязливо скиглити.
небайдужий Показати IP 4 Грудня 2013 15:59
Ми вже це проходили. Пам'ятаєте події 9 річної давності і лозунги типу "Геть рудого таргана !". А потім дивуємось чому наші діти проявляють неповагу до батьків, вчителів, осіб старшого віку. Так ми ж самі їх цьому навчили. Пам'ятаймо народну притчу про старого кожуха , в якому син вивозив престарілого батька до лісу, в присутності неповнолітнього сина. Будь - який політичний лозунг - це насильство над дитячою свідомістю, яка ще не сформувалась, Прищеплюймо дітям почуття любові і милосердя, про які дуже слушно говорив вчора владика Ніфонт.
Інга Показати IP 4 Грудня 2013 16:20
А давайте ще з садочків дітей візьмем - вони теж громадяни. Нехай відстоюють громадянську позицію.
Анонім Показати IP 4 Грудня 2013 16:29
Про пологовий забули
леонід Показати IP 4 Грудня 2013 18:13
Школярі мітингувальники це вже перебір, а особливо те що батьки пишуть заяви, про що вони думають? Яка громадянська позиція може бути в 13 років, коли вони вірять всьому що скажуть зі сцени ?
макс Показати IP 5 Грудня 2013 11:15
Використовувати в брудних політичних іграх дітей - неприпустимо. А ці 133 батьки - повні дебі...іди і такими ж роблять своїх дітей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus