USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькі чиновники відзначили День здоров’я

6 Квітня 2010 15:08
У Луцькій міській раді відбувся «круглий» стіл, присвячений Всесвітньому дню здоров»я.

Цьогоріч Всесвітній день здоров’я присвячений глобальному руху за більш здорові міста під гаслом: «1 000 міст, 1 000 життів», - інформує ІАЦ "Луцьк" .

Оскільки, за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, швидкі темпи урбанізації населення створюють численні проблеми для здоров’я кожної людини, зокрема, пов’язані з якістю питної води, нездоровим харчуванням, незадовільним станом навколишнього середовища, ризикованою поведінкою, шкідливими звичками тощо.

Учасники «круглого столу» зійшлися на тому, що в сучасному урбанізованому суспільстві існує чимало загроз для здоров’я людей. Із них найнебезпечніші – забруднене навколишнє середовище, синтетична їжа, шкідливі звички, малорухомий спосіб життя.

«Потрібно здійснити «революцію» у свідомості людей, змусити їх задуматися над тим, як вони живуть. Як констатує статистика, середня тривалість життя в Україні – 68,1 рік Тоді як у Європі – 79,1», - кажуть учасники засідання.

Велике значення слід приділити вихованню молоді. Адже в нашій країні дуже поширені алкоголізм і тютюнокуріння в молодому віці. А звідси – купа хвороб, яка призводить до вимирання українців.

Довідково:

7 квітня 2010 року світова спільнота відзначає Всесвітній День здоров’я – із 1948 року. Саме цього року була створена Всесвітня організація охорони здоров’я (World Health Organization), членами якої поступово ставали різні країни світу. На сьогодні це двісті країн, які зробили свій вибір на користь здоров’я людей.

Україна була однією із перших таких країн – ще в 1948 року відбулося підписання відповідних угод, а після отримання незалежності у 1991 році вона поновила свій договір.

Щорічне проведення Всесвітнього Дня здоров’я стало доброю традицією, починаючи з 1950-го. Його мета – допомогти людям зрозуміти цінність свого здоров’я та необхідність його збереження, незалежно від віку та місця проживання, статку та професії.

В цей день традиційно говорять про глобальні світові проблеми, які загрожують благополуччю всієї планети.

В рамках цьогорічної кампанії «1000 міст, 1000 життів» 7–11 квітня 2010 в усьому світі будуть організовані різнопланові заходи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus