USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцькі «базарники» пікетувати раду примусово?

6 Травня 2011 11:22
Пікет луцьких «базарників» під стінами Луцької міської ради у четвер, 5 травня, був не зовсім добровільним – підприємців, які не прийшли страйкувати, не пустили того дня на свої робочі місця, а відправляли протестувати.

Про це йшлося 5 квітня у ефірі новин «На часі» телеканалу «Аверс».

Нагадаємо, 5 травня біля будівлі Луцькради зібралось більше сотні підприємців із Завокзального ринку, які вимагали у луцьких депутатів позитивно прийняти рішення щодо передачі в оренду землі на цьому ринку Волинській облспоживспілці терміном на 22 роки.

Ті торговці, які на пікет йти не забажали, вийшли вранці 5 травня на роботу, проте охоронці ринку підприємців до своїх торгових павільйонів пускати відмовилися – відправляли на мітинг до міськради, а на воротах ринку повісили замок, - повідомив "Аверс".

Підприємців, котрі не планували протестувати, обурила така ситуація. Мовляв за свої місця вони платять справно, відтак ніхто не може заборони їм працювати.

«Я плачу 60 гривень за метр квадратний за послуги. Я плачу фактично, як за офіс за те, що називається підмітанням. Більш нічого. Все решта робиться за свої гроші. Якщо облспоживспілка підписує цей договір на 25 років, вона має так само підписувати це з нами. Там мають бути зазначені квадратні метри, план, все по БТІ», – висловився один з обурених підприємців.

Інша «базарниця» з «Варшавки» Марія Мельник працює на ринку не перший рік. Переконує, що за оренду завжди сплачувала вчасно. Жінка розповідає: продовжити оренду землі на 25 років вона тільки за, однак «правила гри» мають бути прозорі та однакові для усіх.

«Кришу будували за свої гроші, бруківка – за свої гроші. Міст, якщо буде з нами так само угода підписана на 25 років, ми погоджуємося. Але, щоб давати гроші і облспоживспілка була безпосереднім тільки власником - бо це буде власник - ми не погоджуємось. Якщо мітингувати за наші права – ми згідні. Але не зрозуміло для чого і за що», – говорить жінка.

«На 25 років довгострокова оренду хочуть підписати. Це правильно. Але чого з підприємцями заключається договір за кожен рік і кожен рік висуваються нові і нові вимоги? Треба, щоб підприємцям всі роз’яснили. А не зібралося десять підприємців, які фактично вирішують за всіх. Не знаю чи вони підтримають якісь свої корисні цілі. Нам це незрозуміло. Люди повиходили на роботу. Всі возмущаються: хто мав право не пускати підприємців на робочі місця? Хто компенсує? Ніхто!» – додала підприємець.

Охоронці коментувати свої дії відмовились, проте, вислухавши обурених підприємців, ворота таки відчинили і впустили «базарників» на їхні робочі місця. Та для покупців ринок 5 травня все одно був зачинений.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus